|
---|---|
kasiapoz | Post #1 Ocena: 0 2009-03-18 16:55:15 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-08-2008 |
witam dla wszystkich...
zapewne niejedno z was probowalo odzyskac dokumenty z home office nasze trzymaja juz od wrzesnia 2008, a teraz okazalo sie ze jedno z rodzicow jest w szpitalu, a ja juz drugi dzien pod rzad dzwonie-tam nikt nie odbiera... |
marcheweczka | Post #2 Ocena: 0 2009-03-18 17:41:54 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
my dzwonilismy co tydzien do HO (od pazdziernika) po dowod meza ....2 tyg, temu przyslali pismo,ze dowod zaginal i sa gotowi pokryc wszystkie koszta zwiazane z wyrobieniem nowego....musisz wciaz dzwonic i upominac sie o swoje dokumenty, inaczej nic nie wskurasz.....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
SiwyZmc | Post #3 Ocena: 0 2009-03-18 17:47:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
nie wiem skad jestes ale moze lepiej i szybciej bedzie zdobyc papiery z konsulatu?! nie chce rowniez sie madzyc tutaj za mocno ale trzeba bylo wysylac dowod osobisty a paszport zawsze trzymac przy dupie. nigdy czlowiek nie wie czy bedzie go potrzebowal czy nie ale takie ryzyko to nie dla mnie. powodzenia.
|
marcheweczka | Post #4 Ocena: 0 2009-03-18 17:50:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
prosze bez zlosliwosci...teraz nalezy cos doradzic autorce a nie sądzić za lekkomyślność
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
kasiapoz | Post #5 Ocena: 0 2009-03-18 17:54:12 (16 lat temu) |
w przypadku mojego meza to jedyny dok ID polskie ktore wyslalismy bo paszport zostal skardziony ale co z dzieckiem ono ma tylko paszport ktory tam ugrzazl....
piszcie jakie macie doswiadczenia-probowal ktos do nich pisac przez droga pocztowa-bo nie stety nie maja HO BA formularza kontaktowego... dziekuje za wypowiedzi |
|
|
hela878 | Post #6 Ocena: 0 2009-03-18 18:10:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 08-02-2009 |
ja rowniez sie balam jak wysylalam paszport do HO, ale musialam bo dowod osobisty moj byl w DVLA, wyslalam poleconym a zwrot byl w ciagu tygodnia rowniez listem poleconym. Bylam z tego powodu szczesliwa, bo kolezanka miala ten sam problem co i Ty. Wyslala poleconym i tak to nic nie pomoglo, zagubili. Dzwonienie nic nieda, musisz napisac do nich pismo i zalaczyc do tego kopie nadania i zadac sprecyzowania, iz dokument zaginal z ich winy. Dokument ten bedzie ci potrzebny przy wyrobieniu nowego dokumentu, a tak w ogole to juz ten temat byl kiedys poruszany, wiem bo cos takiego czytalam, ktos pisal juz o tym, poszukaj roznych hasel, lub napisz do moderatora, moze on cos znajdzie.Powodzenia.
![]() |
Korba102 | Post #7 Ocena: 0 2009-03-18 19:05:53 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
Może, lecz nie musi się wydarzyć w trakcie procedury potwierdzenia tożsamości, że dokumenty ID Dowód lub Paszport mogły by zaginąć w office, jakim jest Home Office fakt, że załatwianie niektórych spraw wydłuża się nieskończenie lecz oni tak działają.
W przypadku rejestracji WRS dokument ID zwracany jest w okresie do dwóch tygodni. W przypadku EEA – rezydentury ten okres wydłuża się od minimum 12 tygodni do nawet sześciu miesięcy lub więcej. DVLA potwierdza się osobę składającą formę w Post Office po prostu pracownik poczty potwierdza wszystkie dane - confirmation i sam osobiście wszystko sprawdza i zamyka deklarację bez konieczności wysyłania Paszportu – ponieważ dokumenty nawet za potwierdzeniem odbioru zawsze mogą zaginąć. Tak kiedyś się stało z moim Paszportem zaginął i miałem wiele nieprzyjemności związanych z tym że faktem a do chwili wyrobienia nowego straciłem na tym więcej jak w sumie on jest wart. Tak że wszystkie dokumenty jakie wysyłamy do tutejszych organów prawnych oraz służb wewnętrznych pchamy za potwierdzeniem odbioru oraz poprzez doręczenie, koszt niewielki i wacha się od około 5 pounds do 10 zależy od wagi przesyłki najtańszy list za potwierdzeniem odbioru to koszt około 1 pounds. Zawsze bezpiecznie jest nie wysyłać dokumentów lecz w niektórych przypadkach jest to uzasadnione a dziwię się osobom które wysyłały dokumenty ID do Revenue ponieważ deklaracja CHB nie wymaga konfiguracji osoby przez ID Ważna uwaga dla wszystkich, w trakcie wypełniania form nie wpisujcie imigrant lub inne formy tekstu w zbliżonym kontekście ponieważ pracownik przepisujący dane do katalogu oraz system w Office Revenue oraz Home Office uzna wasz pobyt w UK jako nielegalny, a jak już te informacje zostaną umieszczone w systemie danych osobowych z błędnym opisem to naprawdę jest to bardzo ciężko odkręcić. [ Ostatnio edytowany przez: Korba102 19-03-2009 09:15 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
wiktorka | Post #8 Ocena: 0 2009-03-18 20:31:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-03-2009 Skąd: manchester |
Ja mam ten sam problem..... HM z Preston (Tax Credit/Child Tax) twierdzi, ze wyslalo paszport recorded, ale nikt nie potrafil mi podac tego numeru, rozmawialam z 30 min z team leaderem powiedzial tylko, ze wyslany zostal recorded (tak samo jak ja wyslalam) i dzien wyslania......jade na wakacje w przyszlym tygodniu, ale nie mam paszportu
![]() Zmienilam adres, ale w tym samym dniu dzwonilam, zeby update'owac.. dzwonilam jeszcze z 5 razy, bo wiem jak dzialaja.....i masz Ci los jakis debil odeslal (podobno)wg ustalen team leadera i tak na stary adres.......i teraz biegam na poczte 2 razy dziennie, ale przesylki nie ma...... Team leader twierdzi, ze sprawa zostala odeslana do "complaint department", ale juz numeru telefonu do nich nie umial podac..... ja tylko chce dojsc prawdy czy wyslali ten paszport i dostac tracking# tak, zebym mogla szukac na pocztach...... rece opadaja...... ![]() |
Post #9 Ocena: 0 2009-03-18 20:41:28 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kasiapoz | Post #10 Ocena: 0 2009-03-18 21:36:10 (16 lat temu) |
dajcie zyc zadalam temat bo jeden z rodzicow jest w szpitalu, trudne rokowania...
co oni wyprawiaja...trzymajac dok tozsamosci czsami jedyny-gdzies jes male avenue.... |