MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zrobiony w bambuko przez HMRC w sprawie Working Tax Credit

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2008-12-20 18:31:53 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2008-12-20 18:23:08, Adacymru napisał(a):
"Za dodatkowe 21,5 godziny overtime'ów jest 509 funtów netto na tydzień."

509 funtow : 21.5 godzin = 23,674 funta na godzine (po podatkach)

:-o

Tylko pogratulowac

Źle się zrozumieliśmy :-)
Gdy przerobię standardowe 37,5 godziny plus 21,5 nadgodziny mam na rękę ponad 509 funtów. Razem to 59 godzinek ;-) I stawka x1,25 za nadgodziny przy standardowej brytyjskiej x1,5 to też nie jest rewelacja.
Oto przykład payslipa z 22,5 godziny OT

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 20-12-2008 18:35 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

tom231

Post #2 Ocena: 0

2008-12-20 19:10:24 (16 lat temu)

tom231

Mężczyzna

twoj payslip pokazuje ponad 10f na god

ja mam 7,25f na god robie co tyd okolo 60god i nie wejde na 704f tylko nan ledwo 400

a to ze ludzie na contract w chodza nic nie ma z angielskim doczynienia , u nas firmie widac ze ci co chodza do biura i managerowi .... lub gadaja na innych
po jakims czasie dostaja contract nawet nie musieli norm wyrabiac
wiec contract dla tych co pod biurkiem siedza

[ Ostatnio edytowany przez: tom231 20-12-2008 19:21 ]

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2008-12-20 19:25:21 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Wracajac do tematu - zadzwon - przestana ci wyplacac tax - tak dziala ten system 0 panienka do ktorej chodzisz nie ma takich uprawnien- proste.
Kase ktora ci wyplacili - trzymaj nie wydawaj, lub wsadz na konto oszczednosciowe - jak ci kaza zwrocic napiszesz pismo ze splacisz w ratach - tu podasz kwote taka jaka co nie naruszy stabilnosci budzetu - to wszystko. Nikt cie nie zmusi do odddania nadplaconej kwoty w calosci.
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-12-21 00:26:09 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-12-20 18:12:18, ChrisCov napisał(a):
Kto powiedział, że nie znam języka?

No w gwiazdach tego nie wyczytałem :-)

Cytat:

Telefon nie wchodzi w grę. Moja mowa, która nie ma nic wspólnego ze znajomością języka angielskiego na to nie pozwala.

Wiem jedno: 11/h na pewno nie płacą ci za pracę warehouse operative'a. I jeszcze tak szybko awansowałeś... Musisz wykonywać jakieś inne usługi dla swojego szefa, a jakie to już tylko wy obaj wiecie :-)

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 21-12-2008 00:33 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ChrisCov

Post #5 Ocena: 0

2008-12-21 13:39:55 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2008-12-20 19:25:21, reivilo napisał(a):
Wracajac do tematu - zadzwon - przestana ci wyplacac tax - tak dziala ten system 0 panienka do ktorej chodzisz nie ma takich uprawnien- proste.
Kase ktora ci wyplacili - trzymaj nie wydawaj, lub wsadz na konto oszczednosciowe - jak ci kaza zwrocic napiszesz pismo ze splacisz w ratach - tu podasz kwote taka jaka co nie naruszy stabilnosci budzetu - to wszystko. Nikt cie nie zmusi do odddania nadplaconej kwoty w calosci.

Dzięki :-) Napisałaś konkretnie i na temat.

Cytat:
Cytat:
Kto powiedział, że nie znam języka?

No w gwiazdach tego nie wyczytałem :-)

Doszedłeś do błędnych wniosków.
Cytat:
Wiem jedno: 11/h na pewno nie płacą ci za pracę warehouse operative'a.

Płacą nie tylko mi, ale i innym permanentom. Nie ma nic do rzeczy czy pchasz wózeczki i wrzucasz do nich przedmioty, jeździsz wózkiem widłowym, llopem, czy sprzątasz magazyn. Stawka jest taka sama. Zadzwoń do Argosu w Magna Parku (Lutterworth, Leicestershire), telefon możesz znaleźć na google. Ja pracuję na rotating shift, ci na nockach zarabiają ponad 390 na rękę na tydzień, wykonując taką samą pracę. Szok, nie? Jak można AŻ TYLE zarabiać?
Teraz będę płacił ze swoich podatków na twój working tax credit. Powiedz, czy to nie fajne? Tym razem już na 6-ty rok, bo trudno jest zrobić jakiś kurs, dzięki któremu byś miał bardziej płatną pracę. O operatorach maszyn CNC lub wózków widłowych słyszałeś? W przypadku pierwszego idzie wyciągnąć grubo ponad 10 f/h bez zbyt długiego szukania, jako operator wózka też możesz zarobić ponad 10 f/h, tylko szukanie trwa o wiele dłużej. No i nocki są bardziej płatne. Powodzenia :-)
Cytat:
I jeszcze tak szybko awansowałeś... Musisz wykonywać jakieś inne usługi dla swojego szefa, a jakie to już tylko wy obaj wiecie :-)

Piszesz co wiesz, ale nie wiesz co piszesz. Rozumiem, że wg ciebie "jakieś inne usługi dla szefa" są ukryte w oficjalnym dochodzie wewnątrz payslipa? Mój payslip to taka zmowa szefa, kadrowej, księgowej i jeszcze pewnie głównego informatyka? No i oczywiście im wszystkim wykonuję "jakieś inne usługi". Po 59 godzinach pracy na tydzień plus dojazd i 2 godzinach na siłowni mam na to kupę czasu.
Rozumiem twój ból - dla ciebie awans jest za trudny nawet po kilku latach. Przerabiałem już to w moim magazynie - po otrzymaniu permanenta niektórzy Polacy i Polki przestali się do mnie odzywać.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 21-12-2008 13:57 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-12-21 15:29:50 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nie będziesz płacił na mój working tax credit bo go nie pobieram (tylko child tc, jak każdy kto ma dzieci). A co do kwalifikacji to jestem elektronikiem, więc ty jako warehouse operative z nocnej zmiany nie za bardzo możesz mnie pouczać żebym podwyższył kwalifikacje :-)

Co do dodatkowych usług dla szefa które niewątpliwie wykonujesz bo na pewno nie płacą ci 11 ph za pakowanie kartonów do ciężarówek, miałem na myśli to że kablujesz na współpracowników (co by tłumaczyło dlaczego się do ciebie nie odzywają) albo wręcz dajesz d++y, sory że piszę tak wprost ale sam się prosisz. Na tym polegają twoje 'kwalifikacje'. Skoro sobie to wyjaśniliśmy to wyłączam się z dyskusji i życzę powodzenia w zabójczych zmaganiach z urzędami :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ChrisCov

Post #7 Ocena: 0

2008-12-21 16:22:37 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

A co do kwalifikacji to jestem elektronikiem,

A ja inżynierem informatykiem. Z resztą pewnie nie pracujesz podobnie jak ja w swoim zawodzie, skoro śmieszne 20000 funtów brutto rocznie wywołało twoje głupie komentarze.
Cytat:
[...]więc ty jako warehouse operative z nocnej zmiany nie za bardzo możesz mnie pouczać żebym podwyższył kwalifikacje :-)

Napisałem, że pracuję na rotating shift, a ludzie z nocnej zmiany zarabiają więcej. Czytaj ze zrozumieniem :-)

Cytat:
Co do dodatkowych usług dla szefa które niewątpliwie wykonujesz bo na pewno nie płacą ci 11 ph za pakowanie kartonów do ciężarówek,[...]

Nie pakuję bezpośrednio. Wrzucam przedmioty do klatek, jeżdżę wózkiem widłowym albo llopem. Sugeruję jak powyżej telefon do firmy i się dowiesz z pewnego źródła ile się zarabia.
Cytat:
miałem na myśli to że kablujesz na współpracowników[...]

Tłumaczyłem ci, że każdy permanent zarabia tyle samo. Ale ty jesteś jasnowidzem i twierdzisz, że kabluję. Wychodzi na to, że każdy permanent kabluje, bo ma taką samą stawkę jak ja albo/oraz świadczy szefowi specjalne usługi. Chciałbym być takim szefem - taki to ma fajnie :-)
Cytat:
(co by tłumaczyło dlaczego się do ciebie nie odzywają

3 osoby na ponad 50 Polaków i Polek się do mnie nie odzywają. Myślenie mają podobne do ciebie - dochód kolegi w wysokości 20000 funtów brutto rocznie (uwzględniwszy, że tyle co ja zarabiają pracujący ze mną Anglicy po szkole podstawowej, a przęciętna pensja w Wielkiej Brytanii to 29000 ppa) stanowi dla nich podobny ból, jak dla ciebie. Pracują już kilka lat i z permanenta nic.
Zdecydowana większość osób jest normalna.
Cytat:
[...]albo wręcz dajesz d++y,[...]

Twoja reakcja jest dowodem, że jesteś mocno zakompleksionym, słabo opłacanym pracownikiem. Rozumiem, że po kilku latach pobytu takie coś boli. Cóż, proponuję wizytę u dobrego psychologa.
Cytat:
[...]sory że piszę tak wprost ale sam się prosisz.[...]

Może przypomnę, że sam zacząłeś pisać głupie komentarze. Moje są tylko reakcją na twoje. Jakoś do innych rozmówców nic nie mam.
P.S.
Inteligentny człowiek po kilku latach pobytu w Wielkiej Brytanii powinien wiedzieć, że "sorry" piszemy przez 2 "r".
Cytat:
Skoro sobie to wyjaśniliśmy to wyłączam się z dyskusji i życzę powodzenia w zabójczych zmaganiach z urzędami :-)

Thanks. Your input is not appreciated. Could you be so kind and STFU, please?

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 21-12-2008 16:30 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2008-12-21 16:52:39 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

ChrisCov jestes mlodym forumowiczem - taki juz urok vitka zeby kazdemy zrobic przytyk ....ten typ tak ma ......czasem lepiej jednak nie wdawac sie w dyskusje ot taka drobna rada:-D
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2008-12-21 17:15:20 (16 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2008-12-21 16:52:39, reivilo napisał(a):
ChrisCov jestes mlodym forumowiczem - taki juz urok vitka zeby kazdemy zrobic przytyk ....ten typ tak ma ......czasem lepiej jednak nie wdawac sie w dyskusje ot taka drobna rada:-D

Nie wdawac sie w dyskusje tzn. lepiej w ogole nie rozpoczynac watku, bo sie ktos przypiepszy zamiast doradzic i dyskusja rozpoczeta?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #10 Ocena: 0

2008-12-21 17:44:18 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Owszem pracuję w zawodzie. Ale nie zawsze tak było, pracowałem długo w warehousach i dzięki temu wiem że ŻADNA firma w tym kraju nie płaci w/ops. Ł11ph, a już na pewno nie Argos bo akurat wiem dobrze jakie tam są zarobki. A skoro jak sam napisałeś nie znasz języka w stopniu pozwalającym na przeprowadzenie prostej rozmowy tel. to na lepiej płatną pracę nie masz szans chyba że na budowie albo w sex-biznesie. Więc coś ukrywasz panie musashi-san a ja mam prawo nie lubić ludzi którzy coś ukrywają
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,