MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wysoki rachunek za gaz???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kamaka

Post #1 Ocena: 0

2009-01-24 10:36:14 (16 lat temu)

kamaka

Kobieta

Z nami od: 21-01-2009

mam f3 czyli zawsze beda mi mnozyc jeszcze przez 2.83 :-o czyli wszystko jest w jak najlepszym porzadku z tym rachunkiem?

[ Ostatnio edytowany przez: kamaka 24-01-2009 10:37 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

enigma87878787

Post #2 Ocena: 0

2009-02-22 16:23:09 (16 lat temu)

enigma87878787

Mężczyzna

Z nami od: 19-02-2009

Witam.
Ktoś napisał że British gaz ma bardzo dobre ceny i obniża o 10%.
Zgoda ale czy ktoś poróznał ceny tej i innych firmy przed obniżką?
British gaz, N-power, E-on to jedne z najdroższych firm w angli.
Dodatkowo British zmieniając ceny został nadal na ich czołówce więc gdzie tu oszczędności?
W dodatku energia na karty czy chipy jest od 15%-40% droższa.
Liczniki na kartę są wycofywane i zakładane liczniki na chip, w tym momencie British gaz nie proponuje klientowi wymiany licznika na zwykły ponieważ im się to nie opłaca.
Druga sprawa, jesli ktos chce wymienić licznik z karty lub chipa(kluczyk) na zwykły i nie mieszka od roku na tym adresie to jest wymagana kaucja na dwanaście miesięcy w wysokości:
-około 300funtów licznik gazowy
-około 200funtów licnzik elektryczny
W tym czasie moga zmienić cene oraz przysłać wyrównanie lub pomyłkową nie dopłate co i tak sprowadza się do tego że maja twoja kaucję.
W tym samym przypadku kiedy ktoś chce wymienic licznik w firmie w której pracuję i korzysta i tak z SERWISANTÓW Z BRITISH GAZU cena wynosi:
-40funtów licznik elektryczny + 5%vat
-65funtów licznik gazowy + 5%vat
Więc gdzie uczciwość z ich strony, w dodatku w firmie gdzie pracuję jest jedna cena za energię i rachunki co miesięczne.
Można samemu porównac swoje rachunki wchodząc na stronę firmy:
www.telecomplus.org.uk/grzegorz
Pozdrawiam
Studio FotoFoxy www.FotoFom

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2009-02-22 21:04:51 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

enigma87878787

Post #4 Ocena: 0

2009-02-23 01:24:06 (16 lat temu)

enigma87878787

Mężczyzna

Najlepiej tak powiedzieć jeśli sie o czymś niema pojęcia a ja podałem konkretne przykłady które może sprawdzić każdy, więc takie komentarze chyba są bez sensu.

Do góry stronyOffline

skowronek

Post #5 Ocena: 0

2009-02-23 07:30:18 (16 lat temu)

skowronek

Kobieta

Z nami od: 27-01-2008

nie denerwuj sie:) kwasek moze nie wiedzial co ma odpowiedziec, ale ja odpowiem: niewiem czy n-power nalezy wedlug rankingu do tych drozszysz ale ja mam rachunek w tej firmie i jestem zadowolona,za 3miesiace okresu grzewczego(mam male dziecko w domu wiec duzo grzeje) dostalam rachunek na okolo 160 poudow i powiedzcie mi czy to duzo jesli w domu mam prawie 30 stopni

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-02-23 09:23:09 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-02-23 01:24:06, enigma87878787 napisał(a):
Najlepiej tak powiedzieć jeśli sie o czymś niema pojęcia a ja podałem konkretne przykłady które może sprawdzić każdy, więc takie komentarze chyba są bez sensu.

Bez sensu jest to że umieszczasz na forum krypto-reklamę.
Twojej firmy nie stać na baner reklamowy? Jeżeli tak to wątpię żeby była w stanie rzetelnie obsługiwać klientów.

Btw. w swojej reklamie porównujesz koszty depozytu czyli czegoś co jak rozumiem podlega zwrotowi z bezzwrotną opłatą .
Ja bym wolał dać £200 depozyt niż zapłacić £60 :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

enigma87878787

Post #7 Ocena: 0

2009-02-23 12:15:21 (16 lat temu)

enigma87878787

Mężczyzna

Po pierwsze to nie jest moja firma więc nikt mi nie zwraca za reklamę, a po drugie wolisz płacić depozyt i pozostać w droższej firmie na rok, w dodatku pomyliłeś się bo 60 funtów jest za licznik gazowy więc kaucja w BRITISH wynosi 300funtów a nie dwieście, i zostajesz u nich na rok.
Wystarczy prosty rachunek ile w ciągu roku dodatkowo przepłacasz płacąc za gaz więcej.
Vitek mogłeś chociaż poszukać informacji na google o firmie, lub w magazynie HITCH który jest niezależnym magazynem, a wyciągasz wniosek o firmie na podstawie własnych przemyśleń nawet jej nie sprawdzając.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-02-23 12:38:15 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

dziwne, wprowadziłem się niedawno do nowego domu, do tej pory na poprzednim mieszkaniu byłem klientem N.Power, przez tydzień przez pomyłkę przeniesiono mnie do B.Gas, bo mnie "agent" wprowadził w błąd. ponownie przeniosłem do Npower, teraz przeprowadzając się zamknąłem swoje konto na starym mieszkaniu i przeniosłem do nowego mieszkania, tu nie pamiętam co było, ale zapłaciliśmy za 1 miesiąc, bo nie było czasu zadzwonić do npower, i znowu przeniesienie do Npower, żadnych dodatkowych kosztów nie stwierdziłem na fakturze.
PS
acha, oczywiście chodzi o liczniki na faktury nie na przedpłaty.
już dawno się pokapowałem że prepaid to drogo, nie ma możliwości otrzymania zwrotu za dual fuel, za płacenie DD, ja ta mam i są to spore kwoty co roku. w zeszłym roku dostaliśmy w sumie 160 zwrotu + 50 za DD, przy czym za gaz płaciliśmy zaledwie 50-80 funtów na kwartał, poza zimą gdzie było ponad 160, a prad około 70 za 3 miesiące, zawsze.
Teraz mamy większy i lipny nowoczesny domek i ciepło ucieka strasznie, do tego bojler jest elektrycznie dogrzewany i też nas powaliła oplata, wiec opłaty będą znacznie wyższe no ale cóż... byle do wiosny :), liczniki prepaid są wstawiane tam gdzie są problemy z płatnościami.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ptaq_mp

Post #9 Ocena: 0

2010-01-13 22:20:24 (15 lat temu)

ptaq_mp

Mężczyzna

Z nami od: 13-01-2010

Witam wszystkich!
6 tygodni temu przeprowadziłem się do nowego domu 3bed. Gaz i prad mam z npower na rachunek. Na poprzedniej chacie mialem tokeny. Dzis sprawdzilem zuzycie gazu i pradu. Przerazilem sie poniewaz wyszlo na to ze zuzylem 326m3 gazu czyli ok 3700kWh! Jak się dobrze orientuje mam juz do zaplacenia ok 290 funtow za 4 tygodnie grzania (2tygodnie bylem na swieta w PL). Termostat byl ustawiony na 21stopni wiec bez rewelacji. Mozliwe jest takie zuzycie w miesiac przy takiej temperaturze? Na tokenach w zime placilem max 120 funtow miesiecznie w duzo gorszym domu. Tuz przed wynajeciem landlord zlecil sprawdzenie instalacji gazowej i wszystko bylo ok.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2010-01-13 22:26:23 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A jak podgrzewasz wode? Moze masz zbiornik na wode, ktory ma trefny termostat i ciagle grzeje sie?

Poza tym jak masz ustawiony piec? Czy grzejesz cala dobre i temp 21 stopni czy np grzejesz tylko w okreslonych godzinach?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,