MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rezydent, co jest potrzebne?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 10 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aniolekcharlieg

Post #1 Ocena: 0

2009-02-16 22:11:18 (16 lat temu)

aniolekcharliego

Kobieta

Z nami od: 29-12-2008

to dziwne na stronie pisza ze dopiero rozpatruja wnioski z lutego a tu ktos juz ma zalatwione wszystko z marca....musze do nich zadzwonic....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2009-02-16 22:17:49 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-02-16 21:10:30, Korba102 napisał(a):
Cytat:

2009-02-13 21:27:31, Richmond napisał(a):
Na stronie HO jest napisane, ze zalatwiaja teraz sprawy z lutego 2008! Jak komus zalezy na czasie i ma niedaleko do Croydon to lepiej umowic sie na spotkanie i zalatwic wszystko osobiscie.

Z tego co mi jest wiadome, tym zajmuje się już Liverpool a nie Croydon .

Sprawdzalam te informacje przed napisanie posta i interesowalam sie tym dla kogos i dalej mozna umowic sie na spotkanie w Croydon. Natomiast formularze pocztowe nie ida do Croydon.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2009-02-17 07:05:04 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Podejrzewam że może już podzielili jeden office na dwie części? W każdym bądź razie ja na swoim wniosku posiadałem jako adres do wysłania formy z dokumentami w Liverpool i na nim była tez informacja że formę rozpatruje się w ciągu minimalnego okresu czasu do 12 tygodni, lecz jak wiadomo urzędy w UK pracują zawsze na wysokich obrotach i ten termin mnoży się o raz jeden jeszcze raz.
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

elmirka

Post #4 Ocena: 0

2009-02-17 14:00:56 (16 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Ja mam spotkanie na Croydon w najblizszy poniedzialek- dzwonilam miesiac wczesniej sie umawiac.
Moglam miec troche wiecej szczescia, bo gdybym miala wypelnione papiery i zrobione zdjecia w momencie kiedy tam dzwonilam, to babka chciala mnie juz umowic na drugi dzien, bo miala jeszcze miejsce.

A jezeli chodzi o dodzwonienie sie tam, to wisialam na telefonie ponan pol godziny zeby odebrali.

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #5 Ocena: 0

2009-02-23 22:03:45 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/eea/eea1.pdf
Forma o rezydenturę EEA1 posiada adresy jak i w Croydon tak i w Liverpool i adresem docelowym gdzie jednak powinno się wysłać kompletna i wypełnioną formę jest Liverpool i to jest na ostatniej stronie Formy o rezydenturę
Do wniosku należ dołączyć
Dwa zdjęcia paszportowe (podpisane na odwrocie). Jeżeli ubiegasz się o rezydenturę dla swoich dzieci, należy wysłać także ich zdjęcia i również podpisać je na odwrocie
Ważny paszport albo dowód osobisty
Ostatnie 12 wyciągów (wage slips) otrzymane od pracodawcy
Kontrakt potwierdzający, że byliśmy zatrudnieni przez ostatnie 12 miesięcy
List od pracodawcy potwierdzający zatrudnienie przez ostatnie 12 miesięcy
Kartę rejestracji WRS (Worker Registration Card) - Zawiera ona nazwisko wnioskodawcy, datę urodzenia, obywatelstwo, zdjęcie oraz numer identyfikacyjny.
Zaświadczenie o rejestracji WRS (Worker Registration Certificate) - ma ono formę listu. Jest to zezwolenie na prace dla pracodawcy wymienionego we wniosku.

Po wysłaniu (koniecznie listem poleconym - recorded delivery) czekamy na rozpatrzenie naszego wniosku. Trwa to od 4 do 12 tygodni. Jeżeli spełniamy wszyystkie wymogi formalne i niczego nie brakuje w naszych dokumentach po tym czasie przyjdzie do nas pocztą certyfikat ze zdjęciem potwierdzający, że zostaliśmy rezydentem UK na kolejne 5 lat
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-02-23 23:31:50 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

nie dodaleś że certyfikat po otrzymaniu należy oprawić w ramki i powiesić w hallu żeby wszyscy wchodzący widzieli :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Korba102

Post #7 Ocena: 0

2009-02-24 07:15:21 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Chociaż posiadam EEA1 to jeszcze nie posłużyłem się tą kartą. Niema powodów do robienia żartów z faktów ubiegania się a chluby tym postępowaniem sobie nie przysposobisz, to tylko świadczy że jesteś osobą o ograniczeniach umysłowych, vitek nie zauważyłeś że zacząłeś się motać w tych swoich opiniach i wypowiedziach. Czasem jest dobrze przemyśleć to co chciałbyś napisać, ponieważ czasem wydaje mi się że jesteś osobą autystyczną z tą różnicą że te osoby są bardziej rozgarnięte, może bardziej z obserwacji posiadasz Alzhaimera? zrób testy!

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

metodyka

Post #8 Ocena: 0

2009-02-24 08:55:17 (16 lat temu)

metodyka

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-01-2009

korba to rozumie ze EEA1 to jest formularz dla calej rodziny ,maz,zona ,dzieci/czy jest jakies ograniczenie wiekowe dziecka ,czy mozna wpisac osobe juz pelnoletnia/?
jaka jest w tej chwili oplata?

z gory dziekuje za /mam nadzieje/ odpowiedz:-P
dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #9 Ocena: 0

2009-02-24 13:07:41 (16 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Wyslalem moja aplikacjeponad 3 m-ce temu, wczoraj zadzwonilem zapytac co sie z nia dzieje, powiedziano mi ze teraz rozpatruja wnioski z MAJA:-W:-o co oznacze ze pewnie jeszcze z 0,5 roku poczekam, na szczescie dowod odesla mi za 2 tyg.
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2009-02-24 14:54:36 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2009-02-24 08:55:17, metodyka napisał(a):
korba to rozumie ze EEA1 to jest formularz dla calej rodziny ,maz,zona ,dzieci/czy jest jakies ograniczenie wiekowe dziecka ,czy mozna wpisac osobe juz pelnoletnia/?
jaka jest w tej chwili oplata?

z gory dziekuje za /mam nadzieje/ odpowiedz:-P

Więc jeżeli dziecko jest pełnoletnie a jest na Twoim utrzymaniu – uczy się, to je możesz ująć w aplikacji, nie ponosisz z tego tytułu żadnych opłat. A je żeli pracuje i jest już samodzielne to dziecko powinno samo wysłać aplikację.
W ogóle jeżeli składasz aplikacje do Home Office nie ponosisz żadnych kosztów jedynie wyjątkiem jest WRS chociaż ostatnio wspominano że mieli zaniechać z nowym rokiem tej formy.
Tak samo jeżeli chcesz się rozliczyć Tax return bierzesz statements z banku z rok rozliczeniowy oraz rozliczenie od pracodawcy- ile to wpłacił taxu w roku kalendarzowym
Oraz rachunki następnie udajesz się z tym do Revenue i tam za darmo Ciebie rozliczą.
Musisz jedynie znać j ang. W formie komunikatywnej.
W ten sposób zaoszczędzisz gdyż cwaniaki z firm rozliczeniowych na tym bazują Twoim problemem jest czas w niektórych przypadkach musisz nim dysponować a w tedy zaoszczędzisz pieniążki.

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 10 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,