MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przyśpieszyć paypal, czyli co z tym e-cheque

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-01-03 20:26:05 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Sprawa jest banalna, ale denerwująca bo opóźnia dostawe zabawek :P :)
generalnie chodzi o to że czasami zamiast przelewu paypall daje możliwość tylko e-cheque czyli elektroniczny czek, i jajo w tym że transakcja się wydłuża z jednego dnia do 10, potem powiedzmy coś ma przybyć z z drugiej półkuli to kolejne od 2-30 dni wrr
dziwne, bo czasami kupuje towary dość kosztowne typu obiektywy czy elektronika i oscylując w tych samych kwotach, nie widzę reguły raz przelew i na drugi dzień mi gość wysyła towar a raz trzeba czekać te nieszczęsne 7 dni aż się skliruje tfu
czasami to irytujące zwłaszcza jak chcemy zdążyć np z prezentem :(

czy ktoś sie z was orientuje od czego to zależy?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

vitek

Post #2 Ocena: 0

2009-01-03 20:45:31 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Od tego jak sprzedawca sobie zażyczy.
Jeżeli nie odpowiada ci czek jest na to 1 rada: nie kupuj tam
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

anneczka

Post #3 Ocena: 0

2009-01-03 21:07:52 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Ja myśle że jak trwa to długo to dlatego ze sprzedawca zwleka z wysyłką, nie jest to wina pieniedzy czy samego przelewu,
aczkolwiek nie daję 100% gwarancji. Wydaje mi się jednak, że może to też zalezne od rodzaju wysyłek, priorytety ida szybciej jak zwykłe, poza tym tych rodzajów jest troche wiecej, 1,2klasa przesyłka na nast dzien itd...
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2009-01-03 21:23:46 (16 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

byly swieta, moze mieli wolne, albo taki obrot, ze nie wyrabiali. mi teraz tez pozniej zszedl przelew.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-01-03 21:34:15 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

nie, na palpal masz możliwość monitorowania, i tam masz kiedy e-cheq zostanie sklarowany, masz też pokazany status ze pobrano ci pieniądze kiedy, kiedy zostały przesłane na konto odbiorcy, i jeżeli chodzi o wysyłkę mam do tej pory do czynienia z profesjonalistami, faktycznie wysyłają tego samego dnia albo na drugi dzień, BA nawet jeden mimo sporej kwoty wysłał mi telefon dwa dni wcześniej, bo prosiłem ze potrzebuje do pracy, sprawdził moje opinie i zaryzykował :)

co do podejścia jak ci nie odpowiada to nie kupuj, nie o to chodzi, bo często o tym dowiadujesz sie dopiero gdy kupisz i okazuje sie ze nie masz innej możliwości, poza tym kupuje sie jak jest dobra cena, ten tydzień poza wyjątkami nie jest tragedią, ale jeżeli by się dało ... no przecież każdy chce mieć to co kupił jak najszybciej nie?
może ktoś przepatrzeć angielski paypal? bo w polskiej wersji nic nie znalazłem a odgrzebanie w angielskiej wersji już za trudne dla mnie :(

Cytat:

2009-01-03 21:23:46, kik1976 napisał(a):
byly swieta, moze mieli wolne, albo taki obrot, ze nie wyrabiali. mi teraz tez później zszedl przelew.

niezależnie od świat, mam takie wahania od roku czy dwóch, a na ebay i przez paypal kupuje i płace bardzo dużo, włącznie z reklamą po gazetach

Do góry stronyOffline

anmi

Post #6 Ocena: 0

2009-01-03 21:49:04 (16 lat temu)

anmi

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2007

Mnie e-czekiem pobierało tylko wtedy gdy w paypalu nie dodałem karty ,i wtedy rzeczywiście trwało to około 10 dni, ale w momencie gdy dodałem kartę to wszystko schodzi z karty błyskawicznie i nawet z Hong Kongu, idzie przesyłka 4-5 dni.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

nemonick

Post #7 Ocena: 0

2009-01-03 22:15:24 (16 lat temu)

nemonick

Mężczyzna

Z nami od: 14-12-2008

Cytat:

2009-01-03 21:49:04, anmi napisał(a):
Mnie e-czekiem pobierało tylko wtedy gdy w paypalu nie dodałem karty ,i wtedy rzeczywiście trwało to około 10 dni, ale w momencie gdy dodałem kartę to wszystko schodzi z karty błyskawicznie i nawet z Hong Kongu, idzie przesyłka 4-5 dni.

dokladnie tak jak pisze Anmi, nie masz dodanej drugiej opcji sciagania pieniazkow to wystawiaja e-czek i wtedy sie czeka... Zawsze jeszcze mozesz miec jakies "luzne" srodki na koncie paypala to wtedy pobieraja bezposrednio z paypala a nie z Twojego i banku i tez nie czekamy...:D
.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ParaDox

Post #8 Ocena: 0

2009-01-03 22:15:38 (16 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

To proste, jezeli jest problem z karta i nie da sie pobac z niej kasy to idzie e-cheque

Cytat:

Basically it’s a way for users to fund payments if they don’t have a valid credit card on file with PayPal. The downside is that it’s not an instant payment. When you send money with an eCheque from a UK bank account, the transaction is held as pending for seven to nine working days, until the electronic funds transfer clears your bank.
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9 Ocena: 0

2009-01-03 22:48:22 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

U mnie jest tak że obojętnie czy wybiorę na paypalu kartę czy przelew z konta jako źródło - płatność następuje natychmiast.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-01-03 23:43:46 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

cholera muszę pogrzebać w ustawieniach karty i konta, ale dziwi mnie to właśnie że raz idzie OK a raz e-czek
dzięki za porady!

sprawdziłem, karta jest, myślałem ze ja usunąłem, ostatnie kilka transakcji fakt ze takie małe od kilku do 30 funtów natychmiastowe przelewy zarówno w Anglii jak i do hong-kongu, karta Visa, hm
zaznaczyłem ja jako priorytetowa i wpisałem jeszcze raz numer bezpieczeństwa... jutro bede płacił PayPalem to zobaczymy

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,