MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Uwaga oszuści posługujący się Western Union!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 3 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2010-03-09 14:17:18 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wyczyscili Ci konto prywatne czy biznesowe? Zakupy z autoryzacja czy tylko przez net? Chociaz z tego co piszesz to brzmi jak sklonowana karta, skoro jakis hotel i salon samochodowy.

Jak ktos napisal wczesniej nie niszcz karty, bo moze sie przydac, gdyby doszlo do wojny z bankiem w zwiazku z chip & pin i bank twierdzil, ze to bylo z Twojej winy i umywal rece.

A w sprawie tych zakupow to dzwonia do Ciebie z banku by potwierdzic czy ze sklepow? Jesli ze sklepow to skad maja Twoj numer?

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 09-03-2010 14:20 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-03-09 14:52:43 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

czyszczą konto prywatne, bo biznesowego praktycznie nie używam i nawet nie mam karty ale to inna historia.
Karty nie niszcze.

nie koniecznie z salonu, moj znajomy kupił jepa przez net i mu go podstawili pod dzwi.

Hotel też można opłacić przez net, a jak wywalili taką kase to pewnie już nie pytali za wiele.

wygląda ze dzwonią ze sklepów i albo czegoś takiego, bo pytają konkretnie o potwierdzenie zakupu.
Wydaje mi się że dane dostają gdy jest cos nie teges. Nie mam pojęcia, ale kiedyś sie z tym spotkałem już, gdy byliśmy w Szwajcarii byliśmy przekonani że mamy zapłacony hotel, babka recepcji też się zakręciła, po powrocie okazało się że zapłacona była tylko zaliczka, hotel parę euro to do mnie zadzwonił, bo była użyta moja karta, mimo że rezerwacja była robiona przez Beate i podany był jej numer telefonu.
więc podejrzewam że mają dostęp do wybranych danych do potwierdzania zakupów np przed wysłaniem.
nie mam pojęcia pozostało czekać i tak jestem w szoku jak im poszło gładko, choć fakt kiedyś sam znałem kolesia co kupował hurtem laskom towary w najlepszych sklepach, część tym co mu dawały to im dawał cześć sprzedawał za połowę ceny :)) ech
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-03-09 15:08:56 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2010-03-09 13:59:06, andzia1303 napisał(a):
Jezu Krakn ja to bym siedziala z dupa i ryczala:-o:-o
co z tego ze odzyskasz pieniadze ,ale jak do tego doszlo ,ktos wewalil ci sie do kompa czy co,
nie wiem jak nie wyobrazam sobie takiej sytuacji:-o:-o

no też bym posiedział ale dupa w pracy ;-)
dzieki wszytkim, na koncie miałem około 3500 z czgo około 1000 na koncie głównym to kasa do podstawowego do tego doszło 5,500 które można wziąśc ponizej krechy, prawdopodobnie wynikło to z bardzo szybkiej ilości transakcji zanim system wszystko przyjmował.

tak jak powiedziałem tylko wczoraj było kilkanaście transakcji. i np miedzy Aple a carpchone mijały moze godzina?

Gosciu jak mi czytał lite sklepów to aż sobie usiadłem.
Jestem pewien że musiało być to wszytko kupowane przez Net, podejrzewam ze ktoś mi zapodał snifera, przez pewien czas siedziałm na necie bez kondonka, i faktycznie po przełączeniu na drugi system gdzie mam Nortona wykrył mi wirusa, ale nie przejąłem się tym za bardzo, poszedł w kosmos i podejrzewam ze tu był problem, raczej podrobionej strony banku nie.
Nie wiem już zaczynam gdybać, bo nie mam dostępu do ebanku i nie widzę.
Zresztą z banku mi też mówił że nie wszystkie operacje są jeszcze widoczne na rozliczeniu i o się zgadza bo mi wczoraj wydrukowali w banku i nie było nic niepokojącego.

co do trzymania w domu... no jak by dmuchnęli z domu to by nie oddali ...
Zastanawia mnie surrealistyczność tego wszystkiego, przecież te towary ktoś musi odebrać ...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-03-09 15:26:28 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak transakcje przez net to pol biedy, bo wtedy nie powinno byc problemow z odzyskaniem pieniedzy.

Oczywiscie wiem, ze mozna kupowac samochod przez net i rezerwowac hotel, w koncu sama to robilam ;)

Nie mniej nie wiem jak ktos mialby miec Twoj numer telefonu w sklepie, gdyby nie mieli go podanego. Chyba, ze dzwonili do Ciebie z dzialu fraud z banku. Chyba, ze ktos wysilil sie sprawdzic stacjonarny i ten stacjonarny nie byl zastrzezony.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #5 Ocena: 0

2010-03-09 15:33:46 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Krak nie ma stacjonarnego, wiec rozmowy byly zapewne na komorke.
Jestem w szoku, z przebiegu sytuacji

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #6 Ocena: 0

2010-03-09 15:37:19 (15 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Zupelnie zgadzam sie z Richmond, dziwne jest to, ze dzwonia do ciebie ze sklepow czy hoteli. Powinien sie z toba kontaktowac tylko bank.
Osobiscie bylam nie razy w sytuacji, gdy wiedzialam, ze ktos dokonal kradziezy z kata bankowego, mialam numery karty i policja nie chciala ze mna rozmawiac a banki odmawialy podania mi numeru kontaktowego do poszkodowanego.

Krakn z ciekawosci, visa czy master card?
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-03-09 15:51:55 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Visa, ja podałem w banku numer komórkowy jako numer do kontaktu, no chyba że ktoś uwiarygodnia swoje zakupy podając numer tel do mnie??!! to bezsens.
nic nie zrobie

ale jaja, złodziej jest w BRENTWOOD
zobaczcie:
sms od carphone Your order is on its way! To track your order visit http://track.dhl.co.uk/tracking DHL tracking number is JD0002213300520325. More delivery info in your email.

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #8 Ocena: 0

2010-03-09 16:01:58 (15 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

mnie chcieli wydymac na piesku, ale jak napisal tylko wester uninion z adresem nigeryjskim to porazka, zreszta dluga historia :) lepiej uwazac na tych smierdzieli
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

doritos

Post #9 Ocena: 0

2010-03-09 16:17:54 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Jejku-strasznego pecha miales Krakn,wspolczuje.
Mnie tylko ciekawi jak odbywa sie cala procedura zwrotu pieniedzy,jak udowodnic ze nie ma sie nic wspolnego z zakupionym towarem?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-03-09 16:40:27 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no na razie to zrobiliśmy listę firm przez tel z których nie korzystałem, tak jak wspominałem było tego strasznie dużo, po prostu odpowiadałem Tak albo nie
i na razie tyle.

powyżej wkleiłem sms jaki dostałem z carphone jest to track i widac gdzie mieszka złodziej, nie ma adreesu ale jest miasto.

tak wyglada log
Status Date Time Signatory Branch Comments
No One To Receive Card Left 09/03/10 13:49 BRENTWOOD HOME DELIVERY
HSD Out for Delivery awaiting IOD 09/03/10 BRENTWOOD HOME DELIVERY
Out for delivery 09/03/10 07:36 BRENTWOOD HOME DELIVERY
Released to other delivery agent 09/03/10 05:17 BRENTWOOD SERVICE CENTRE
Security check 09/03/10 BRENTWOOD SERVICE CENTRE
Arrived At Depot 09/03/10 03:17 BRENTWOOD SERVICE CENTRE
Departed Depot 09/03/10 00:15 HATFIELD TERMINAL
Arrived At Depot 09/03/10 00:06 HATFIELD TERMINAL
Parcel Picked Up 08/03/10 15:07 LICHFIELD SERVICE CENTRE
Shipment Data Received 08/03/10 LICHFIELD SERVICE CENTRE

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,