|
---|---|
Suszka | Post #1 Ocena: 0 2009-04-27 19:26:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-04-2009 Skąd: Brighton |
Witam,
Uprzejmie proszę o pomoc co powinnam zrobic z moim problemem. A wiec tak: w pazdzieniku ubieglego roku wróciłam z Anglii do Polski na stałe, aczkolwiek nie likwidowałam angielskiego konta w banku LLoyds. Zostawilam na angielskim koncie 400 funtów-pieniadze te wybrałam teraz w Polsce za pomoca polskiego bankomatu. I wszystko byloby super-gdyby nie fakt ze mimo iż próbowałam oscylowac by przelicznik kursu walut nie spowodowal bym weszla na debet-jednak tak wlasnie się stalo. Zrobiłam debet w wysokości 4,36 funtów-mialo to miejsce w lutym tego roku, nie świadoma konsekwencji –nic sobie z tego debetu nie robiłam. Teraz okazalo się ze za każdy miesiąc od momentu powstania debetu bank LLoyds naliczal mi 75 funtow kary. Także na dzien dzisiejszy tej kary jest w wysokości 225 funtow-szybko wpalcilam przez koleżankę 4,36 funtow-które spowodowalo ze pozbylam się debetu-jednakze nie ma to wpływu na wysokość kar. Czy może mi ktos pomoc- i odopwiedziec co winnam robic dalej? Czy zbagatelizowac te kary i zyc dalej- z mysla ze nie ma szans żeby „angielski organ ścigania” mnie kiedys dopadl tu w Poslce czy lepiej jednak zapłacić? Uprzejmie proszę o pomoc, może ktos z Was znalazł się w podobnej sytuacji! Z gory dziekuje za pomoc |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2009-04-27 19:35:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To zalezy czy zamierzasz wrocic do UK.
Carpe diem.
|
ag-tom | Post #3 Ocena: 0 2009-04-27 20:06:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-10-2008 Skąd: Swiat |
Cytat: 2009-04-27 19:26:07, Suszka napisał(a): Witam, Uprzejmie proszę o pomoc co powinnam zrobic z moim problemem. A wiec tak: w pazdzieniku ubieglego roku wróciłam z Anglii do Polski na stałe, aczkolwiek nie likwidowałam angielskiego konta w banku LLoyds. Zostawilam na angielskim koncie 400 funtów-pieniadze te wybrałam teraz w Polsce za pomoca polskiego bankomatu. I wszystko byloby super-gdyby nie fakt ze mimo iż próbowałam oscylowac by przelicznik kursu walut nie spowodowal bym weszla na debet-jednak tak wlasnie się stalo. Zrobiłam debet w wysokości 4,36 funtów-mialo to miejsce w lutym tego roku, nie świadoma konsekwencji –nic sobie z tego debetu nie robiłam. Teraz okazalo się ze za każdy miesiąc od momentu powstania debetu bank LLoyds naliczal mi 75 funtow kary. Także na dzien dzisiejszy tej kary jest w wysokości 225 funtow-szybko wpalcilam przez koleżankę 4,36 funtow-które spowodowalo ze pozbylam się debetu-jednakze nie ma to wpływu na wysokość kar. Czy może mi ktos pomoc- i odopwiedziec co winnam robic dalej? Czy zbagatelizowac te kary i zyc dalej- z mysla ze nie ma szans żeby „angielski organ ścigania” mnie kiedys dopadl tu w Poslce czy lepiej jednak zapłacić? Uprzejmie proszę o pomoc, może ktos z Was znalazł się w podobnej sytuacji! Z gory dziekuje za pomoc Tak czy inaczej masz ciagle debet £225, po kazdym miesiacu bank dodaje Tobie wiecej debetu. Ja mialem podobnie w Natwest Bank, w polsce zjechalem na debet ok. £1 tylko, a bank zabral mi £28 jeden dzien przed wyplata i w nastepnym miesiacu znowu £28. Natychmiast zamknalem konto ale kare musialem zaplacic. Oferuje polskie meble, tylko u nas rabaty dla naszych klientow.
|
Post #4 Ocena: 0 2009-04-27 22:48:40 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2009-04-28 08:37:37 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
omarek | Post #6 Ocena: 0 2009-04-28 09:09:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-08-2007 Skąd: Norwich |
... wysokosc debetu bedzie Ci wciaz rosla poniewaz nie msz juz 4,36 a 225 Ł i bedzie wiecej co miesiac az kwota osiagnie wartosc kiedy bankowi bedzie sie oplacalo "scignac" Cie za to zadluzenie... od jakiegos czasu obowiazuje umowa o przekazywaniu informacji o dlugach zaciagnietych w angli i scigabiu ich rowniez w polsce ... wiec nie licz na przedawnienie....
pozdrawiam MO |
beata76 | Post #7 Ocena: 0 2009-04-28 09:20:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2007 Skąd: Londyn |
Mojego znajomego dopadli w Polsce i wtedy koszty sa o wiele wieksze,z 20 funtow uroslo mu do 460 plus kosty sprawy,potem komornicy tutaj,no i procedura przekazania do Polski-mial w sumie do zaplaty ok 1000 funtow.Maja Twoje dane wiec to dla nich nie problem znalesc Cie w Polsce.Ja wolalabym wplacic
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
Post #8 Ocena: 0 2009-04-28 09:32:35 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
evasta4 | Post #9 Ocena: 0 2009-04-28 09:34:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Cytat: 2009-04-28 09:20:10, beatakrzos napisał(a): Mojego znajomego dopadli w Polsce i wtedy koszty sa o wiele wieksze,z 20 funtow uroslo mu do 460 plus kosty sprawy,potem komornicy tutaj,no i procedura przekazania do Polski-mial w sumie do zaplaty ok 1000 funtow.Maja Twoje dane wiec to dla nich nie problem znalesc Cie w Polsce.Ja wolalabym wplacic jakie dane maja? imie i nazwisko a adres jak juz to angielski ![]() Raczej watpie wiec zeby kogos scigali po swiecie ![]() Gdyby tak kazdego mieli scigac za taki dlug,to by z torbami poszli. "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
Post #10 Ocena: 0 2009-04-28 10:21:00 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|