MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prawo jazdy kategorii C+E w UK-koszt kursu

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Rrrr

Post #1 Ocena: 0

2005-11-19 01:01 (20 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

B latwiej uzyskac, ceny - zalezy jak i gdzie. mozna sie samemu nauczyc i potem tylko testy zdac - chyba 30 i 80 funtow. nie pamietam dokladnie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wiosenka

Post #2 Ocena: 0

2005-11-19 10:45 (20 lat temu)

wiosenka

Z nami od: 01-10-2005

wow, Rrrr ale obeznany jesteś w temacie :) DZięki za wszelkie info. :)
majka:-)

Do góry stronyOffline

open_doc_mad

Post #3 Ocena: 0

2005-11-20 12:19 (20 lat temu)

open_doc_mad

Z nami od: 20-11-2005

czesc Ru Kia,
wlasnie jestem w trakcie.
1. provisional licence - £ 38.00
2. teoretyczny test - £ 25.00
3. praktyczny test - £ 45.50
4. godzina jazdy £ 19-27

jesli chodzi o bardziej obszerne informacje po angielsku ponizej link:
http://www.dsa.gov.uk/cars.asp

jesli potrzebujesz wiecej informacji skontaktuj sie;
potrzebuje tez wsparcia emocjonalnego jako kandydat na praktyczny test niedlugo,
pozdrawiam :-)

Do góry stronyOffline

RuKia

Post #4 Ocena: 0

2005-11-20 12:34 (20 lat temu)

RuKia

Z nami od: 28-10-2005

no open :) dziex za informacje ja robilam prawko w polszy ale kierowca ze mnie jak z koziej d*** traba :) tu do prawka chce podchodzic moj facet no i nie wie czy zdecydowac sie na prawko w uk czy w pl i ewentualnie przerobic na angielskie . plus robienia kursu tu jest oczywisty minus tez - ceny sa duzo wieksze niz w polsce ;/ hmm a moze napiszesz mi czy robienie kursu wyglada tak samo jak w pl tzn zapisujesz sie gdzies odbebniasz 10h teori i 20 h jazdy czy moze tu nie ma takich wymagan ? np jesli ktos jest bardzo odwazny i pewny umiejetnosci moze odrazu podchodzic do egzaminu ? hehe pewnie to naiwne pytania no ale anglia czasem bywa przewrotna wiec nigdy nic nie wiadomo :P

NO A TOBIE ZYCZE POWODZENIA NA EGZAMKU NO I JAKIEGOS NIEZLEGO AUTKA W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOSCI- cobys mial gdzie to prawko wykozystac :)

Do góry stronyOffline

open_doc_mad

Post #5 Ocena: 0

2005-11-20 13:20 (20 lat temu)

open_doc_mad

Z nami od: 20-11-2005

czesc RuKia,
zdecydowanie polecam, aby twoj facet zrobil tutaj prawo jazdy;
nie bedzie musial " na nowo " uczyc sie jezdzic po lewej stronie, a jesli masz dobrego instruktora to poziom nauki moze byc bardzo wysoki.
jesli chodzi o procedure to po pierwsze trzeba uzyskac provisional licence; to dopiero uprawnia do wziecia lekcji praktycznych.
wybrac dobrego instruktora, swojego polecam z czystym sumieniem ale zalezy gdzie mieszkacie, jak zawsze najbardziej miarodajna jest personalna rekomendacja- moze znacie kogos kto bral tu juz lekcje jazdy.
wziac te lekcje i cwiczyc.
zarezerwowac test teoretyczny ( w przypadku slabej znajomosci jezyka tekst polski leci przez sluchawki). ja przygotowalem sie z ksiazki i cdromow i ta czesc mam juz za soba-maksymalna ilosc punktow.(:
zdac test teoretyczny ktory sklada sie z 2 czesci
cz1- odpowiedziec na min 30 pytan multiple choice z 35
cz2- w tej samej sesji wykryc mysza potencjalne zagrozenie z 15 wideoklipow.
To uprawnia do rezerwacji terminu na test praktyczny ( pod warunkiem, ze teorie zda sie na minimum).
pojsc na test praktyczny i go zdac wtedy przede wszystkim kiedy jest sie w miare pewnym, ze sie go "z marszu" nie obleje.
sugeruje skonsultowac to z instruktorem. na egzamin praktyczny mozna miec tlumacza.
W czsie trwania tej procedury caly czas brac lekcje jazdy, nie ma tu zazwyczaj formalnego kursu teorii i nie jest to wymagane aby podejsc do egzaminu teoretycznego.
w angielskim systemie instruktaz jazdy to biznes i mozna wziac tyle lekcji ile uwaza sie za stosowne i takim czasie i rozkladzie jak pasuje.
koszt jednej godziny to ok. 19 -27 funtow zaleznie od szkoly.
te duze i drogie nie gwarantuja sukcesu i czesto dzialaja w systemie franchise.
ja osobiscie wyprobowalem 3 instruktorow po godzince i zdecydowalem sie na jednego ale drugiego z nich tez moglbym polecic.
a propos autka: jest mozliwe kupienie samochodu i cwiczenie jazdy, pod warunkiem, ze siedzi kolo ciebie kierowca z pelnym prawem jazdy posiadanym przynajmniej przez trzy lata i wieku mnin. 21 lat.
tak tez uczynilem i robie teraz ze znajomymi duzo wycieczek swoim samochodem z naklejkami L.
przepraszam, ze tak sie rozpisalem, ale chcialem ci udzielic w miare pelnej odpowiedzi na twoje pytania.
pozdrawiam. :-)
p.s. oczywiscie w tym modelu najbardziej bolesna jest kasa.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,