MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rezydent, co jest potrzebne?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 6 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2009-01-18 11:39:41 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-01-18 08:40:36, niucha007 napisał(a):
Chyba tych co chca na stale zostac w uk nie powinno sie tepic o to ze chca miec paszport angielski, wtedy jest napewno latwiej, prosty przyklad, idziesz skladac aplikacje na poczte o provisional licence, nie masz brytyjskiego paszportu, nie pomoga ci wypelnic papierow. bylam na jednej poczcie i mi tak powiedziala, pomyslalam jakas rasistka czy co, ale poszlam na druga i tak samo.:-o

Tych co chca zostac na stale nie tepi sie, chyba ze na stale chca korzystac z benefitow. Ale wymagana jest znajomosc jezyka, co nie jest wygorowanym wymaganiem. A co do pani na poczcie, ktora nie chciala pomoc, hmm jak stoje w kolejce i czekam na obsluge, to nie jest mi do smiechu jak pani w okienku wypelnia dokumenty, to jest poczta, nie biuro pomocy w wypelnianiu drukow. Rozumiem zadac pytanie, odpowiedz pada, zajmie to minute i nastepny prosze.

A tak nawiasem mowiac, z tego co pamietam, to kiedys chwalilas sie jaka to sprytna jestes, ze mieszkajac z partnerem ktory pracuje, udajesz samotna matke bo wiecej benefitow dostajesz, wiec powinnas miec wiecej wyrozumialosci dla innych (pani na poczcie np), ktorzy nie sa fair.
"Jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie".
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2009-01-18 12:52:39 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Cytat:

2009-01-18 09:09:41, Korba102 napisał(a):
" marcinb - Korba - zwracam honor - wyjatkowo sie z Toba zgadzam.
dobrze przedstawiony problem i dobrze uargumentowana odpowiedz."

:-Z marcinb – wypraszam sobie pochlebstwa w moim imieniu a takie traktowanie o podwójnym obliczu jest karygodne zwłaszcza że robi to moderator. Z jednej strony nabijasz się i dajesz mnie za przykład totalnego idioty a z drugiej liżesz mi tył i w tym przypadku przeginasz! – nie jestem gay'em i gardzę ludźmi co pochlebiają im, mówiąc krótko nie lubię zapachu kału w atmosferze.
Ty jako moderator powinieneś być bezstronnym i każdego użytkownika traktować bezosobowo a nie przycinać przy każdej nadarzającej się okazji głupimi przykładami wciskając mój nick jako przykład. Możesz zbanować każdego i zwracać uwagę gdy ubliża innym użytkownikom lub używa słów niecenzuralnych.

Ty chyba jestes jednak nieuleczalnie chory - nawet komplementu nie potrafisz przyjac :-D
Myslales kiedys o tym zeby nie walczyc z calym swiatem? Glownie dlatego ze nie ma po co. A kiedy piszesz z sensem to piszesz z sensem, a kiedy bez to bez. A jesli nie potrafisz przyjac pozytywnej oceny swojej tworczosci - to trudno, nic na to nie mozna poradzic.
:-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2009-01-20 11:45:22 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2009-01-20 17:57:26 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A tam zaraz najmadrzejsza...pewnie pare osob wyprzedziloby mnie w rankingach;-)

To, ze nie mowie tego co ktos chialby slyszec, to nie znaczy, ze nie jestem mila, czy ze jestem arogancka. A ze pewnych rzeczy ktos wolaby nie slyszec, to juz inna sprawa.

Nie szykanuje nikogo kto sie stara o brytyjski paszport, nie jestem hipokryta. Popatrz na wczesniejsze linki i staraj sie dziewczyno.
Ada

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2009-01-20 18:12:11 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Niucha odnośnie tego prawka to nieco źle zrozumiałaś, albo ciebie zrozumieli. Mając ang. paszport procedura składania wniosku jest nieco prostsza, nie trzeba np. załączać zdjęcia. Wydaje mi się że pani na pczcie zrozumiała że prosisz o potwierdzenie zdjęcia i odmówiła, bo pracownicy poczty nie moga tego robić (tak pisza w ulotce). Zapewniam cię w imieniu Royal Mail że nie miało to nic wspólnego z dyskryminowaniem cię z powodu bycia obcokrajowcem (obcokrajówką? :-)).

Nawet jeżeli gdzieś spotkamy się z niechęcią z powodu naszego obcego pochodzenia to nie oznacza że musimy na siłę robić się pseudoanglikami. Polski paszport należy okazywać z godnością: tak, nie jestem stąd, ale nie jestem w niczym inny/gorszy od ciebie. Przed wszystkim objawia się to tym że skoro jestem w twoim kraju mogę porozumiewać się z tobą w twoim języku.

Osobiście większe wrażenie wywrze na mnie polski paszport w ręku osoby która posługuje się angielskim niż brytyjski podany wraz z prośbą o tłumaczenie
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2009-01-20 18:24:26 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #7 Ocena: 0

2009-01-26 01:26:20 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

W mojej pracy chodzi wieść, że jest alternatywny sposób załatwienia statusu rezydenta. Po umówieniu się na spotkanie jedzie się do jakiegoś biura w Londynie wraz z dokumentami i zdjęciami, gdzie sprawę się załatwia od ręki.
Ktoś coś o tym wie?
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Kasia_

Post #8 Ocena: 0

2009-01-26 03:17:26 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Z nami od: 22-06-2008

Cytat:

2009-01-26 01:26:20, ChrisCov napisał(a):
W mojej pracy chodzi wieść, że jest alternatywny sposób załatwienia statusu rezydenta. Po umówieniu się na spotkanie jedzie się do jakiegoś biura w Londynie wraz z dokumentami i zdjęciami, gdzie sprawę się załatwia od ręki.
Ktoś coś o tym wie?

Ktos cos wie :-)
Mozesz wyslac aplikacje i czekac, albo mozesz pojechac do odzialu HO, ktory sie rezydentura zajmuje i wtedy jest wszystko zalatwione na miejscu... umowic sie trzeba na konkretny dzien, link na stronie HO... jak jutro znajde to podesle :-)

Do góry stronyOffline

Goska73

Post #9 Ocena: 0

2009-01-26 12:41:36 (16 lat temu)

Goska73

Kobieta

Z nami od: 26-01-2009

To znaczy ze nic nie płace . mama forme na Rezydenta . A jesli jest to rodzina , jak wyglad sprawa z dziecmi , dzieki za jakakolwiek odpowiedz

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #10 Ocena: 0

2009-01-26 12:47:46 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Formularz moze zlozyc jeden z rodzicow, dolaczajac reszte rodziny.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Strona 6 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,