MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

NIN dla self-employment

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2005-07-25 07:37 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

NIN dla self-employment.
Jakie dokumenty musi przedstawic osoba starajaca sie o NIN, ktora jest tu wraz z rodzina?(samozatrudniajaca sie)
dzieki za pomoc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2005-07-25 09:56 (20 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2005-07-25 10:06 (20 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2005-07-25 11:53 (20 lat temu)

Anonim

Dziekuje bardzo.Jest tego troche. Dzis dzwonie.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2005-07-25 17:11 (20 lat temu)

Anonim

Hej!jako osoba samozatrudniajaca sie nie musisz byc zarejestrowana w HO(mozesz ale nie musisz,w przeciwienstwie do osob zatruniajacych sie).Po rejestracji swojej dzialalnosci w INLAND REVENUE(self employment services) musisz umowic sie na spotkanie w JOB CENTER(odpowiednim do ktorego nalezysz),na umowione spotkanie musisz zabrac;PASZPORT,DOKUMENT POTWIERDZAJACY TOZSAMOSC,DOKUMENT POTWIERDZAJACY ADRES,KILKA RACHUNKOW KTORE WYSTAWIASZ KLIENTOM,LISTY POLECAJACE.To wszystko ,rozmowa trwa okolo pol godziny.Powodzenia.Ania :-P

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2005-07-26 11:53 (20 lat temu)

Anonim

Dzieki Aniu. Mysle, ze nie bedzie tak strasznie.

Do góry stronyOffline

karmarys

Post #7 Ocena: 0

2005-09-03 10:04 (20 lat temu)

karmarys

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2005

Droga moderatorko! z calym szacunkiem : jakie zaswiadczenie od pracodawcy jesli jestem self -employed? Czy biurokracja siegnela zenitu i sam mam sobie wystawic zaswiadczenie ;))

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karmarys

Post #8 Ocena: 0

2005-09-03 10:12 (20 lat temu)

karmarys

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2005

Ja tez dziekuje Ani :) ale mam kilka pytan:
1. z tego co piszesz to najpierw rejestruje dzialalnosc a potem sie dopiero zglaszam po NIN, tak?
2. Czy jezeli jestem tez gdzies zatrudniony na etacie to moge sie zglosic po NIN jako self-employed czy musze jako zatrudniony do HO?
3. Czy mozesz podac jakich dokumentow wymagaja przy rejestracji firmy? Jestem tu niedlugo i nie mam jeszcze konta w banku, mieszkam tez u kogos wiec rachunki nie sa na mnie.
4. Jakie sa poczatkowe koszty prowadzenia dzialalnosc, (tzn. gdy jeszcze nie przynosi dochodow). Tylko te 2,05£ tygodniowo na ubezpieczenie czy cos jeszcze?
z gory dzieki @:)_

Cytat:

25-07-2005, Anonim wrote:
Hej!jako osoba samozatrudniajaca sie nie musisz byc zarejestrowana w HO(mozesz ale nie musisz,w przeciwienstwie do osob zatruniajacych sie).Po rejestracji swojej dzialalnosci w INLAND REVENUE(self employment services) musisz umowic sie na spotkanie w JOB CENTER(odpowiednim do ktorego nalezysz),na umowione spotkanie musisz zabrac;PASZPORT,DOKUMENT POTWIERDZAJACY TOZSAMOSC,DOKUMENT POTWIERDZAJACY ADRES,KILKA RACHUNKOW KTORE WYSTAWIASZ KLIENTOM,LISTY POLECAJACE.To wszystko ,rozmowa trwa okolo pol godziny.Powodzenia.Ania :-P

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,