|
---|---|
Edzia1 | Post #1 Ocena: 0 2008-12-22 23:23:38 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-01-2008 Skąd: Bucks |
Trzy tygodnie temu chciałam wypłacić pieniądze z bankomatu Banku Barkleys. Moje konto prowadzę natomiast w Lloyds Bank. Po wprowadzeniu pinu do karty i akceptacji bankomat oddal mi kartę, ale nie wypłacił pieniędzy. Zwróciłam sie do swojego oddziału Banku o wyjaśnienie tej sprawy. Ale niestety tu zaczynają się problemy. Barkleys odmówił mi oddania moich pieniędzy, tłumacząc to tym, ze balans wykonany z bankomatu był prawidłowy. Nic nie brakowało, ani nic nie było za dużo. Wiec Bank odmówił mi zwrotu moich pieniędzy. Co mogę zrobić w obecnej sytuacji? Czy ktoś znalazł się w podobnej sytuacji. Jak wygrać z taki molochem bankowym. Proszę o pomoc. Wszystkim Dziękuję za odpowiedz. Zycze Wesołych Swiat i Szczęśliwego Nowego Roku.
![]() |
vitek | Post #2 Ocena: 0 2008-12-22 23:36:04 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Fizycznie nie ma takiej możliwości żeby bankomat nie wydał pieniędzy a zarejestrował że wydał (znam konstrukcję tych urządzeń i wiem że tak jest). Więc nie wróżę ci powodzenia. Ale pisz do banku (swojego), jak będziesz namolna to dla św. spokoju oddadzą ci te pieniądze, a jak nie to jest jeszcze Financial Ombudsman no i sąd (tylko jak udowodnisz swoją wersję? Może film z kamery?)
The Mythbuster
|
Edzia1 | Post #3 Ocena: 0 2008-12-23 00:06:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-01-2008 Skąd: Bucks |
To wytłumacz mi jak tak się mogło stać. Co było przyczyna. Dlaczego nie wypłacił mi tej kasy. Bardzo mi pomogłeś. Dziękuję. Pozdrawiam
|
Rrrr | Post #4 Ocena: 0 2008-12-23 00:51:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
czasami w bankomacie konczy sie gotowka i nie wyplaca. raczej watpliwe zeby kasa zeszla z konta skoro bankomat jej nie wyplacil wiec nie bardzo jest sie o co klocic...
wystarczy poprosic w banku o wyciag z konta i sprawdzic. |
moricone | Post #5 Ocena: 0 2008-12-23 05:07:14 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: Torquay |
ja miałam taką sytułację, ale w Polsce, bankomat nie wypłacił pieniedzy ale potwierdzenie wypłaty wydrukował
![]() Musiałam w banku wypełnić specjalny wniosek i czekać do końca miesiaca, aż sprawdzą balans, i mi oddali ![]() ale jesli tu twierdzą, że im się zgadza to nie wiem, ale wydaje mi się, ze tez powinni być na to przygotowani, może osoba, z którą rozmawiałaś, chciała Cię po protu zbyć, może spróbuj jeszcze się dowiedzieć i zapytaj kogoś innego, powodzenia ![]() Z pamiętnika Syzyzfa: "o,teraz powinno pójść z górki..."
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-12-23 05:42:33 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2008-12-23 06:19:18 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
_Steve_ | Post #8 Ocena: 0 2008-12-23 07:22:28 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: Luton |
To ze w on-line bankingu kwota 'zniknela' nie znaczy wcale ze zostala pomniejszona o wyplate. Moze byc tak, ze kwota zostala zablokowana. Bank ma chyba 7 dni na 'zaksiegowanie' transakcji.
Ja tak mialem nie raz. Kiedy to Ci sie stalo? Vitek ma racje - prawie nie ma mozliwosci, zeby bankomat sie pomylil. Chyba ze ktos zalozyl jakies urzadzonko przechwytujace gotowke ![]() |
vitek | Post #9 Ocena: 0 2008-12-23 07:58:42 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Załóżmy że transakcja w bankomacie przebiegła prawidłowo i maszyna wystawiła banknoty do podjęcia, ale ty ich nie weźmiesz. Nawet w takiej sytuacji nic nie stracisz. Pieniądze po krótkiej chwili zostaną wciągnięte z powrotem, a transakcja NIE zostanie zarejestrowana.
Bankomaty są całkowicie bazpieczne, ale mimo to nie ma potrzeby częstego z nich korzystania jako że w KAŻDYM miejscu w tym kraju zapłacimy bezpośrednio kartą. Pozostaje gotówka na drobne wydatki, co oznacza że nie ma potrzeby wyjmowania z bankomatu więcej niż Ł10-20, czyli nawet gdyby urządzenie zastrajkowało (co i tak jest niemożliwe) stracimy miminalna kwotę The Mythbuster
|
SiwyZmc | Post #10 Ocena: 0 2008-12-23 09:56:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
czytajac to zastanawiam sie czy nie padlem ofiara takiego samego przekretu....kilka razy mialem cos podobnego ze wyplacalem pieniadze i nie otrzymalem nic poza moja karta z tym ze nigdy nie sprawdzalem czy pieniadze zostaly pobrane z mojego konta.....w ten glupi sposob moglem pasc na dobre pare setek funtow:-Y
|