MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Banki w uk - oddzialy w pl ?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

qwertyuiop

Post #1 Ocena: 0

2005-11-14 22:11 (20 lat temu)

qwertyuiop

Z nami od: 14-11-2005

Halo witam.

Czy ktos wie ktore angielskie banki maja swoje oddzialy w Polsce ? oprocz citibanku ?

Pytam, bo np mozna spokojnie przerzucac sobie kase, z pl i spowrotem.

Natomiast jezeli chodzi o citibank to niestety trzeba wyciagac minimum 20.000 rocznie zeby zalozyc sobie glupie konto.

http://www.citibank.co.uk/uk/applynow/general.jsp

pozdr

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

suzee

Post #2 Ocena: 0

2005-11-16 20:30 (20 lat temu)

suzee

Z nami od: 10-09-2005

HSBC ale narazie sie rozwinal na tyle zeby nas obsluzyc.
Sama mam nadzieje ze sie w koncu pokaza na rynku bo wlasnie wyjezdzam z UK i wolalabym pozostawic swoje konto angielskie na dluzej.
P.S. Ale dobra informacje dzis znalazlam. HSBC Bank Polska szuka pracownikow na swoje odzialy w Warszawie, Katowicach i Szczecinie - moze to juz wkrotce???
:-)
Suzee

Do góry stronyOffline

open_doc_mad

Post #3 Ocena: 0

2005-11-20 13:38 (20 lat temu)

open_doc_mad

Z nami od: 20-11-2005

czsc,
ogolnie moge powiedziec, ze kazdy wiekszy bank angielski na w polsce "partnerow".
jesli chodzi o przesylanie pieniedzy, to kazdy bank angielski moze przeslac kase na polskie konto, roznia sie tylko oplaty i jakosc uslug.
teoretycznie przesylajac kase miedzy bankami "partnerskimi" uwaza sie, ze procedura jest prostsza- to tylko teoria.
ja jestem szczesliwym posiadaczem kont citybank w polsce i tutaj (jestem w anglii d. dlugo) ale nigdy nie zauwazylem, aby byla to przewaga; praktycznie mimo wspolnej nazwy banki te sa oddzielone operacyjnie.
korzystajac z ich uslug w calej europie praktycznie to sprawdzilem.
polecam wiec:
1. wybrac najlepszy bank jesli chodzi o uslugi na ktorych ci zalezy w danym kraju (i ktory zaoferuje ci konto o jakie ci chodzi (:
2. jesli mozliwe skorzystac z internet banking lub telephone banking dla wygody zarzadzania.
osobiscie jestem b. zadowolony z uslug citybank w polsce, ale mam tez dosc specyficzne konto.
w anglii ogolnie rzecz biarac najlepsze warunki zarezerwowane sa dla uprzywilejowanych biznesmenow.
mam nadzieje, ze to pomoze.
mozesz tez zadac bardziej konkretne pytania.
pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,