Str 3 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-02-07 21:42:13 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Rrrr | Post #2 Ocena: 0 2009-02-08 00:34:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat: 2009-02-07 10:12:55, Richmond napisał(a): Brak jednej wplaty nie spowoduje katastrofy w historii kredytowej. opoznienie jednej wplaty nie spowoduje wielkiej katastrofy, ale jej brak to juz zupelnie inna historia... ja pisalam na temat kasowania DD bez wiedzy banku. |
mindmagic | Post #3 Ocena: 0 2009-02-09 14:30:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 08-02-2009 Skąd: Londyn |
Nawet jesli bank prosi o potwierdzenie z jobcentre wypelnij druk i wislij.
Dolacz do niego list wyjasniajacy Twoja sytuacje, tak jak napisalas to tutaj. Zarejestruj sie w jobcentre, jesli besdziesz miala stala prace to pozniej zrobisz ruchy w zaleznosci jak bedzie wygladala sytuacja. Kontakt z organizacja typu nationadebtline jest dobry jak napisal to jeden z przedmowcow. Moozesz tez zwrocic sie lokalnie do Citizens Advice Bureau lub podobnej organizacji. Gwoli prawdy nie sa one zbyt pomocne a czasami nawet niezbyt kompetentne, jednak w tej sytuacji chodzi o to, aby postronna organizacja napisala list w Twojej sprawie. Istotnie opoznienie jednej raty nie sparawi wielkiego klopotu ale brak moze sprawic troche problemow pozniej. NIE kasuj DD Absolutnie nie pozyczaj wiecej pieniedzy a szczegolnie cash advance na karte kredytowa. ZAWSZE kontaktuj sie z bankiem PISEMNIE (w razie takich trudnosci) Zawsze zatrzymaj kopie korespondencji w obie strony. Pros bank o uwzglednienie Twojej sutuacji i wstrzymanie rat a przede wszystkim oplat karnych. Jesli masz do wyboru spalcenie raty lub zaplacenie za swiatlo, gaz, jedzenie, przejazdy itp wybierz to drugie. Podejmij b. szybkie dzialania w tej sprawie. Osobiscie radze zarejestrowac sie w jobcentre. Aktywnie szukaj pracy. Powaznie traktuj zadluzenie i staraj sie utrzymywac splaty, jednak badz swiadoma, ze w obecnej sytuacji w najgorszym przypadku Twoj kredyt rating bedzie gorszy, zanim bank rozpocznie jakakolwiek akcje pod warunkiem ze pojdziesz droga ktora tutaj opisalem. Aby uniknac stresu do czasu kiedy sytuacja sie nie unormuje polecam tez poprosic bank o zmniejszenie miesiecznej raty. Glowa do gory! ![]() Pozdrawiam, Darek TV presenter interviewing Frank Zappa: " Frank, you have long hair; doesn't it make you a woman?"
Frank: " You have a wooden leg, does it make you a table? "
|
Margot4_7 | Post #4 Ocena: 0 2009-02-16 00:10:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2009 |
Bardzo wszystkim dziekuje za wszelkie rady i podpowiedzi! Na razie dzialam...o efektach powiadomie, moze komus moje doswiadczenie do czegos sie przyda. Pozdrawiam. M.
|
Margot4_7 | Post #5 Ocena: 0 2009-02-24 16:09:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2009 |
Skorzystalam prawie z kazdej podpowiedzi ktora ukazala sie na forum. Dzwonilam, bylam w banku,w job centre,dostalam telefon do oddzialu ktory udzielal mi kredytu i tam tez dzwonilam. Wszystko na nic, nie chcieli isc na zaden uklad mimo iz mowilam ze ja na dzien dzisiejszy nie mam pieniedzy. Dopiero w Citizen do ktorego sie zwrocilam o pomoc, mila starsza pani wziela za telefon i pomogla mi zalatwic sprawe tym bardziej ze moj angielski nie jest zbyt dobry. Wydawalo mi sie ze wszystko jest zalatwione. Potwierdzili ze przesunal mi jedna rate o miesiac i faktycznie w czwartek nie pobrano mi o zwyklej porze kolejnych pieniedzy. Zbyt krotko sie jednak cieszylam, wczoraj zeszla mi cala rata a jednoczesnie zablokowano mi karte. Nie mam dostepu do niewielkich pieniedzy(ok 70funtow)ktore mialam na plus i ktore przeznaczalam na zycie.
Dzis wreszcie podpisalam kontrakt w nowym miejscu pracy tylko zastanawiam sie jak bede tam dojezdzac nie majac pieniedzy. Nie wierze juz w zadna pomoc bankow i uwazam ze naciagnieto mnie na ubezpieczenie kredytu ktore i tak w niczym mi nie pomaga. Przestrzegam tez innych by nie podnosili sobie rat, dodatkowa oplata za ubezpieczenie ktora przed niczym nie zabezpiecza. ![]() |
|
|
metodyka | Post #6 Ocena: 0 2009-02-24 16:30:23 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-01-2009 Skąd: London-Harrow |
Margot kochana ,ale jedna pozytywna w tym wszystkim sprawa to to ze w koncu masz prace,na przejazd pozycz od kogos znajomego,napewno ci pomoga.
Twoj post to naprawde przestroga dla innych ,ja mam tylko naruszona obecnie karte kredytowa ,bo maz tez kiepsko z praca stoi,a ja zarabiam niewiele,i ciarki mnie przechodza po przeczytaniu Twych klopotow z kredytem. Zycze wiec powodzenia ![]() dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem
|
vitek | Post #7 Ocena: 0 2009-02-24 18:29:53 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-02-24 16:09:00, Margot4_7 napisał(a): naciagnieto mnie na ubezpieczenie kredytu ktore i tak w niczym mi nie pomaga. Przestrzegam tez innych by nie podnosili sobie rat, dodatkowa oplata za ubezpieczenie ktora przed niczym nie zabezpiecza. ![]() Dokładnie tak jest. Gdyby ubezpieczenie kredytu faktycznie mogło spłacać za ciebie nikt by go nie oferował The Mythbuster
|
yandce | Post #8 Ocena: 0 2009-02-24 21:28:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-08-2008 Skąd: windsor |
Pytanko, pytalas w banku co trzeba zrobic aby skorzystac z tego ubezpieczenia? Ja osbiscie jak bralem kredyt to bez ubezpieczenia bo jak zapytalem pracownika w banku jak to dziala to zbyl mnie szybkim, ze trzebaby bylo poczytac umowe i takie tam ale i tak nie mialem zamiaru dawac im zarobic wiecej niz moje odsetki.
[ Ostatnio edytowany przez: yandce 24-02-2009 21:29 ] |
sylwia73 | Post #9 Ocena: 0 2009-02-25 12:34:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2008 Skąd: Dartford |
Mam małe pytanko co do kredytów i ubezpieczenia- w listopadzie dostałam kredyt wraz z ubezpieczeniem- czy w trakcie spłacania kredytu mogę jeszcze zrezygnować z tego ubezpieczenia? Orientuje sie ktoś?
|
Post #10 Ocena: 0 2009-02-25 21:43:33 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|