|
---|---|
andrzej10 | Post #1 Ocena: 0 2009-05-18 19:46:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-05-2009 Skąd: londyn |
wrocilem rok temu do polski, zapomnialem powiedziec ze przestalem pracowac i caly czas otrzymywalem tax credit w wysokosci 5F na tydzien, co teraz mam z tym zrobic? dzwonic i przeznac sie? kase mam na koncie w uk ktora dostawalem gdy juz nie prcowalem i chcialem oddac ale nie wiem jak oni zareaguja zeby mi jakies kary nie dali i czy wogole jest mozliwosc aby znalezli mnie w polsce jesli sie nie przyznam? Do uk juz wracac nie bede.
Pozdrawiam. |
Anthrax | Post #2 Ocena: 0 2009-05-18 19:51:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2009-05-18 19:46:07, andrzej10 napisał(a): wrocilem rok temu do polski, zapomnialem powiedziec ze przestalem pracowac i caly czas otrzymywalem tax credit w wysokosci 5F na tydzien, co teraz mam z tym zrobic? dzwonic i przeznac sie? kase mam na koncie w uk ktora dostawalem gdy juz nie prcowalem i chcialem oddac ale nie wiem jak oni zareaguja zeby mi jakies kary nie dali i czy wogole jest mozliwosc aby znalezli mnie w polsce jesli sie nie przyznam? Do uk juz wracac nie bede. Pozdrawiam. zachowaj sie jak czlowiek z honorem - zadzwon/napisz ze masz nadplate i oddaj. Kary za twoja uczciwosc na pewno nie bedzie. -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
andrzej10 | Post #3 Ocena: 0 2009-05-18 20:23:02 (16 lat temu) |
byc moze nie ale znajac jaki balagan maja tam to nie wiem czy uda mi sie zalatwic to od reki, wydaje mi sie ze beda chciali mi przeliczyc, obliczyc, i wyslac papiery na byly angielski adres a tam nie ma juz nikogo z kim mieszkalem. No chyba ze podadza mi numery w trakcie rozmowy przez telefon na ktore moglbym przelac pienadze, ale w to watpie. Osobiscie tak jak napisalem wole oddac, poza tym raczej jestem pewien ze zglaszalem ze wyjezdzam, a oni nadal wysylali.
A za zrobienie nadplaty sa naliczane odsetki? |
Anthrax | Post #4 Ocena: 0 2009-05-18 20:38:14 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-05-18 20:23:02, andrzej10 napisał(a): byc moze nie ale znajac jaki balagan maja tam to nie wiem czy uda mi sie zalatwic to od reki, wydaje mi sie ze beda chciali mi przeliczyc, obliczyc, i wyslac papiery na byly angielski adres a tam nie ma juz nikogo z kim mieszkalem. No chyba ze podadza mi numery w trakcie rozmowy przez telefon na ktore moglbym przelac pienadze, ale w to watpie. Osobiscie tak jak napisalem wole oddac, poza tym raczej jestem pewien ze zglaszalem ze wyjezdzam, a oni nadal wysylali. A za zrobienie nadplaty sa naliczane odsetki? sory ale balagan to chyba to ty masz. W pierwszym poscie piszesz ze nie zglaszales, ze wyjezdzasz a teraz piszesz ze raczej jestes pewien ze zglaszales. Jesli nigdy nie masz zamiaru juz nigdy przyjechac do uk to po kiego ci konto tutaj? Nie pozalatwiales swoich spraw do konca i teraz sie wszystko babra. Nawet jakbys czekal na wplate ostatniej pensji po jej odebraniu w Pl trzebabylo konto zlikwidowac i zadne nadplaty by nie zaistnialy. Jesli na prawde masz zamiar byc uczciwy i oddac to co ci sie nie nalezy - napisz list ze dokonano nadplaty, napisz ze jestes w Polsce i niech listownie ci odpisza jak masz to zalatwic. Snail mail jeszcze w europie dziala. -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
|
andrzej10 | Post #5 Ocena: 0 2009-05-18 20:48:28 (16 lat temu) |
a jak mozna zlikwidowac konto angielskie bedac w pl? przeciez to jest chyba nie mozliwe.
|
|
|
Anthrax | Post #6 Ocena: 0 2009-05-18 20:54:25 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-05-18 20:48:28, andrzej10 napisał(a): a jak mozna zlikwidowac konto angielskie bedac w pl? przeciez to jest chyba nie mozliwe. wszystko jest mozliwe. wybierasz wszystkie pieniadze, ktore ci sie naleza (minus oplaty operacyjne jesli takie placiles) i piszesz list, ze z dniem takim i takim maja konto zamknac. zauwaz, ze we wszystkich moich postach pojawia sie jak bumerang jedno slowo: list, list, LIST, LIST..... -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
|
andrzej10 | Post #7 Ocena: 0 2009-05-18 21:13:18 (16 lat temu) |
no tak, pytam bo nie wiem,
tylko na jakiej podstwie maja uznac ze list to pisze ja a nie ktos inny. ![]() |
Anthrax | Post #8 Ocena: 0 2009-05-18 21:17:54 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-05-18 21:13:18, andrzej10 napisał(a): no tak, pytam bo nie wiem, tylko na jakiej podstwie maja uznac ze list to pisze ja a nie ktos inny. ![]() ![]() ![]() ![]() bo zakladajac konto skladales swoj podpis do weryfikacji, wiec przyjmujac, ze podpiszesz sie tak samo - beda umieli cie zidentyfikowac idz komponowac te listy -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
|
Post #9 Ocena: 0 2009-05-18 23:50:02 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #10 Ocena: 0 2009-05-19 11:04:18 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-05-18 19:51:13, anthrax napisał(a): Cytat: 2009-05-18 19:46:07, andrzej10 napisał(a): wrocilem rok temu do polski, zapomnialem powiedziec ze przestalem pracowac i caly czas otrzymywalem tax credit w wysokosci 5F na tydzien, co teraz mam z tym zrobic? dzwonic i przeznac sie? kase mam na koncie w uk ktora dostawalem gdy juz nie prcowalem i chcialem oddac ale nie wiem jak oni zareaguja zeby mi jakies kary nie dali i czy wogole jest mozliwosc aby znalezli mnie w polsce jesli sie nie przyznam? Do uk juz wracac nie bede. Pozdrawiam. zachowaj sie jak czlowiek z honorem - zadzwon/napisz ze masz nadplate i oddaj. Kary za twoja uczciwosc na pewno nie bedzie. Nie przesadzajmy z tym honorem. Proponuje zadzwonić i zgłosić że wyjeżdżasz z Anglii np. za kilka dni. W ten sposób najszybciej zakończysz sprawę. Jeszcze jedno: tak czy inaczej powinieneś zadzwonić i złożyć deklarację rocznych dochodów, jeżeli tego nie zrobisz tracisz prawo do tax credit a wszystko co ci wypłacono po 5. kwietnia jest (teoretycznie) do zwrotu. Więc możesz szybko upiec 2 pieczenie na jednym ogniu. Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |