MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Edzia1

Post #1 Ocena: 0

2008-12-22 23:23:38 (16 lat temu)

Edzia1

Kobieta

Z nami od: 07-01-2008

Trzy tygodnie temu chciałam wypłacić pieniądze z bankomatu Banku Barkleys. Moje konto prowadzę natomiast w Lloyds Bank. Po wprowadzeniu pinu do karty i akceptacji bankomat oddal mi kartę, ale nie wypłacił pieniędzy. Zwróciłam sie do swojego oddziału Banku o wyjaśnienie tej sprawy. Ale niestety tu zaczynają się problemy. Barkleys odmówił mi oddania moich pieniędzy, tłumacząc to tym, ze balans wykonany z bankomatu był prawidłowy. Nic nie brakowało, ani nic nie było za dużo. Wiec Bank odmówił mi zwrotu moich pieniędzy. Co mogę zrobić w obecnej sytuacji? Czy ktoś znalazł się w podobnej sytuacji. Jak wygrać z taki molochem bankowym. Proszę o pomoc. Wszystkim Dziękuję za odpowiedz. Zycze Wesołych Swiat i Szczęśliwego Nowego Roku. :-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-12-22 23:36:04 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Fizycznie nie ma takiej możliwości żeby bankomat nie wydał pieniędzy a zarejestrował że wydał (znam konstrukcję tych urządzeń i wiem że tak jest). Więc nie wróżę ci powodzenia. Ale pisz do banku (swojego), jak będziesz namolna to dla św. spokoju oddadzą ci te pieniądze, a jak nie to jest jeszcze Financial Ombudsman no i sąd (tylko jak udowodnisz swoją wersję? Może film z kamery?)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Edzia1

Post #3 Ocena: 0

2008-12-23 00:06:24 (16 lat temu)

Edzia1

Kobieta

Z nami od: 07-01-2008

To wytłumacz mi jak tak się mogło stać. Co było przyczyna. Dlaczego nie wypłacił mi tej kasy. Bardzo mi pomogłeś. Dziękuję. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #4 Ocena: 0

2008-12-23 00:51:24 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

czasami w bankomacie konczy sie gotowka i nie wyplaca. raczej watpliwe zeby kasa zeszla z konta skoro bankomat jej nie wyplacil wiec nie bardzo jest sie o co klocic...

wystarczy poprosic w banku o wyciag z konta i sprawdzic.

Do góry stronyOffline

moricone

Post #5 Ocena: 0

2008-12-23 05:07:14 (16 lat temu)

moricone

Kobieta

Z nami od: 14-08-2007

ja miałam taką sytułację, ale w Polsce, bankomat nie wypłacił pieniedzy ale potwierdzenie wypłaty wydrukował :-o
Musiałam w banku wypełnić specjalny wniosek i czekać do końca miesiaca, aż sprawdzą balans, i mi oddali :-]
ale jesli tu twierdzą, że im się zgadza to nie wiem, ale wydaje mi się, ze tez powinni być na to przygotowani, może osoba, z którą rozmawiałaś, chciała Cię po protu zbyć, może spróbuj jeszcze się dowiedzieć i zapytaj kogoś innego, powodzenia :-)
Z pamiętnika Syzyzfa: "o,teraz powinno pójść z górki..."

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2008-12-23 05:42:33 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2008-12-23 06:19:18 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #8 Ocena: 0

2008-12-23 07:22:28 (16 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

To ze w on-line bankingu kwota 'zniknela' nie znaczy wcale ze zostala pomniejszona o wyplate. Moze byc tak, ze kwota zostala zablokowana. Bank ma chyba 7 dni na 'zaksiegowanie' transakcji.

Ja tak mialem nie raz.
Kiedy to Ci sie stalo?

Vitek ma racje - prawie nie ma mozliwosci, zeby bankomat sie pomylil. Chyba ze ktos zalozyl jakies urzadzonko przechwytujace gotowke ;) [/LIST]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #9 Ocena: 0

2008-12-23 07:58:42 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Załóżmy że transakcja w bankomacie przebiegła prawidłowo i maszyna wystawiła banknoty do podjęcia, ale ty ich nie weźmiesz. Nawet w takiej sytuacji nic nie stracisz. Pieniądze po krótkiej chwili zostaną wciągnięte z powrotem, a transakcja NIE zostanie zarejestrowana.
Bankomaty są całkowicie bazpieczne, ale mimo to nie ma potrzeby częstego z nich korzystania jako że w KAŻDYM miejscu w tym kraju zapłacimy bezpośrednio kartą. Pozostaje gotówka na drobne wydatki, co oznacza że nie ma potrzeby wyjmowania z bankomatu więcej niż Ł10-20, czyli nawet gdyby urządzenie zastrajkowało (co i tak jest niemożliwe) stracimy miminalna kwotę
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

SiwyZmc

Post #10 Ocena: 0

2008-12-23 09:56:29 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

czytajac to zastanawiam sie czy nie padlem ofiara takiego samego przekretu....kilka razy mialem cos podobnego ze wyplacalem pieniadze i nie otrzymalem nic poza moja karta z tym ze nigdy nie sprawdzalem czy pieniadze zostaly pobrane z mojego konta.....w ten glupi sposob moglem pasc na dobre pare setek funtow:-Y

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,