MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rezydent, co jest potrzebne?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 11 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

metodyka

Post #1 Ocena: 0

2009-02-24 15:07:15 (16 lat temu)

metodyka

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2009-02-24 14:54:36, Korba102 napisał(a):
Cytat:

2009-02-24 08:55:17, metodyka napisał(a):
korba to rozumie ze EEA1 to jest formularz dla calej rodziny ,maz,zona ,dzieci/czy jest jakies ograniczenie wiekowe dziecka ,czy mozna wpisac osobe juz pelnoletnia/?
jaka jest w tej chwili oplata?

z gory dziekuje za /mam nadzieje/ odpowiedz

Więc jeżeli dziecko jest pełnoletnie a jest na Twoim utrzymaniu – uczy się, to je możesz ująć w aplikacji, nie ponosisz z tego tytułu żadnych opłat. A je żeli pracuje i jest już samodzielne to dziecko powinno samo wysłać aplikację.
W ogóle jeżeli składasz aplikacje do Home Office nie ponosisz żadnych kosztów jedynie wyjątkiem jest WRS chociaż ostatnio wspominano że mieli zaniechać z nowym rokiem tej formy.
Tak samo jeżeli chcesz się rozliczyć Tax return bierzesz statements z banku z rok rozliczeniowy oraz rozliczenie od pracodawcy- ile to wpłacił taxu w roku kalendarzowym
Oraz rachunki następnie udajesz się z tym do Revenue i tam za darmo Ciebie rozliczą.
Musisz jedynie znać j ang. W formie komunikatywnej.
W ten sposób zaoszczędzisz gdyż cwaniaki z firm rozliczeniowych na tym bazują Twoim problemem jest czas w niektórych przypadkach musisz nim dysponować a w tedy zaoszczędzisz pieniążki.

a,wiec w mojej sytuacji to jest tak ,syn uczy sie 34 godz.tyg. ma 18 lat,rozliczenie P60 mam z pracy za 2007/08,HO posiadam,NIN rowniez,tylko przeszkoda brak znajomosci jezyka:-[,
czy to wystarczy,i czy oni pobieraja jakas oplate za rezydenture,

:-(

dzieki za pomoc:-D
dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2009-02-24 15:24:58 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2009-02-24 13:07:41, roztocz napisał(a):
Wyslalem moja aplikacjeponad 3 m-ce temu, wczoraj zadzwonilem zapytac co sie z nia dzieje, powiedziano mi ze teraz rozpatruja wnioski z MAJA:-W:-o co oznacze ze pewnie jeszcze z 0,5 roku poczekam, na szczescie dowod odesla mi za 2 tyg.

Ja czekałem 6 miesięcy i do tego musiałem dosyłać jeszcze papiery i po tym czasie otrzymałem wszystko razem. Papiery rachunki i statements z banku wraz z Paszportem i EEA1
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2009-02-24 15:32:19 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2009-02-24 15:07:15, metodyka napisał(a):
Cytat:

Cytat:

korba to rozumie ze EEA1 to jest formularz dla calej rodziny ,maz,zona ,dzieci/czy jest jakies ograniczenie wiekowe dziecka ,czy mozna wpisac osobe juz pelnoletnia/?

Więc jeżeli dziecko jest pełnoletnie a jest na Twoim utrzymaniu – uczy się, to je możesz ująć w aplikacji, nie ponosisz z tego tytułu żadnych opłat. A je żeli pracuje i jest już samodzielne to dziecko powinno samo wysłać aplikację.
W ogóle jeżeli składasz aplikacje do Home Office nie ponosisz żadnych kosztów jedynie wyjątkiem jest WRS chociaż ostatnio wspominano że mieli zaniechać z nowym rokiem tej formy.
Tak samo jeżeli chcesz się rozliczyć Tax return bierzesz statements z banku z rok rozliczeniowy oraz rozliczenie od pracodawcy- ile to wpłacił taxu w roku kalendarzowym
Oraz rachunki następnie udajesz się z tym do Revenue i tam za darmo Ciebie rozliczą.
W ten sposób zaoszczędzisz gdyż cwaniaki z firm rozliczeniowych na tym bazują Twoim problemem jest czas w niektórych przypadkach musisz nim dysponować a w tedy zaoszczędzisz pieniążki.

a,wiec w mojej sytuacji to jest tak ,syn uczy sie 34 godz.tyg. ma 18 lat,rozliczenie P60 mam z pracy za 2007/08,HO posiadam,NIN rowniez,tylko przeszkoda brak znajomosci jezyka:-[,

Do złożenia formy EEA1 nie musisz znać j ang. Musisz jedynie dobrze wypełnić formę i wysłać ją z dokumentami ID to wszystko w kopertę i za potwierdzeniem odbioru lub special delivery.
A znajomość j ang. Jest potrzebna tylko w przypadku jak byś chciała się rozliczyć z podatku,
Zgłaszając się do najbliższego revenue .
Sorki ja troszeczkę namieszałem.

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #4 Ocena: 0

2009-02-24 15:53:54 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

No co ty przecież według ciebie to ja się 'motam' w moich postach :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

metodyka

Post #5 Ocena: 0

2009-02-24 16:19:50 (16 lat temu)

metodyka

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2009-02-24 15:32:19, Korba102 napisał(a):
Cytat:

2009-02-24 15:07:15, metodyka napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Do złożenia formy EEA1 nie musisz znać j ang. Musisz jedynie dobrze wypełnić formę i wysłać ją z dokumentami ID to wszystko w kopertę i za potwierdzeniem odbioru lub special delivery.
A znajomość j ang. Jest potrzebna tylko w przypadku jak byś chciała się rozliczyć z podatku,
Zgłaszając się do najbliższego revenue .
Sorki ja troszeczkę namieszałem.

Dziekuje slicznie za pomoc
milego popoludnia zycze
:-P:-P
dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem

Do góry stronyOffline

ewel122

Post #6 Ocena: 0

2009-03-04 17:02:29 (16 lat temu)

ewel122

Kobieta

Z nami od: 09-07-2008

hej czy ktos moze wie z jakiego miesiaca sa teraz rozpatrywane wnioski ???
albo moze ktos mi poda linka gdzie moge to sprawdzic ! dzieki

Do góry stronyOffline

jareb40

Post #7 Ocena: 0

2009-03-08 21:38:02 (16 lat temu)

jareb40

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2008

zadne WRS tzw HOME OFFICE jesli jestes self employed, rok starczy oraz potwierdzenie dzialalnosci

Do góry stronyOffline

dorotta

Post #8 Ocena: 0

2009-03-30 12:12:16 (16 lat temu)

dorotta

Kobieta

Z nami od: 30-03-2009

Trzy lata temu wypełniłam wniosek WRS, przez pierwszy rok pracowałam w jednej firmie, później zmieniłam prace i miejsce zamieszkania, ale nie wysyłałam już nic do Home Office. Czy teraz jak chce wypełnić druk EEA1, musze najpierw wysłać WRS z aktualnymi danymi?

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #9 Ocena: 0

2009-03-30 12:17:02 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Jeżeli w tym pierwszym miejscu pracowałaś co najmniej 1 rok to nie musisz
a jeżeli krócej to musisz
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Libbii

Post #10 Ocena: 0

2009-03-30 13:22:51 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Cytat:

2009-03-30 12:17:02, Superlover napisał(a):
Jeżeli w tym pierwszym miejscu pracowałaś co najmniej 1 rok to nie musisz
a jeżeli krócej to musisz

Czy to znaczy, że jeżeli wysyłam wniosek z payslipami za przeszło 12 miesięcy, ale za okres 2 miesięcy (w środku tych 12 m-cy - praca przez agencję) brakuje mi certyfikatu WRS (mam pozostałe 2), to wniosek zostanie odrzucony?

z góry dzięki za odp.

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,