|
---|---|
WEWERKA | Post #1 Ocena: 0 2009-04-27 10:11:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2008 Skąd: Glasgow |
Witam serdecznie i prosze o pomoc..wiec napisze o co mi chodzi,nie wiedzialam ze jak sie zmienia prace w ciagu roku trzeba to zglosic do home offic,ja w zwiazku z tym nie zrobilam tego bo pracodawca ,mnie nie poinformowal o tym,a ja bralam i child tax i workiong tax.Jak zglosilam ze stracilam prace,(bo zwolniono mnie dlatego ze zaszlam w ciaze)i dopatrzono sie dopiero teraz ze ja nie mialam tego zgloszone,i chcialam sie odwolac do reveniue,bo uwazam ze to nie moja wina.Chcialam byc uczciwa i zglosilam,ze stracilam prace by nie dostawac working taxu,a teraz oni kaza mi oddawac sprra sumke.Co mam zrobic,i w jaki sposob napisac do reveniue ze ja o tym nie wiedzialam ze sie zglasza takie rzeczy do home office?Prosze o rady od osob zyczliwych,moze ktos byl w takiej sytuacji?:
![]() Badz... i dawaj Szczescie Innym
![]() |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2009-04-27 10:13:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A czy to byl Twoj pierwszy rok pracy w ramach WRS?
Carpe diem.
|
WEWERKA | Post #3 Ocena: 0 2009-04-27 10:16:29 (16 lat temu) |
tak,pytasz czy pracowalam pierwszy rok tak?
Badz... i dawaj Szczescie Innym
![]() |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2009-04-27 10:25:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jesli to bylo pierwsze 12 miesiecy rejestracji to nie widze za bardzo co mozesz zrobic. Nieznajomosc prawa nie jest wytlumaczeniem.
Na pocieszenie napisze, ze mozesz oddac nadplate w ratach. Carpe diem.
|
WEWERKA | Post #5 Ocena: 0 2009-04-27 10:38:58 (16 lat temu) |
tak,to bylo pierwsze 12 mieiecy;-(w sumie to masz racje zgadzam siez Toba,ze niewiedza mnie nie wytlumacza..jednak oni przyslali mi pisemko w celu wyjasnienia,obronienia sie..byc moze jest jakas szansa..Ale chodzi mnie tez o to czy przypadkiem to nie zaklad pracy powinien dac mi pisemko ktore to ja powinnam wyslac do home offic by zglosic prace u nich?
![]() |
|
|
aaannp | Post #6 Ocena: 0 2009-04-27 10:54:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2009 Skąd: London |
Obawiam sie, ze zgloszenie zmiany miesca zatrudienia, czy generalnie rejestracja w WRS jest Twoja odpowiedzialnoscia. Pracodawca, zatrudniajac Cie ma obowiazek sprawdzic czy jestes zarejestrowana, ale zmiana danych nalezy do Ciebie i tak naprawde jest w Twoim wlasnym interesie...
Mama Erenka
|
Superlover | Post #7 Ocena: 0 2009-04-27 11:00:05 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-04-27 10:38:58, WEWERKA napisał(a): Ale chodzi mnie tez o to czy przypadkiem to nie zaklad pracy powinien dac mi pisemko ktore to ja powinnam wyslac do home offic by zglosic prace u nich? Nie. Zakład nie daje żadnego "pisemka", a zarejestrowanie jest twoim obowiązkiem którego dziwne że nie dopełniłaś, bo to nic nie kosztuje (oprócz znaczka), a teraz niestety oni wykorzystają to przeciw tobie. Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
WEWERKA | Post #8 Ocena: 0 2009-04-27 11:10:12 (16 lat temu) |
to co ja powinnam teraz zrobic?jestem na wychowawczym,powinnam teraz zglosic ten home offic by nie miec dalej problemow?i czy moge sie ubiegc o child tax w tej sytuacji?
![]() |
ag-tom | Post #9 Ocena: 0 2009-04-27 11:40:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-10-2008 Skąd: Swiat |
Cytat: 2009-04-27 10:11:21, WEWERKA napisał(a): Witam serdecznie i prosze o pomoc..wiec napisze o co mi chodzi,nie wiedzialam ze jak sie zmienia prace w ciagu roku trzeba to zglosic do home offic,ja w zwiazku z tym nie zrobilam tego bo pracodawca ,mnie nie poinformowal o tym,a ja bralam i child tax i workiong tax.Jak zglosilam ze stracilam prace,(bo zwolniono mnie dlatego ze zaszlam w ciaze)i dopatrzono sie dopiero teraz ze ja nie mialam tego zgloszone,i chcialam sie odwolac do reveniue,bo uwazam ze to nie moja wina.Chcialam byc uczciwa i zglosilam,ze stracilam prace by nie dostawac working taxu,a teraz oni kaza mi oddawac sprra sumke.Co mam zrobic,i w jaki sposob napisac do reveniue ze ja o tym nie wiedzialam ze sie zglasza takie rzeczy do home office?Prosze o rady od osob zyczliwych,moze ktos byl w takiej sytuacji?: ![]() Znam podobny przypadek, tez zarzadali zwrotu kasy. Zakonczylo to sie tym ze prawnik napisal odwolanie, ci ludzie zalatwili potrzebne dokumenty i poprostu doslali do Revenue. Nie musieli oddawac kasy. Ps. o wszystkie dokumenty trzeba dbac samemu, nikt za nas tego nie zrobi. Oferuje polskie meble, tylko u nas rabaty dla naszych klientow.
|
WEWERKA | Post #10 Ocena: 0 2009-04-27 12:12:27 (16 lat temu) |
a znasz moze tych ludzi co mieli taka sytuacje?moze mogla bym sie z nimi skontaktowac,by dopytac jak to wszystko przebiegalo?
![]() |