MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rezydent, co jest potrzebne?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 12 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-03-30 13:50:15 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Prawdopodobnie tak.

Payslipy muszą obejmować okres 12 miesięcy z przerwami nie dłuższymi niż łącznie 1 miesiąc.

Czyli nawet gdy przepracujesz 364 dni po czym nastapi przerwa w pracy 31 dni to wszystko przepada i musisz zacząć liczyć od nowa (liczą się oczywiście tylko okresy pracy na które masz karty rejestracyjne WRS)

Nie jest to żadna tragedia ponieważ zgodnie z regulacjami UE masz prawo przebywać na terenie każdego państwa Unii przez nieograniczony czas tak długo jak pracujesz lub możesz utrzymać się z innych źródeł. Dokument rezydenta nie jest wymagany

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 30-03-2009 13:52 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ewel122

Post #2 Ocena: 0

2009-03-30 19:17:36 (16 lat temu)

ewel122

Kobieta

Z nami od: 09-07-2008

hej ...
juz 6 miesiecy minelo odkad wyslalam aplikacje na rezydenta i do tej pory nic... :-? a bardzo potrzebuje paszportow :-W i nie wiem czy jak do nich zadzwonie i poprosze o zwrot to czy mi odesla bez wycofania aplikacji :-|
czy ktos ma numer pod ktory moge dzwonic po zwrot dokumentow ??? bo ostatnio jak dzwonilam na jeden ktory znalazlam od nich w liscie to kazali mi dzwonic na inny dla emigrantow ....
ale namieszlalam :-? pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

tygrysek78

Post #3 Ocena: 0

2009-04-17 09:32:56 (16 lat temu)

tygrysek78

Kobieta

Z nami od: 30-12-2006

Cytat:

2009-03-30 19:17:36, ewel122 napisał(a):
hej ...
juz 6 miesiecy minelo odkad wyslalam aplikacje na rezydenta i do tej pory nic... :-? a bardzo potrzebuje paszportow :-W i nie wiem czy jak do nich zadzwonie i poprosze o zwrot to czy mi odesla bez wycofania aplikacji :-|
czy ktos ma numer pod ktory moge dzwonic po zwrot dokumentow ??? bo ostatnio jak dzwonilam na jeden ktory znalazlam od nich w liscie to kazali mi dzwonic na inny dla emigrantow ....
ale namieszlalam :-? pozdrawiam serdecznie

Mam ten sam problem :( Co gorsze nie da rady sie do nich dodzwonić!!! Pisałam już 2 pisma prosząc o wyjaśnienie czy moja aplikacja wogóle do nich dotarła (list polecony) a następnie o zwrot dokumentów które potrzebuje do podrózy. I NIC! Żadnej odpowiedzi. Co robić?

Może jeszcze spróbować drogą mailową? Tylko na jaki adres? Nie moge nigdzie znależć :(

Ma ktoś podobne doświadczenia i poradzi jak to rozwiązać???

ps Od chwili złożenia aplikacji nie dostałam żadnego listu potwierdzającego że otrzymali aplikacje i że mam czekać :(

[ Ostatnio edytowany przez: tygrysek78 17-04-2009 09:34 ]

Do góry stronyOffline

polock

Post #4 Ocena: 0

2009-05-02 07:57:43 (16 lat temu)

polock

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2008

o tak mam podobne doswiadczenie
bo juz poraz drugi moje paszporty gdzies zaginely w wedrowce do home office, poprzednie zaginely 3 lata temu.
teraz minelo 6 miesiecy no i zaatakowalem royal mail na poczatek o zagubienie special delivery, poniewaz wysylajac aplikacje do liverpol adresem jest post box wiec poczta nie ma dowodu dostarczenia podpis itp...
oni musza sie sami szarpac z home office kto jest winien a dopiero po tym dostaniesz odszkodowanie najprawdopodobniej od winowajcy home office.
warunek jest jeden nie wolno wyrabiac sobie nowych paszportow wczesniej bo jesli stare odnajda sie u ktoregos ciapka w biurze home office to nie dostaniesz odszkodowanka.
to moze trwac jeszcze wiele miesiecy...!
ktos w home office celowo utrudnia mi otrzymanie papierow poprzez zagarniecie moich dokumentow bo 2 razy cos takieg nie zdarza sie przypadkiem
pozdrowionka
السلام عليكم

Do góry stronyOffline

tygrysek78

Post #5 Ocena: 0

2009-05-02 12:22:28 (16 lat temu)

tygrysek78

Kobieta

Z nami od: 30-12-2006

Cytat:

2009-05-02 07:57:43, polock napisał(a):
o tak mam podobne doswiadczenie
bo juz poraz drugi moje paszporty gdzies zaginely w wedrowce do home office, poprzednie zaginely 3 lata temu.
teraz minelo 6 miesiecy no i zaatakowalem royal mail na poczatek o zagubienie special delivery, poniewaz wysylajac aplikacje do liverpol adresem jest post box wiec poczta nie ma dowodu dostarczenia podpis itp...
oni musza sie sami szarpac z home office kto jest winien a dopiero po tym dostaniesz odszkodowanie najprawdopodobniej od winowajcy home office.
warunek jest jeden nie wolno wyrabiac sobie nowych paszportow wczesniej bo jesli stare odnajda sie u ktoregos ciapka w biurze home office to nie dostaniesz odszkodowanka.
to moze trwac jeszcze wiele miesiecy...!
ktos w home office celowo utrudnia mi otrzymanie papierow poprzez zagarniecie moich dokumentow bo 2 razy cos takieg nie zdarza sie przypadkiem
pozdrowionka

Dzięki za odzew. Czyli co? Iść na poczte i tam wyjaśniać sprawe? Minęło już pół roku od wysłania aplikacji więc czas zacząć działać! Żałuje że wogóle się pokusiłam o złożenie aplikacji :( Ale pomyślałam "niech będzie i leży, jeść nie woła ;) a może kiedyś się przyda" i teraz mam... :-Y Dobrze że mamy jeszcze paszporty (wysłałam dowody osobiste)to moge jakoś lecieć do kraju...

[ Ostatnio edytowany przez: tygrysek78 02-05-2009 12:24 ]

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #6 Ocena: 0

2009-05-02 16:07:17 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-02 07:57:43, polock napisał(a):

taa... celowo uwzięli się na ciebie

nie rozumiem po co wysyłałeś 2krotnie paszport, wysyła się przy pierwszej rejestracji, potem już nie trzeba. Nadgorliwość cię zgubiła ;-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

polock

Post #7 Ocena: 0

2009-06-05 22:23:31 (16 lat temu)

polock

Mężczyzna

upss... tak wiec po wypelnieniu formularzyka P58 na poczcie i dolaczeniu paragonu od special delivery... w celu otrzymania odszkodowania za utracone paszporty itp , odpowiedz od poczty byla juz po 6 dniach ze ; dochodzenie zakonczylo sie pomyslnie i potwierdzaja ze papiery doszly do UKBA.
dwa dni pozniej ni z tąd ni z owąd cala makulatura wrocila od UKBA iiii z gotowymi niebieskimi ksiazeczkami .

warto bylo czekac !!!
السلام عليكم

Do góry stronyOffline

aniolekcharlieg

Post #8 Ocena: 0

2009-06-05 22:30:03 (16 lat temu)

aniolekcharliego

Kobieta

Z nami od: 29-12-2008

no ja juz czekam od sierpnia!!!!!!!!!!!!dzwonilam tysiace razy i nic....normalnie kpiny....moze tez wysle ten pit58 o zaginionych dokumentach moze to cos pomoze????????? nie weim juz co robic.....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

polock

Post #9 Ocena: 0

2009-06-05 23:22:07 (16 lat temu)

polock

Mężczyzna

tak siedze i czytam wszystkie te posty ludziska sie zwymyslaja kto ma racje , wiec juz sam nie wiem co dalej robic...
czy w swietle przepisow nie potrzebuje juz potwierdzenia Indefinite Leave to Remain bo minal juz 1.05.2009
majac 5 lat na karku w UK moge wystapic centralnie o paszport
( testy bla bla bla...)
dzieki
السلام عليكم

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2009-06-05 23:53:33 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Polecam literarure ze zrodla

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 05-06-2009 23:54 ]

Ada

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,