MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bezrobotna matka odchodzaca od meza w UK

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2009-01-12 12:49:13 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a wiec moja kuzynke maz zostawil i zalozyl soebie nowa rodzine w pl. ona tu zostal sama z 3 dzieci...i wczesniej nie pracowala, ale odrazu przyznali jej Housing Benefit i Council Tax Benefit, na reszte musial czekac az zacznie pracowac, w benefit center miel panie po dokonaniu wszelkich obliczen, lacznie z kosztem ew przedszkola dla najmlodszego dziecka i klubow dla 2 starszych, doszly do wniosku ze najbardziej bedzie jej sie oplacalo pracowac max 16h tyg i wtedy dostanie wszytkie benefity...teraz juz ma przyznane wszytko, i calkiem dobrze sobie radzi...ale to bardzo dlugo trwalo i dopuki nie dostala wszytkiego to otrzymywala paczki z jedzienim z kosciola. w kazdej parafi jest takie cos, wiem ze jej o to dzwonili z CAB...to jej pomoglo naprawde...na przeczekanie nagorszych chwil. Dodam ze sznowny malzonek nie dawal w tamtym czasie ani grosza na dzieci....mial nowe w drodze wiec strae go nie interesowaly...
takze glowa do gory kobitki, dacie rade tu nawet jak nie pracowalyscie cos wam sie nalezy tylko trzeba wiedziec gdzie udezyc....jak chcecie wiecej szegolow co gdzie i jak zalatwic to piszcie, postarm sie odpowiedziec a najlepeij namowie kuzynke na to forum...teraz bedzie juz prawie rok jak jest sama i mwi ze jest o wiele lepiej, spokojniej...on moze jej nie bil ale maltretowal psychicznie, ponizal przy dizeciach, wyzywal....o to tak samo boili jak uderzenia piesci....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

edyta27

Post #2 Ocena: 0

2009-01-23 16:07:19 (16 lat temu)

edyta27

Kobieta

Z nami od: 13-11-2008

witam,mam pytanie,mieszkam w anglii z moim partnerem i mamy dziecko,nie jestesmy malzestwem,nie mamy wspolnych kont,laczy nas tylko synek,stale sie klocimy,moim zdaniem powinnismy sie rozstac,nie chce spedzic reszty zycia z kims do kogo absolutnie nic nie czuje,boje sie jednak ze sobie tutaj sama nie poradze,on pracuje ja przestalam by opiekowac sie dzieckiem,niestety jestem od niego uzalezniona a to sprawia ze jestem bezradna,nie wiem czy mkge liczyc na jakas pomoc od panstwa,zwlaszcza ze teraz dostajemy pewne zasilki razem, obawiam sie ze jesli zostane samotna matka na wlasne zyczenie nikt mi nie pomoze,czy ktos byl w podobnej sytuacji?

Do góry stronyOffline

skibiki

Post #3 Ocena: 0

2009-01-23 16:39:23 (16 lat temu)

skibiki

Kobieta

Z nami od: 27-12-2006

Cytat:

2009-01-11 08:43:58, hanias napisał(a):
gratuluje rozpoczecia nowego zycia :-D
na 200% bedzie lepiej niz do tej pory, a mojego bylego unikalam przez prawie pol roku
gratulacje i trzymajcie sie cieplo z synkiem. bedzie dobrze, bo w koncu musi byc :-)

Pewnie ze musi być lepiej-i jest!!!Ja po tym jak mąż nas zostawił w końcu odpoczywam,psychicznie,dopiero teraz zrozumiałam ze przez te wszystkie lata niszczył mnie i dzieci psychicznie,znęcał się nad nami a skutki odbijają się teraz na moim zdrowiu.Ale to już przeszłość nawet go unikać nie muśże bo sam zerwał z dziećmi kontakt nie widział już ich 8 miesięcy,nie płaci alimentów ale tylko takim zachowaniem i brakiem odpowiedzialności uświadamia mnie o słusznej decyzji i dzięki temu jestem konsekwentna.A teraz czekam na rozwód!!!
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-01-24 08:10:36 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2009-01-24 08:47:13 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zacznij prace, jakakolwiek, niech nawet bedzie to pare godzin tygodniowo lub zostan self-employed. Jak podejmiesz prace to koniecznie zarejestruj sie w WRS, a potem mysl o rozstaniu. W takiej sytuacji bedziesz na wiele lepszej pozycji.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

edyta27

Post #6 Ocena: 0

2009-01-25 09:25:27 (16 lat temu)

edyta27

Kobieta

Z nami od: 13-11-2008

bardzo bym chciala zaczac prace jakakolwiek,ale niestety jak na razie jestem uziemiona ,moj synek ma dopiero roczek ,nie mam go z kim zostawic a przeciez jesli bede pracowala chociaz te kilka godz tygodniowo to czy nie obniza nam benefitow?obawiam sie cokolwiek zaczac

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-01-25 09:50:45 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2009-01-25 10:32:33 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

mogę tylko współczuć. Społeczność krajów rozwiniętych mają dziwne zapędy do zalegalizowania narkotyków i nie biorą pod uwagę że te ustępstwa mogą przyczynić się do tragedii rodzinnych. Ja zawsze będę twierdził że Alkohol, papierosy i inne używki nie są artykułami pierwszej potrzeby a mogą utrudnić życie innym! i powinni jedne wyeliminować z rynku a drugie uczynić dostępne za b. wysoką cenę.
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,