MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WEWERKA

Post #1 Ocena: 0

2009-04-27 10:11:21 (16 lat temu)

WEWERKA

Kobieta

Z nami od: 01-12-2008

Witam serdecznie i prosze o pomoc..wiec napisze o co mi chodzi,nie wiedzialam ze jak sie zmienia prace w ciagu roku trzeba to zglosic do home offic,ja w zwiazku z tym nie zrobilam tego bo pracodawca ,mnie nie poinformowal o tym,a ja bralam i child tax i workiong tax.Jak zglosilam ze stracilam prace,(bo zwolniono mnie dlatego ze zaszlam w ciaze)i dopatrzono sie dopiero teraz ze ja nie mialam tego zgloszone,i chcialam sie odwolac do reveniue,bo uwazam ze to nie moja wina.Chcialam byc uczciwa i zglosilam,ze stracilam prace by nie dostawac working taxu,a teraz oni kaza mi oddawac sprra sumke.Co mam zrobic,i w jaki sposob napisac do reveniue ze ja o tym nie wiedzialam ze sie zglasza takie rzeczy do home office?Prosze o rady od osob zyczliwych,moze ktos byl w takiej sytuacji?::-(
Badz... i dawaj Szczescie Innym;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2009-04-27 10:13:05 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A czy to byl Twoj pierwszy rok pracy w ramach WRS?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

WEWERKA

Post #3 Ocena: 0

2009-04-27 10:16:29 (16 lat temu)

WEWERKA

Kobieta

tak,pytasz czy pracowalam pierwszy rok tak?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2009-04-27 10:25:57 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jesli to bylo pierwsze 12 miesiecy rejestracji to nie widze za bardzo co mozesz zrobic. Nieznajomosc prawa nie jest wytlumaczeniem.

Na pocieszenie napisze, ze mozesz oddac nadplate w ratach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

WEWERKA

Post #5 Ocena: 0

2009-04-27 10:38:58 (16 lat temu)

WEWERKA

Kobieta

tak,to bylo pierwsze 12 mieiecy;-(w sumie to masz racje zgadzam siez Toba,ze niewiedza mnie nie wytlumacza..jednak oni przyslali mi pisemko w celu wyjasnienia,obronienia sie..byc moze jest jakas szansa..Ale chodzi mnie tez o to czy przypadkiem to nie zaklad pracy powinien dac mi pisemko ktore to ja powinnam wyslac do home offic by zglosic prace u nich?

Do góry stronyOffline

aaannp

Post #6 Ocena: 0

2009-04-27 10:54:34 (16 lat temu)

aaannp

Kobieta

Z nami od: 21-04-2009

Obawiam sie, ze zgloszenie zmiany miesca zatrudienia, czy generalnie rejestracja w WRS jest Twoja odpowiedzialnoscia. Pracodawca, zatrudniajac Cie ma obowiazek sprawdzic czy jestes zarejestrowana, ale zmiana danych nalezy do Ciebie i tak naprawde jest w Twoim wlasnym interesie...
Mama Erenka

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-04-27 11:00:05 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-04-27 10:38:58, WEWERKA napisał(a):
Ale chodzi mnie tez o to czy przypadkiem to nie zaklad pracy powinien dac mi pisemko ktore to ja powinnam wyslac do home offic by zglosic prace u nich?

Nie. Zakład nie daje żadnego "pisemka", a zarejestrowanie jest twoim obowiązkiem którego dziwne że nie dopełniłaś, bo to nic nie kosztuje (oprócz znaczka), a teraz niestety oni wykorzystają to przeciw tobie.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

WEWERKA

Post #8 Ocena: 0

2009-04-27 11:10:12 (16 lat temu)

WEWERKA

Kobieta

to co ja powinnam teraz zrobic?jestem na wychowawczym,powinnam teraz zglosic ten home offic by nie miec dalej problemow?i czy moge sie ubiegc o child tax w tej sytuacji?

Do góry stronyOffline

ag-tom

Post #9 Ocena: 0

2009-04-27 11:40:23 (16 lat temu)

ag-tom

Mężczyzna

Z nami od: 29-10-2008

Cytat:

2009-04-27 10:11:21, WEWERKA napisał(a):
Witam serdecznie i prosze o pomoc..wiec napisze o co mi chodzi,nie wiedzialam ze jak sie zmienia prace w ciagu roku trzeba to zglosic do home offic,ja w zwiazku z tym nie zrobilam tego bo pracodawca ,mnie nie poinformowal o tym,a ja bralam i child tax i workiong tax.Jak zglosilam ze stracilam prace,(bo zwolniono mnie dlatego ze zaszlam w ciaze)i dopatrzono sie dopiero teraz ze ja nie mialam tego zgloszone,i chcialam sie odwolac do reveniue,bo uwazam ze to nie moja wina.Chcialam byc uczciwa i zglosilam,ze stracilam prace by nie dostawac working taxu,a teraz oni kaza mi oddawac sprra sumke.Co mam zrobic,i w jaki sposob napisac do reveniue ze ja o tym nie wiedzialam ze sie zglasza takie rzeczy do home office?Prosze o rady od osob zyczliwych,moze ktos byl w takiej sytuacji?::-(

Znam podobny przypadek, tez zarzadali zwrotu kasy. Zakonczylo to sie tym ze prawnik napisal odwolanie, ci ludzie zalatwili potrzebne dokumenty i poprostu doslali do Revenue. Nie musieli oddawac kasy.
Ps. o wszystkie dokumenty trzeba dbac samemu, nikt za nas tego nie zrobi.
Oferuje polskie meble, tylko u nas rabaty dla naszych klientow.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

WEWERKA

Post #10 Ocena: 0

2009-04-27 12:12:27 (16 lat temu)

WEWERKA

Kobieta

a znasz moze tych ludzi co mieli taka sytuacje?moze mogla bym sie z nimi skontaktowac,by dopytac jak to wszystko przebiegalo?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,