NIN dla self-employment.
Jakie dokumenty musi przedstawic osoba starajaca sie o NIN, ktora jest tu wraz z rodzina?(samozatrudniajaca sie)
dzieki za pomoc.
|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2005-07-25 07:37 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
NIN dla self-employment.
Jakie dokumenty musi przedstawic osoba starajaca sie o NIN, ktora jest tu wraz z rodzina?(samozatrudniajaca sie) dzieki za pomoc. |
Post #2 Ocena: 0 2005-07-25 09:56 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2005-07-25 10:06 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2005-07-25 11:53 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Dziekuje bardzo.Jest tego troche. Dzis dzwonie.
|
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2005-07-25 17:11 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Hej!jako osoba samozatrudniajaca sie nie musisz byc zarejestrowana w HO(mozesz ale nie musisz,w przeciwienstwie do osob zatruniajacych sie).Po rejestracji swojej dzialalnosci w INLAND REVENUE(self employment services) musisz umowic sie na spotkanie w JOB CENTER(odpowiednim do ktorego nalezysz),na umowione spotkanie musisz zabrac;PASZPORT,DOKUMENT POTWIERDZAJACY TOZSAMOSC,DOKUMENT POTWIERDZAJACY ADRES,KILKA RACHUNKOW KTORE WYSTAWIASZ KLIENTOM,LISTY POLECAJACE.To wszystko ,rozmowa trwa okolo pol godziny.Powodzenia.Ania
![]() |
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2005-07-26 11:53 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Dzieki Aniu. Mysle, ze nie bedzie tak strasznie.
|
karmarys | Post #7 Ocena: 0 2005-09-03 10:04 (20 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2005 Skąd: Londyn |
Droga moderatorko! z calym szacunkiem : jakie zaswiadczenie od pracodawcy jesli jestem self -employed? Czy biurokracja siegnela zenitu i sam mam sobie wystawic zaswiadczenie
![]() |
karmarys | Post #8 Ocena: 0 2005-09-03 10:12 (20 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2005 Skąd: Londyn |
Ja tez dziekuje Ani
![]() 1. z tego co piszesz to najpierw rejestruje dzialalnosc a potem sie dopiero zglaszam po NIN, tak? 2. Czy jezeli jestem tez gdzies zatrudniony na etacie to moge sie zglosic po NIN jako self-employed czy musze jako zatrudniony do HO? 3. Czy mozesz podac jakich dokumentow wymagaja przy rejestracji firmy? Jestem tu niedlugo i nie mam jeszcze konta w banku, mieszkam tez u kogos wiec rachunki nie sa na mnie. 4. Jakie sa poczatkowe koszty prowadzenia dzialalnosc, (tzn. gdy jeszcze nie przynosi dochodow). Tylko te 2,05£ tygodniowo na ubezpieczenie czy cos jeszcze? z gory dzieki @ ![]() Cytat: 25-07-2005, Anonim wrote: Hej!jako osoba samozatrudniajaca sie nie musisz byc zarejestrowana w HO(mozesz ale nie musisz,w przeciwienstwie do osob zatruniajacych sie).Po rejestracji swojej dzialalnosci w INLAND REVENUE(self employment services) musisz umowic sie na spotkanie w JOB CENTER(odpowiednim do ktorego nalezysz),na umowione spotkanie musisz zabrac;PASZPORT,DOKUMENT POTWIERDZAJACY TOZSAMOSC,DOKUMENT POTWIERDZAJACY ADRES,KILKA RACHUNKOW KTORE WYSTAWIASZ KLIENTOM,LISTY POLECAJACE.To wszystko ,rozmowa trwa okolo pol godziny.Powodzenia.Ania ![]() |
|