|
---|---|
monika_22 | Post #1 Ocena: 0 2009-04-15 11:09:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-04-2009 Skąd: Swansea |
mam ogromny problem.ja moj chlopak i kumpel mieszkamy na flacie.znalezlismy nowe mieszkanie w agencji martin_co.wszystko ok.ni i jest problem z referencjami,gdyz nasz wlwsciciel wystawil je tylko dla mnie a są potrzebne tez dla kolegi gdyżbez nich agencja nie może wynająć nam mieszkania.a on wymyslil ze nie wystawi mu referencij bo wisi mu niby 250funtów tylko nie wiem za co jazeli placilismy mu za tą rudere zawsze.to jeszcze nie zwróciłbondu.400funtow.a dzis mielismy miec klucze do chaty no i są problemy az sie plakac chce on robi wszystko zeby nam nie mogli wynając bo nie ma ludzi na flaty a ma ich az 2 .no i co ja mam zrobic nie oddamy mu pieniedzy bo niby za co wszystko jest uregulowane.nie oddamy kasy on nie wystawi referencji potrzebnych do wynajmu a agencja nie wynajmie bez pierdolonego swistka .jestem tak zla ze mam ochote wpierdolic mu zeby stracil zęby.co mamy robic
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2009-04-15 11:18:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mozesz powiedziec wprost, ze landlord odmawia wystawienia referencji z powodu wymyslonego dlugu, albo mozesz obejsc problem. Niech ktos inny wystawi referencje za landlorda, ktos znajomy.
Trzecia opcja to znalezienie innego mieszkania. Carpe diem.
|
Superlover | Post #3 Ocena: 0 2009-04-15 11:21:30 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Wynajmnij mieszkanie sama i zamieszkaj w nim z kolegą
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
kasionek35 | Post #4 Ocena: 0 2009-04-16 08:44:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Londyn |
Moze moje pytanie jest nie do tego tematu,ale tez mam problem z landlordem.Mianowicie,staram sie o housing benefit,a moj landlord nie chce wypelnic mi proof rent.Nie chce tez,aby ktokolwiek staral sie o ten benefit na adres domu w ktorym mieszkam.Nie wiem co mam zrobic.Moze ktos podpowie mi,albo tez mial taki problem.Za rady dziekuje serdecznie i pozdrawiam.Milego dnia
![]() Witaj W Mojej Bajce...
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2009-04-16 10:41:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2009-04-15 11:09:24, monika_22 napisał(a): mam ogromny problem.ja moj chlopak i kumpel mieszkamy na flacie.znalezlismy nowe mieszkanie w agencji martin_co.wszystko ok.ni i jest problem z referencjami,gdyz nasz wlwsciciel wystawil je tylko dla mnie a są potrzebne tez dla kolegi gdyżbez nich agencja nie może wynająć nam mieszkania.a on wymyslil ze nie wystawi mu referencij bo wisi mu niby 250funtów tylko nie wiem za co jazeli placilismy mu za tą rudere zawsze.to jeszcze nie zwróciłbondu.400funtow.a dzis mielismy miec klucze do chaty no i są problemy az sie plakac chce on robi wszystko zeby nam nie mogli wynając bo nie ma ludzi na flaty a ma ich az 2 .no i co ja mam zrobic nie oddamy mu pieniedzy bo niby za co wszystko jest uregulowane.nie oddamy kasy on nie wystawi referencji potrzebnych do wynajmu a agencja nie wynajmie bez pierdolonego swistka .jestem tak zla ze mam ochote wpierdolic mu zeby stracil zęby.co mamy robic my wynajmujac mieszkanie poprosilismy pracodawce o referencje/zaswiadczenie ze pracujemy i jestesmy wyplacalni-wystarczylo Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
AGALON | Post #6 Ocena: 0 2009-04-16 10:47:52 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2009-04-16 08:44:07, kasionek35 napisał(a): Moze moje pytanie jest nie do tego tematu,ale tez mam problem z landlordem.Mianowicie,staram sie o housing benefit,a moj landlord nie chce wypelnic mi proof rent.Nie chce tez,aby ktokolwiek staral sie o ten benefit na adres domu w ktorym mieszkam.Nie wiem co mam zrobic.Moze ktos podpowie mi,albo tez mial taki problem.Za rady dziekuje serdecznie i pozdrawiam.Milego dnia ![]() Skoro nie chce aby ktokolwiek pobieral HB, moze poprostu landlord juz pobiera "cos" na ten domek. |
kasionek35 | Post #7 Ocena: 0 2009-04-16 11:08:24 (16 lat temu) |
Hmmm,tego nie wiem,ale wiem,ze na innych jego mieszkaniach jest to samo,czyli zadnego HB.Troche to dziwne.Nie wiem co mam zrobic,a proof rent jest jedynym dokumentem,ktorego mi brakuje.Pozdrawiam.
![]() Witaj W Mojej Bajce...
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2009-04-16 11:21:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Z tego co wyczytalam to ten proof of rent jest potrzebny jak nie masz innych dokumentow potwierdzajacych wynajem. Nie masz umowy na wynajem?
Carpe diem.
|
kasionek35 | Post #9 Ocena: 0 2009-04-16 11:24:36 (16 lat temu) |
Juz nie.Poniewaz nowa umowa wynajmu na ten dom jest na kogos innego,a ja tylko wynajmuje pokoj od tej osoby i jej place moj rent.W rozmowie z urzednikiem w counsilu powiedzialam to,ale on stwierdzil,ze proof rent musi wypelnic wlasciciel domu.Zaznaczam,ze wlasciciel wie,ze ta osoba wynajmuje pokoje.Jego tylko interesuje,aby co miesiac byla wplata za wynajem calego domu.
Witaj W Mojej Bajce...
|
Superlover | Post #10 Ocena: 0 2009-04-16 11:43:44 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
kasionek jeżeli wynajmujesz tylko pokój to mało prawdopodobne żebyś kwalifikowała się na housing benefit, chyba że nie pracujesz.
Allowance na pokój wynosi ok. 60 funtów, a pracując zarobisz co najmniej 200 co oznacza że spokojnie zostaje ci na życie ponad 50 funtów które jest kwotą graniczną dla benefitu. Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |