Cytat:
2009-03-18 20:31:57, wiktorka napisał(a):
Ja mam ten sam problem..... HM z Preston (Tax Credit/Child Tax) twierdzi, ze wyslalo paszport recorded, ale nikt nie potrafil mi podac tego numeru, rozmawialam z 30 min z team leaderem powiedzial tylko, ze wyslany zostal recorded (tak samo jak ja wyslalam) i dzien wyslania......jade na wakacje w przyszlym tygodniu, ale nie mam paszportu
Zmienilam adres, ale w tym samym dniu dzwonilam, zeby update'owac..
dzwonilam jeszcze z 5 razy, bo wiem jak dzialaja.....i masz Ci los jakis debil odeslal (podobno)wg ustalen team leadera i tak na stary adres.......i teraz biegam na poczte 2 razy dziennie, ale przesylki nie ma......
Team leader twierdzi, ze sprawa zostala odeslana do "complaint department", ale juz numeru telefonu do nich nie umial podac.....
ja tylko chce dojsc prawdy czy wyslali ten paszport i dostac tracking# tak, zebym mogla szukac na pocztach......
rece opadaja......
Pierwsze słyszę by ID wysyłać do HM dokumenty mogą być potrzebne DVLA zależy od obsługującego w Post Office oraz na pewno WRS i EEA i w przypadku Revenue kluczowe są Nip z polski oraz Brytyjskie takie jak NIN i Tax ref. Numer a jeżeli chodzi o dzieci to odpisy aktu urodzenia bez konieczności tłumaczenia oraz zaświadczenie ze uczęszcza do szkoły troszeczkę inne wymagania są dla dzieci w wieku od16 roku, we wszystkich przypadkach nie ma takiej potrzeby by wysłać jakiekolwiek dodatkowe dokumenty w postaci: Paszport, Dowód Osobisty itd. Odwlekanie przez HM oraz przesyłanie nowych egzemplarzy form, które już wcześniej wypełnialiście jest celowe – robią to z myślą że sami zrezygnujecie i nieraz musicie odczekać te 12 miesięcy czy ponad rok by oni sami przekonali się że wy jesteście tu by pozostać na stałe a nie jesteście po to by wykorzystać HM i pobierać świadczenia nie będąc tu w UK. Zwróćcie uwagę że każdorazowo przysyłając nowe formy wypełniacie te same informacje i co lepsze nigdy nie są od tej samej osoby prowadzącej.
Należy za każdym razem wysyłać nowe wypełnione formularze i jedna ważna uwaga! nie piszczcie nigdy że jesteście imigrantem a tylko rezydentem UE ponieważ nam się to należy,
gdyż przyjeżdżając do UK to tak jakbyście przeprowadzili się z miasta do miasta.
Jaki cel ma to z ich strony – nie wiem, wiem tylko tyle że to jest nielegalne postępowanie przez HM
[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 19-03-2009 09:22 ]
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz