MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rezydent, co jest potrzebne?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 5 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autofan

Post #1 Ocena: 0

2009-01-17 18:54:23 (16 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

W swojej czteroletniej historii w/z UK slyszalem sporo roznych ,dziwnych sugestii typu "musisz to miec/zrobic".Staram ,sie postepowac zgodnie z przepisami zaczerpnietymi ze stron Home Office UK .Tlumaczenia na polskich stronach ,sa nieadekwatne do stanu rzeczywistego.Jak za kilka lat uslysze ze strony wladz angielskich ,ze: MUSISZ MIEC RESIDENT PERMIT ,zeby starac sie o ewentualne obywatelstwo ,ty sie otym dowiesz Marcinie.Na dzien dzisiejszy ,zycze wszystkiego naj.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer ICQNumer Skype

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2009-01-17 19:37:01 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Wyciag ze strony internetowej Home Office - UK Border Agency dotyczacy ostatniej wersji przepisow dotyczacych Rezydentury:

Registration certificates
A registration certificate is a document issued to EEA nationals that confirms that person's right of residence under European law. You are not required to have a registration certificate to enter, live or work in the United Kingdom.

If you are a national of Bulgaria, the Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Romania, Slovakia or Slovenia you are not eligible to apply for a registration certificate until you have completed 12 months of continuous employment in the United Kingdom.

Applications for a registration certificate should be made using application form EEA1.

A tutaj link wiodacy do wyciagu z ostatniej wersji przepisow dotyczacych naturalizacji: Naturalizacja - Brytyjskie obywatelstwo
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

sajmonik_wisbec

Post #3 Ocena: 0

2009-01-17 21:55:18 (16 lat temu)

sajmonik_wisbech

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2008

VITEK
nie wiem skad Ty sie zerwales chlopie,ciezko by znalezc drugiego takiego jak Ty na tym FOrum
kochasz wsczynac niesnaski i awantury,mysle ze potzrebna CI jest wizyta u dobrego psychiatry!!!!
ps imediatelly

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-01-18 08:40:36 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #5 Ocena: 0

2009-01-18 09:09:41 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

" marcinb - Korba - zwracam honor - wyjatkowo sie z Toba zgadzam.
dobrze przedstawiony problem i dobrze uargumentowana odpowiedz."

:-Z marcinb – wypraszam sobie pochlebstwa w moim imieniu a takie traktowanie o podwójnym obliczu jest karygodne zwłaszcza że robi to moderator. Z jednej strony nabijasz się i dajesz mnie za przykład totalnego idioty a z drugiej liżesz mi tył i w tym przypadku przeginasz! – nie jestem gay'em i gardzę ludźmi co pochlebiają im, mówiąc krótko nie lubię zapachu kału w atmosferze.
Ty jako moderator powinieneś być bezstronnym i każdego użytkownika traktować bezosobowo a nie przycinać przy każdej nadarzającej się okazji głupimi przykładami wciskając mój nick jako przykład. Możesz zbanować każdego i zwracać uwagę gdy ubliża innym użytkownikom lub używa słów niecenzuralnych.

"vitek Nie wiedziałem że zabrałeś Korbie honor

Fakt że post Korby aczkolwiek merytorycznie mało wartościowy, został napisany z nieznaną wcześniej temu autorowi stylistyczną starannością i wyrafinowaniem. Normalnie coś cię Korba oświeciło! Widzisz, 3maj się mnie a jeszcze będą z ciebie ludzie
(no chyba że ktoś inny wytworzył to dzieło)"

:-Z Ja rozumiem że chcesz zabierać przy każdej nadarzającej się okazji głos, lecz jak już to robisz to pomyśl gdyż uwierz mi nie grzeszysz trafną postrzegalnością. Jak zdążyłeś może zauważyć ja nie zabieram głosu w dziedzinie w której się nie orientuję. A jak już to robię to upewniam się czy moja wiedza jest dostateczną by być użyteczną. A bezsensowne oddawanie głosu kojarzy się mi z instynktami burka chociaż i te zwierzęta zasługują na równe traktowanie. Lepiej jest nieraz 2X pomyśleć by cokolwiek napisać.
A sens docinania też ma swoje podłoże świadczące o osobowości zabierającego głos w danym temacie!

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 30-01-2009 18:45 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-01-18 10:02:03 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-01-18 08:40:36, niucha007 napisał(a):
Chyba tych co chca na stale zostac w uk nie powinno sie tepic o to ze chca miec paszport angielski, wtedy jest napewno latwiej, prosty przyklad, idziesz skladac aplikacje na poczte o provisional licence, nie masz brytyjskiego paszportu, nie pomoga ci wypelnic papierow. bylam na jednej poczcie i mi tak powiedziala, pomyslalam jakas rasistka czy co, ale poszlam na druga i tak samo.:-o

Rzeczywiście baardzo powaażny argument za koniecznością posiadania brytyjskiego paszportu. Ale nie przyszło ci do głowy, że na ten paszport też trzeba będzie wypełnić aplikację i to pewnie bardziej skomplikowaną niż na prawko. I kto ci biedaczko pomoże bo poczta rozumiem odpada? :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #7 Ocena: 0

2009-01-18 10:03:53 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-01-17 21:55:18, sajmonik_wisbech napisał(a):
imediatelly

Jak chcesz pajacu używać angielskich słów to naucz się je poprawnie pisać :-W
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-01-18 10:08:31 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

:-)
A moze chodzi i o media i o telly :-)
Ada

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2009-01-18 10:20:52 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

no i w miare kompetentna dyskusja zamienila sie jak zwykle w pyskowke........

Do góry stronyOffline

sajmonik_wisbec

Post #10 Ocena: 0

2009-01-18 10:49:18 (16 lat temu)

sajmonik_wisbech

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2008

vitek-wiekszego pajaca to tu od Ciebie nie ma,przejrzalem kilkanscie watkow w ktorych sie udzielales:-D

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,