MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przywłaszczenie korespondencji

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-06-06 11:17:50 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-06-06 09:55:36, belfegor napisał(a):
Myślę, że wpadnę z policją i problem się zakończy.

Śnisz.
Policja nie zajmuje się załatwianiem twoich prywatnych porachunków z kimkolwiek.
Proponuję pobudkę.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2009-06-06 11:41:44 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

4ary

Post #3 Ocena: 0

2009-06-06 13:32:39 (16 lat temu)

4ary

Konto usunięte

To sie ubawilem :) i troche zaczynam sie obawiac . Jesli wszyscy wlasciciele korespondecji, ktora trafila do mnie rusza z oddzialem policji to nie wyjde z kryminalu. :-]
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-06-06 13:34:50 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-06-06 15:06:51 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-06-06 16:06:07 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-06-06 16:23:08 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

belfegor

Post #8 Ocena: 0

2009-06-06 18:07:34 (16 lat temu)

belfegor

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2009

Jak zawsze zdania są podzielone, ale dezaprobata mojej sytuacji jet wyraźnie po stronie osób wynajmujących mieszkania (sterty korespondencji do wywalenia lub wyniesienia to wyraźnie wskazuje na osoby wynajmujące bo poczuwają się do obowiązku utylizacji) i to niezbyt szczęśliwie (pewnie atmosfera na chacie podła lub warunki sanitarne nieciekawe, niemycie wanny po sobie czy zostawione gary w zlewozmywaku przez cały dzień itd itp. a reszta musi to akceptować bo to Pan domu - to też oczywiście pieniactwo). Dobrze jest kasować co tydzień za pokój, ale jak przychodzi cos zrobić dla osoby wynajmującej, a w moim przypadku to przetrzymanie 3 tygodnie jednego listu z banku, to nie rachunek za telefon czy nowy katalog z ciuchami tylko wyciąg z konta bardzo prywatna rzecz dla mnie i dla kilku osób które mnie zrozumiały także.
Dziwi mnie tak szeroka akceptacja i zrozumienie dla osoby przytulającej nieswoje rzeczy. Załatwienie drugiego wyciągu to nie kilka minut i trzeba sporo czekać. Złosliwość jest po stronie wynajmującego, bo prawdopodobnie nie ma na pokój kolejnego łba i krew go zalewa, że zmieniłem chatę dlatego w odwecie robi na złość i tyle - dodam że zachowałem okres wypowiedzenia i odmieszkałem z nieprzyjemnością ten okres.

Ludzie zrozumcie, ze ci którym wynajmujecie chaty to nie goście tylko klienci i warto się trochę postarać jak płacą za śmierdzące nory ciężką kasę aby im było dobrze.

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #9 Ocena: 0

2009-06-06 18:24:33 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

No to teraz chlopie tak pojechales, ze juz kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Jesli jak piszesz placiles za śmierdząca nore ciężką kasę to juz twoj wybor i nam nic do tego.
Twoj byly landlord nie zachowal sie w porzadku ale uzyskanie dodatkowego wyciagu z banku to naprawde nie droga przez meke. Nie wiem w jakim banku masz konto ale np. w Barclays mozesz wydrukowac trzymiesieczny wyciag bankowy z maszyny, nawet nie potrzebujesz nikogo z obslugi.
Szczerze watpie zeby policja zajela sie ta sprawa, juz widze jak wysylaja posilki zeby odzyskac twoj wyciag bankowy. Zastanow sie :-? Jak dla mnie to jest zwykle pieniactwo z twojej strony. Tamten facet moze i jest palantem ale czy to naprawde oznacza, ze musisz znizac sie do jego poziomu???
Wyprowadziles sie, zmieniles adres, straciles jeden wyciag z banku. To jeszcze nie koniec swiata. Zycie toczy sie dalej...
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

4ary

Post #10 Ocena: 0

2009-06-06 18:26:04 (16 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Sterty listow zykle przychodza na nazwiska tych ktorzy wynajmowali lokal wczesniej .Po moich wyprowadzkach tez pewnie zostaje jakas korespondencja ale nie wiedzialem ze przedstawia ona jakas wartosc. Kiedys odsylalem te listy na adres zwrotny ale zobaczylem co z tym robia moi angielscy sasiedzi i odpuscilem sobie .Zostaly mi jakies resztki polskiej przyzwoitosci i sztapluje te biale kruki w szufladzie. Twoj wyciag pewnie trafil do kosza bez otwierania i gosc nie moze ci go oddac. Nie stresuj sie na wyciagach nie ma zadnych danych ktore mozna wykorzystac do oproznienia twojego konta.
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,