MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem ze splata kredytu.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Margot4_7

Post #1 Ocena: 0

2009-02-06 17:58:23 (16 lat temu)

Margot4_7

Kobieta

Z nami od: 06-02-2009

W listopadzie 2007 roku w banku HSBC zaciagnelam kredyt ktory koncze splacac we wrzesniu 2009. Do tej pory wszystkie raty splacalam regularnie bez minuty spoznienia, jednak od konca listopada jestem bez stalej pracy. Caly grudzien szukalam pracy przez agencje i udalo mi sie znalezc dorywcza prace w fabryce ozdob swiatecznych ale tylko na 10 dni. To co zarobilam ok 250.- funtow dolozylam do oszczednosci i w grudniu zaplacilam kolejna rate. W styczniu zadzwonilam do banku i mowiac o mojej sytuacji zwrocilam sie o przesuniecie raty o jeden miesiac tym bardziej ze kredyt mam ubezpieczony. Powiedziano mi ze przesla mi druk do wypelnienia. Zanim go dostalam zblizyl sie termin kolejnej splaty wiec pozyczylam wymagana sume od kolezanki i zaplacilam rate styczniowa. Gdy przestudiowalam przeslany przez bank druk okazalo sie ze musze miec potwierdzenie z Job Centre ze nie pracuje a ja znowu znalazlam dorywcza prace przez agencje i znowu tylko na kilka dni wiec w styczniu zarobilam tylko 170.- funtow. Wiem ze nie bede w stanie zaplacic raty lutowej i nie mam juz od kogo pozyczyc. Ostatnio znalazlam prace na kontrakt i jestem zaproszona na rozmowe kwalifikacyjna. Chcialabym przesunac rate o jeden miesiac ale z druku wynika ze jest to tylko mozliwe gdy nie pracuje lub jestem chora (albo moze ja czegos nie rozumiem?). Mimo wszystko postanowilam wypelnic ten druk i dolaczyc pay slipy swiadczace o niewielkich zarobkach.
Nie wiem co mi grozi gdy nie bede miala na koncie srodkow na splate raty w danym terminie (mam direct debit)i co musialabym zrobic zeby przesunieto mi rate o miesiac. Jestem rozczarowana postawa banku bo gdy mialam stale dochody i regularnie splacalam wszystkie zobowiazania to bylam dla nich klientem a teraz traktuja mnie prawie jak oszusta mimo ze prosze tylko o miesiac przesuniecia a nie o umorzenie kredytu.
Czy ktos z Was byl w podobnej sytuacji i moze mi cos podpowiedziec? Z gory dziekuje za pomoc. M.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Rrrr

Post #2 Ocena: 0

2009-02-06 23:09:08 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

skontaktuj sie z nimi:

http://www.nationaldebtline.co.uk/england_wales/about_us.php

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2009-02-06 23:17:50 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Jeżeli wiesz że nie będziesz miała środków na pokrycie direct debitu jak najszybciej skasuj go, w przeciwnym wypadku zdejmą ci z konta karną opłatę £35 co na pewno nie polepszy twojej sytuacji. Brakiem 1 wpłaty się nie przejmuj, nic ci nie zrobią, i powodzenia z pracą
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Rrrr

Post #4 Ocena: 0

2009-02-06 23:25:42 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

vitek, jak masz pisac takie bzdury to juz lepiej nic nie pisz.
jak sie ma kredyt do splacenia i brak funduszy to jak olejesz bank - zwlaszcza kasujac DD bez ich zgody, to mozesz sie pozegnac z dobrym credit rating na kilka lat.

[ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 06-02-2009 23:26 ]

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2009-02-06 23:35:00 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Podaj lepszy pomysł jeżeli masz
ale nie masz

moim zdaniem lepiej skasować direct debit a te £35 'ręcznie' wpłacić na poczet kredytu niż je stracić bez sensu.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Rrrr

Post #6 Ocena: 0

2009-02-07 00:03:55 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

podalam numer telefonu w linku wyzej, gdzie jej poradza sensownie.

a Tobie sie moze wydaje ze masz odpowiedz na kazde pytanie?
:-]

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7 Ocena: 0

2009-02-07 00:11:36 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2009-02-07 00:03:55, Rrrr napisał(a):
podalam numer telefonu w linku wyzej, gdzie jej poradza sensownie.

Tak, jak mi kaktus wyrośnie.
Oni zajmują się ludźmi na skraju bankructwa, mającymi długi na dziesiątki i setki tysięcy funtów których nie są w stanie spłacać od miesięcy czy lat. Jeżeli przejmą się 1 zaległą ratą kredytu to fajnie.

Cytat:

a Tobie sie moze wydaje ze masz odpowiedz na kazde pytanie?
:-]

A tobie się może wydaje że jak mało przyjaźnie komentujesz każdą moją wypowiedź to jesteś bardziej sexy?
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Rrrr

Post #8 Ocena: 0

2009-02-07 01:32:10 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

mnie sie nigdy nic nie wydaje. a juz na pewno mi sie nie wydaje ze musze byc dla kogokolwiek mila :-P

przy okazji (to nie do Ciebie, vitek) - Citizens Advice tez sie zajmuje takimi rzeczami. jesli uda Ci sie do nich dostac. podobno pekaja w szwach ostatnio - wlasnie odnosnie problemow ze splacaniem kredytow.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-02-07 04:24:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Slowianka

Post #10 Ocena: 0

2009-02-07 09:21:11 (16 lat temu)

Slowianka

Kobieta

Z nami od: 04-01-2009

Mozesz uzyc karty kredytowej w tym miesiacu tzn wyplac z niej gotowke. Zawsze mozesz zaplacic minimum payment za miesiac.
Powodzenia z praca.
"O każdej przyjemności mozna zapomnieć bez żalu, jeśli na jej miejsce pojawi się większa".

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,