MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Eksmisja z wynajętego lokalu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 6 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2011-01-06 17:32:08 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Widzisz Krak, to pewnie zalezy od rejonu, bo w lokalnej gazecie i tej bezplatnej tygodniowce, i dziennika wydaniu weekendowym sa w tym rejonie najswiezsze oferty. Ja tak dla dwoch synow spostrzeglam do wynajecia dom i mieszkanie - w sobote rano przeczytalam w gazecie ogloszenia, w poniedzialek i wtorek ogladali, w nastepny tydzien sie wprowadzali.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Halcia

Post #2 Ocena: 0

2011-01-06 17:34:26 (14 lat temu)

Halcia

Kobieta

Z nami od: 28-10-2008

Dokładnie, prawie 90% ogłoszeń jest nie aktualnych.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-01-06 18:02:34 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-01-06 17:32:00, leonka napisał(a):
Jak to nic nie mozecie znalezc? Np
tutaj

Ja wiem: czas nagli, ale jak sytuacja podbramkowa to trzeba szybko dzialac i juz... Wybrac z 10 propozycji z ogloszen, umowic sie ASAP na ogladniecie i podjac decyzje. Lepsze to niz grozba ulicy czy przytulku.

dokładnie dobra strona, ustwaić sobie jako stronę domylsną po właczeniu kompa i szukać te co pojawiły w nocy.

Ada, no możliwe że jest tak jak mówisz, ale widzisz ja szukałem już przy M25 na południu od Londynu, czyli w sumie jest to komunikacyjne zadupie i też było ciężko.
Przez 1,5 miesiąca w sumie 6- może 8 fajnych domów, ale tak jak mówię za dobrą kwotę bo w tym rejonie za 1400 funtów, 3 bed z garażem i ogrodem to żadna sztuka, sztuką jest zmieścić się w 1000 no i żeby to wyglądało jak mieszkanie a nie przerobiona po raz setny stajnia.

Bo za tą sama kwotę można mieszkać w naprawdę ładnym domu i własnie w ruderze, czasami jak patrze w jakich warunkach ludzie godzą się mieszkać i za jakie pieniądze to mi ręce opadają.

(Kurde ale macie śmieszne ceny :-Y)

pierwszy z brzegu fajnie wygladajacy
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-25704785.html/svr/1705;jsessionid=6F6D250E82E97CCB9CB6A849410CD4B7
szok

alebo ten
nie dosć że wyglada przestronnie to mam wrazenie ze jest ciepły i suchy
:( niecierpie londynu wrrrrrrr
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Argosman

Post #4 Ocena: 0

2011-01-06 18:10:58 (14 lat temu)

Argosman

Mężczyzna

Z nami od: 07-09-2010

Byłem w takiej samej sytuacji, zresztą mój post jest gdzieś na forum. Jest to dość ciekawe/nieciekawe ale zawsze doświadczenie. Dzięki temu dowiedzieliśmy się wielu ciekawych informacji. Najlepiej iść do Citizen Advice Bureau, ewentualnie do Councilu. Chodzi o to, że w październiku 2010 weszło nowe prawo, dające sporo uprawnień najemcom (czyli nam szaraczkom wynajmującym mieszkania od potworów). Kwestia jest taka:
1. Landlord powinien zgłosić do Mortgage Company, że dom będzie wynajmował i wtedy płaci specjalny mortgage, który jest wyższy, dlatego wielu landlordów tego nie robi. Wtedy następuje druga sytuacja:
2. Landlord nie zgłasza tego, że wynajmuje dom/mieszkanie. Jest to unauthorised tenancy i wg mnie powinno być ścigane odgórnie przez sąd. Niestety nie jest.

Teraz tak. w pierwszym przypadku nikt nie ma Was prawa wyrzucić z mieszkania/domu. Możecie tam mieszkać dopóki nie znajdziecie innego mieszkania/domu.
W drugim przypadku jedyne, co można zrobić, to iść do sądu (35 funtów) i odroczyć eksmisję o 2 miesiące. Sprawę może poprowadzić radca prawny z Biura Pomocy Społ. lub ktoś z Councilu. W naszym przypadku było to pierwsze. Sąd zawsze się zgadza. Niestety trzeba się liczyć z opieszałością różnych organów. My otrzymaliśmy decyzję na 2 dni przed eksmisją.

Wszystkie powyższe informacje sa sprawdzone na własnej skórze. Najgorzej niestety w tym wszystkim zachowała się agencja, która przetrzymuje bezprawnie nasz depozyt.

Do góry stronyOffline

Halcia

Post #5 Ocena: 0

2011-01-06 20:47:45 (14 lat temu)

Halcia

Kobieta

My nie wiemy jaką umowę z bankiem ma nasz landlord (ale myślę, że bank wiedział o lokatorach.)Babka z Councilu mówiła żeby nie panikować i czekać na rozwój sprawy. Ale weź i siedź spokojnie:(
Co do odwołania to nie mamy czasu (chociaż jutro pójdę do councilu i spytam) My dokument z sądu o eksmisji dostaliśmy 24 grudnia. Firma która prowadzi tę sprawę, bank, council i inne urzędy były otwarte od 4 stycznia. więc niewiele mogliśmy zrobić.
Właśnie wróciłam od sasiadki. Podała mi nr tel do swojego landlorda, ale niestety i on nic nie ma do wynajęcia:( Byłam w sklepie u pakistana (zawsze jak tam chodziłam to ogłoszeń była masa) - niestety nie ma żadnych ogłoszeń.
Mój mąż mówi żebym na te 2-3 tygodnie (do czasu rozwiązania sprawy) pojechała z córką (6 lat) do Polski. Ale to też nie jest rozwiązanie. Przecież córka chodzi do szkoły, ja zresztą też i ogólnie nie chcę zostawiać go samego z problemem.

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #6 Ocena: 0

2011-01-06 20:50:52 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-06 16:53:05, Halcia napisał(a):
Witam serdecznie.
Niestety, ja również znalazłam sie w podobnej sytuacji. W dniu Wigilii dostaliśmy eksmisję sądową z wynajmowanego mieszkania. Eksmisja odbedzie się 11 stycznia o godz. 10.30. Powód - landlord nie płaci rat kredytu za to mieszkanie.Od razu zadzwoniliśmy do naszego landlorda z pytaniem o co chodzi. Jego zdaniem nie było powodu do paniki, bo on trzyma rękę na pulsie i przecież wszystko załatwi pomyślnie. Powiedział, że w UK wystarczy spóźnić się 1 dzień i już bank wyrzuca z domu. Najgorsze było to, że był to okres świateczno - noworoczny i załatwienie sprawy gdziekolwiek graniczyło z cudem. Obdzwoniliśmy wszystkich znajomych i ich landlordów z pytaniem o wolne mieszkanko. I nic:-(
4 stycznia poleciałam do counsilu po poradę - umówili mnie na nastepny dzień z doradcą ds. bezdomnych. Okazało się że mój landlord zalega z kredytem ok roku i raczej nic nie zdziałamy chyba że spłaci całą zaległość. Jak nie to musimy czekać do dnia eksmisji i wtedy counsil zacznie działać.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że mamy za mało czasu na znalezienie dla siebie nowego lokum. Więc tak czekam na wyrok w międzyczasie przeglądając oferty agencji, dzwonimy po znajomych po landlordach..
Znajomy mówi, że powinniśmy się ciezyć z całej tej sytuacji bo dostaniemy mieszkanie socjalne. Ale czy jest z czego się radować?? Chyba nie:-(
Musiałam się wygadać...sorki..

Nie ufaj landlordowi, oklamal cie mowiac, ze bank wyrzuca z lokalu,jesli spoznisz sie z oplata kredytu jeden dzien.Proces Repossission trwa okolo 12 miesiecy.Bank tez szuka rozwiazan, probuje pomoc.Taki lokal to dla banku klopot i strata kapitalu dlatego, ze nie ma gwarancji, ze nawet po sprzedazy przez bank odzyska cala kwote, ktora winny jest mu landlord.Twoj lokal napewno byl wystawiony na sprzedaz, zanim sad wydal nakaz eksmisji, wiec lanlord ukryl swoje klopoty przed toba.
Porozmawiaj z Housing Advisorem na temat Rent Deposit Scheme-to pomoc w/z z depozytem, ktory musisz posiadac chcac wynajac kolejny lokal.Council znajac twoja sytuacje jest w stanie ci na ten depozyt wylozyc.

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #7 Ocena: 0

2011-01-06 20:54:33 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2011-01-06 17:34:26, Halcia napisał(a):
Dokładnie, prawie 90% ogłoszeń jest nie aktualnych.

Tez szukalam domu w grudniu 2009r.I na 10 ogloszen 2 tylko byly aktualne, ciezko bylo nawet niektore lokale obejrzec, bo agencje pracuja w konkretnych godzinach, na taki viewing nalezy sie wczesniej umowic, problem pojawia sie, jak czlowiek pracuje.Porozmawiaj z Housing Advisorem-Council, wlasnie w ramach tego Rent Deposit Scheme wspolpracuje z prywatnymi Landlordami, moze w ten sposob cos znajdziesz?

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-01-06 21:03:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Halcia

Post #9 Ocena: 0

2011-01-06 21:12:19 (14 lat temu)

Halcia

Kobieta

Nasz landlord chyba sam za bardzo nie wiedział o co biega. Wczoraj na rozmowie w councilu kiedy to babka dzwoniła do mojego landlorda ten brnął dalej, że on to ureguluje bo to tylko 5 tys. W sumie to on nie ma tych pieniedzy ale pozyczy (głupek)
Dziwi mnie trochę podejście tej babeczki... poczekajcie i zobaczcie co będzie...

Jeszcze mam jedno pytanie odnośnie mojego dobytku (lodówka pralka meble) co się z nimi stanie jak my pójdziemy do hostelu??

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #10 Ocena: 0

2011-01-06 23:46:02 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Helcia, na pewno to nie jest 5 tysiecy.Koszt procesu Repossission to okolo 3 tysiace, minimum, tyle kosztuje obsluga kancelarii prawniczej, reprezentujacej bank, do tego koszta sadowe.Dopoki to nie bedzie uregulowane, zaden bank nie zgodzi sie na rezygnacje z eksmisji.Roczny mortgage, odsetki i tylko 5tysiecy?Wariata robi z was, z tej kobiety w Councilu.Mial pewnie rok czasu na to, zeby splacic, dlug rosl i rosl...Banki nie sa drapiezcami w takich sytuacjach, nie biegna do sadu od razu, bo tam tez musza udowodnic, ze klient nie placi, nie probuje, nie kontaktuje sie...itd.
Council moze zaproponowac ci storage, to czy za niego zaplacisz zalezy od twojej syt.finansowej.Do mieszkan tymczasowych mozesz zabrac wszystkie swoje rzeczy.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,