MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

mandat za przekroczenie prędkosci i spłata w ratach ;-)

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anmi

Post #1 Ocena: 0

2009-05-10 17:57:23 (16 lat temu)

anmi

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2007

Witam i mam pytanie ,mój znajomy ( nie ja :-]) dostał do zapłaty około 250 funtów za przekroczenie prędkości zasadzone przez sąd i w związku z tym mam pytanie czy da radę tą kwotę jakoś spłacić w ratach ? i jeśli tak to gdzie się z tym można udać? , bo szczerze nie wiem jak mu mogę pomóc. Ta kwota w tym momencie jest dla niego zbyt wysoka ,by ją wpłacić jednorazowo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2009-05-10 18:04:34 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak ma zasadzone przez sad, to oplaty sa pobierane przez Fines Department, napewno dostal z sadu info gdzie zaplacic. Jak nie ma, to moze sie udac do sadu, albo zadzwonic i zapytac o kontakt. Zadzwoni i powie, ze nie moze splacic na raz, i ze chce w ratach. Przesla mu albo ksiazeczke wplat, albo karte, ktora bedzie mogl regulowac wplaty w bankach czy na poczcie.
Ada

Do góry stronyOffline

anmi

Post #3 Ocena: 0

2009-05-10 19:23:45 (16 lat temu)

anmi

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2007

Dziękuję Ada :-) przekazałem co się dowiedziałem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2009-05-10 19:28:39 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Tylko niech to kolega ;-) zalatwi jak naszybciej, bo moga w sadzie wystawic nakaz aresztu za niesplacona kare.
Podobnie w sytuacji, kiedy np straci prace, albo spotka go sytuacja np nieprzewidziany wiekszy wydatek i nie ma pieniedzy na wplacenie raty, moze to zglosic i ustalic np tydzien przerwy w platach, ale bez ustalenia niech nawet nie mysli o przeskoczeniu tygodnia. Sprawe skieruja ponownie do sadu i oprocz kary dostanie jeszcze oplate sadowa.
Mozna sie z nimi dogadac, brak kontaktu jest problemem.
Ada

Do góry stronyOffline

malben1

Post #5 Ocena: 0

2009-05-11 18:43:37 (16 lat temu)

malben1

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

...wlasnie dostalem z sadu podobny liscik na jeszcze wyzsza kwote...'boli' jak holera...
zaczynam rozumiec, ze mimo iz nie trzeba wymieniac prawa jazdy to jednak warto - bo zamiast sprawy w sadzie mandat wypisalby policjant na miejscu i max kwota bylaby £60
Pamietajcie! Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,