MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zrobiony w bambuko przez HMRC w sprawie Working Tax Credit

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2008-12-21 17:56:53 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Vitek,

udowodnij, ze jest inaczej niz czlowiek pisze.
poza tym co za roznica ile zarabia, jego pieniadze, jego sprawa.
twoje komentarze sa nieadekwatne do tresci postu a do tego raz piszesz, ze pobierasz working tax credit od 5 lat, a potem, ze nie - zdecyduj sie.
moze chlopak zarabia 11GBP/1h a moze nie, co cie to tak boli?
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2008-12-21 18:28:09 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:
Owszem pracuję w zawodzie. Ale nie zawsze tak było, pracowałem długo w warehousach i dzięki temu wiem że ŻADNA firma w tym kraju nie płaci w/ops. Ł11ph, a już na pewno nie Argos bo akurat wiem dobrze jakie tam są zarobki.

Sugerujesz, że nie przyznałbym się do bardziej prestiżowej pracy? :-) Mój payslip jest jasny, a w oficjalnym dochodzie nie otrzymuje się pieniędzy "za kablowanie".
Specjalnie dla ciebie: zadzwoń pod 014 55 55 05 55 i się spytaj ile zarabia warehouse operative. Jak chcesz, to podam ci adres do korespondencji listownej.
Cytat:
A skoro jak sam napisałeś nie znasz języka w stopniu pozwalającym na przeprowadzenie prostej rozmowy tel. to na lepiej płatną pracę nie masz szans chyba że na budowie albo w sex-biznesie.

Nie napisałem, że nie znam języka. Napisałem to:
Cytat:
Telefon nie wchodzi w grę. Moja mowa, która nie ma nic wspólnego ze znajomością języka angielskiego na to nie pozwala.

Czy to jest aż tak enigmatyczny opis, by nie móc zrozumieć, że mam wadę mowy? ;-) Przez telefon jest nieciekawie, ale z napisaniem listu nie będzie żadnego problemu.
Cytat:
Więc coś ukrywasz panie musashi-san[...]

Ależ skąd, absolutnie nic :-)
Cytat:
[...]a ja mam prawo nie lubić ludzi którzy coś ukrywają

Ja też cię nie lubię i widzę po wiadomościach ludzi w różnych tematach na tym forum, że nie tylko ja :-);-)

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 21-12-2008 18:35 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2008-12-22 07:30:59 (16 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

nie wiem, po co tyle sie rozpisujecie, zostalo napisane co i jak i nie rozumiem o co spor.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-12-24 09:09:48 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-12-24 09:34:43 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Dzięki. Nie jestem elektrykiem, a elektronikiem, a to pewna różnica. Nie siedzę za biurkiem, chyba że za takie uznasz moje stanowisko pracy. I nie szukam pracy, bo po 1sze ta którą mam jest ok, a po 2gie w żadnej innej nie zarobię więcej. Skoro wspomniałaś o kwalifikacjach, to przypomnę że autor wątka twierdzi że pracuje jako warehouse op. czyli naprawdę praca wymagająca wysokich kwalifikacji, a stawkę ma inżyniera, więc słusznie chyba twierdzę że coś tu jest nie tak, tym bardziej że sam pracowałem w tej firmie i wiem że płacą raczej słabo, a nie że się kłócę :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-12-24 09:40:58 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2008-12-21 17:56:53, marcinb napisał(a):
twoje komentarze sa nieadekwatne do tresci postu a do tego raz piszesz, ze pobierasz working tax credit od 5 lat, a potem, ze nie - zdecyduj sie.
moze chlopak zarabia 11GBP/1h a moze nie, co cie to tak boli?

'Boli' mnie to że kłamie. I ciebie jako moda powinno to boleć jeszcze bardziej, bo forum chyba nie służy rozpowszechnianiu fałszywych informacji?
Nb. ja nie pytałem go ile zarabia i za co. Sam się pochwalił.

Piszę że pobieram tax credit ale doprecyzowawałem że jest to child tc, a nie working, bo bęcwał się pluł że ze swojej pensji (rzekomo) warehouse opa musi dopłacać do mojej :-)

Btw. w doopie mam o co pytał chris

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 24-12-2008 10:11 ]

Uwaga moderatora: Prosze o zakonczenie dyskusji nie na temat, do niczego to nie prowadzi. ChrisCov nie pytal sie co kto sadzi o jego zarobkach tylko poruszyl zupelnie inny temat.

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ChrisCov

Post #7 Ocena: 0

2008-12-24 15:54:47 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2008-12-24 09:09:48, sarusm napisał(a):
Sluchajcie jest WIGILIA a wy sie obrazacie nawzajem.
Z tego sie trzeba tylko cieszyc!!!!!
Wreszcie w jakims miejscu polacy zarabiaja tyle co anglicy:-D
Bardzo fajnie.Jezdze troche po zakladach (glownie miesnych)i widze,ze polacy zarabiaja duzo mniej. Wiec pogratulujmy koledze,ze zarabia tyle samo.

Ja znam masę ludzi, którzy mają na permanencie jako warehouse operative 300 f pw lub około tego. Argos płaci agencji za jej pracowników tyle co permanentom, z tym że agencja pobiera taką szokującą prowizję, że zostaje ludziom na rękę 200-220.
Nie wiem czy w kolegi mieście Polacy zarabiają inaczej za tę samą pracę co Anglicy, ale jeśli tak, to byłaby to jawna dyskryminacja :-) Sprawa do sądu i odszkodowanie jest jak w banku. U mnie na permanencie wszyscy zarabiają jednakowo, niezależnie czy jest się Anglikem, Polakiem, Hindusem, czy Zulusem z Zimbabwe. Pracownicy agencyjni zarabiają mniej również niezależnie od narodowości. Dlatego angielscy pracownicy agencyjni zarabiają mniej niż ja, a większość Anglików-permanentów z reguły również, ale to tylko z tego powodu, że NIKT z nich nie pracuje ani jednego dnia poprzez 12 godzin, gdy jest ku temu okazja. Na mnie po 2 dniach x 12 godzin mówią "crazy" albo "mad".

Odnośnie polemiki z vitkiem, to dam sobie spokój. Skontaktowało się ze mną kilku użytkowników forum i to co o nim napisali nie powtórzę tylko z powodu Świąt. W każdym bądź razie byli zgodni, że dyskusja z tym człowiekiem jest bez sensu i do niczego dobrego nie prowadzi.
Nie chwaliłem się nikomu moim dochodem, musiałem o nim wspomnieć tylko z uwagi na WTC, żebyście się mogli odnieść do mojej sytuacji dostawania WTC przy takim dochodzie. Nie jestem z niego wcale dumny, bo jak można być dumnym z dochodu w wysokości 2/3 średniej krajowej? Czy będąc inżynierem można być dumnym, że się zarabia tyle co Anglik po szkole podstawowej? Moje ambicje się na tym nie kończą bynajmniej.
Podałem bezpośredniu numer do Argosu w Lutterworth, Leicestershire, gdzie się można spytać ile zarabia warehouse operative. Nie wiem jednak czy oni udzielą takiej informacji. Jak ktoś (oprócz vitka) mi nie wierzy, mogę zeskanować umowę o pracę. Mogę się poświęcić, przynajmniej nikt nie będzie nazywał mnie kłamcą. W sąsiedniej Asdzie ludzie pracujący jako permanent warehouse operative również zarabiają ponad 10 funtów na godzinę, przy czym mają ciekawiej, bo ich stawka za overtime wynosi x1,5. Mam kolegę, który jeździ na permanencie wózkiem widłowym w TNT i również ma 300 na rękę tygodniowo. Czy ta pensja jest aż taka szokująca? Jest u nas zakładzik (Lear Corporation) produkujący podzespoły do Jaguara i Land Rovera. Ludziska mają na permanencie na dniówce 14 f za godzinę (na nocce jeszcze więcej), a jak jest praca w sobotę, to stawka jest x2. Żeby nie było aż tak różowo, to powiem, że magazynie TESCO i jeszcze kilku innych firmach nawet na permanencie za dużo nie zarobisz ;-)
Nie sądzę, że inżynier zarabia tyle co ja (312 funtów NETTO tygodniowo). Czytałem ogłoszenia na internecie oraz w prasie i taka osoba może bez nadgodzin zarobić 500. Oczywiście w Londynie jeszcze więcej.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 24-12-2008 16:08 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

vitek

Post #8 Ocena: 0

2008-12-24 16:15:19 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Uwaga! W Coventry w Argosie płacą 11 ph (u mnie 5.75)!! W Asdzie 10, a w tesco dużo mniej (6?). Mimo to jak kupuję w tesco to masło kosztuje 89p, a w Asdzie wcale nie 2x tyle ale dokładnie tyle samo. Jak oni to robią, jak Asda wychodzi na swoje powinni dawno zbankrutować?!
I druga sprawa dlaczego ludzie w ogóle pracują w tesco za 6, skoro milę dalej jest asda gdzie płacą 10 (że nie wspomnę o Argosie - 11!). Czy ci z tesco są otoczeni w miejscu pracy i zamieszkania jakimś drutem kolczastym i nie mogą przejść do asdy?! Dlaczego nie strajkują domagając się zlikwidowania szokujących różnic?

Kilka lat mieszkam w Anglii i z tego co słyszałem tu od Polaków (także na tym forum) wyszła by niezła książka. Ale za każdym razem gdy myślę że usłyszałem już 'nonsens życia', ktoś to przebija.

Zadałem sobie trud sprawdzenia stawek w ogłoszeniach dla forklift driverów i warehouse opów w Coventry i stawki zgodnie z przewidywaniem wynoszą 7-7.70 dla 1szych i 6-6.50 dla 2gich (za jobcentreplus)

Życzę wesołych świąt wszystkim zwłaszcza pracownikom magazynowym zarabiającym po 700 funtów tygodniowo, bo dla nich święta z pewnościa będą bardzo wesołe

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 24-12-2008 16:29 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

evasta4

Post #9 Ocena: 0

2008-12-24 17:26:53 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Wesolych i spokojnych Swiat zycze!!!;-)
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,