Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Formalności, Finanse... » zwolniony z powodu pojscia do WC

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: Richmond, stokesay, AGALON

Strona główna » Formalności, Finanse... » zwolniony z powodu pojscia do WC

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 12)
titu07

Post #1

2008-10-06 22:49:35 (miesiąc temu)

titu07

Kobieta

Z nami od: 05-10-2008

Zostalem zwolniony z pracy poniewaz zaklokowalem sie 2 min pozniej i w przeciagu godziny poszedlem dwa razy do WC po ok 6 min ,za co zostalem zwolniony dyscyplinarnie.Naleze do zwiazkow zawodowych ale nie zbyt mi w tym pomogli :/ Wydaje mi sie to smieszne ,i nie wiem gdzie mam isc z ta sprawa!?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anmi

Post #2

2008-10-06 23:20:26 (miesiąc temu)

anmi

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2007

Do jakich związków zawodowych należysz ? to po pierwsze
po drugie czy komuś mówiłeś że wychodzisz do toalety ? p
po trzecie jeśli Twoje związki zawodowe Ci nie pomogły w takiej sprawie (co mnie bardzo dziwi) udaj się do citizens advice bureau tam Ci na pewno pomogą jeśli tylko byleś niesłusznie zwolniony
życzę powodzenia
to też może Ci się przydać
Nikoś D60 :) N 18-55, T AF 70-300

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

titu07

Post #3

2008-10-06 23:29:00 (miesiąc temu)

titu07

Kobieta

Dzieki za info naleze to zwiazkow TNG ,i nie musze zglaszac kiedy ide do WC (przynajmniej nikt twgo nie robi) Mam nadzieje ze uda mi sie coz z tym zrobic odwolalem sie od decyzji ale juz miesiac czekan na jakakolwiek odpowiedz :-D

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4

2008-10-07 08:02:20 (miesiąc temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Skoro zostales zwolniony dyscyplinarnie, to powinienes miec pisemne uzasadnienie, watpliwe, by podanym powodem bylo korzystanie z toalety.
Skoro prawnik zwiazkow ( do ktorych nalezysz, placisz skladki itp.) nie pomogl, to moze oznaczac, ze zwolnienie jest uzasadnione i z istotnego powodu, ma podstawe prawna.
A tak przy okazji "zaklokowalem sie " - co zrobiles ;)?

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5

2008-10-07 08:02:54 (miesiąc temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

hmm, przypuszczam, ze nie za wc zostales zolniony, a za spoznienie. czy pierwszy raz sie spozniles, czy to rutyna? od tego zalezy czy ktos ci pomoze.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

titu07

Post #6

2008-10-07 17:19:18 (miesiąc temu)

titu07

Kobieta

dostalem list w ktorym jest napisane ze zostalem zwolniony z 3 powodow :
1.spoznilem sie 2 min
2.poszedlem do ubikacji 2 razy po 6 min w ciagu godziny
3.nie wiem jak to nazwac:/ ale cos w stylu ze nie zapytalem sie co mam robic ,ale zawsze tak bylo ze przychodzilismy i zawsze zaczynalismy od tego samego i nigdy wczesniej przez rok czasu nikt nikomu nie zwrocil uwagi ze sie nie pyta kazdy wie co sie robi :/
Na spotkaniu kazali mi podpisac papier ze dostalem kopie dokumentow z przesluchania ,czego tak naprawde nie widzialem na oczy do twj pory :-o
A co do spozniej to nie spoznialem sie czesto zdazalo mi sie to tylko czasami sa pracownicy ktorzy robia to bardzo czasto i nic im nie mowia:-?

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7

2008-10-07 17:54:18 (miesiąc temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-10-06 22:49:35, titu07 napisał(a):
zaklokowalem sie 2 min pozniej i w przeciagu godziny poszedlem dwa razy do WC po ok 6 min

Czyli wychodzi że urwałeś sobie 23.5% z tej godziny. Trochę dużo, nie sądzisz? (ale nie twierdzę że musieli cię od razu zwalniać)
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #8

2008-10-07 21:24:53 (miesiąc temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

no cóż czsami jednych tolerują bardziej niz innych, a mieli haka na ciebie bo sam im się podłożyłeś, wiesz u mnie też kiedyś w polse pracowali tacy co kiedy bym się nie zapytał to albo byli w toalecie albo im się bus spóźniał itd.
A nawet tacy byli co się obrażali gdy im zwracałem uwagę że za często przychodzą po czasie do pracy i pierwsi w drzwiach do wyjścia.
fakt był taki że jak znalazłem bardziej sumiennego tacy odchodzili pierwsi, bo przecież każdy z nas lubi dobre usługi od byle jakich i tak jak ja świadczyłem usługi dla moich klientów można powiedzieć że pracownik świadczy je wobec pracodawcy.
Kto lubi płacić za byle jaki towar czy usługę?

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 07-10-2008 21:59 ]

!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

yandce

Post #9

2008-10-07 23:14:36 (miesiąc temu)

yandce

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2008

A moze teraz szukaja byle powodu do zwolnien pracownikow
w zwazku z ciezka sytuacja jaka panuje w angielskiej i nie tylko gospodarce a co za tym idzie obnizek produkcji itp?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10

2008-10-08 08:22:29 (miesiąc temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

nie sądzę, choć niektóre działy faktycznie musiały zredukować ilość pracowników, np z mojej działki agencja wynajmująca mieszkania która podrzuca mi prace, wynajmowała tygodniowo ponad 27 mieszkań, ciężko było się wyrobić z ich zleceniami, teraz ledwo wykręca kilkanaście mieszkań i domów, polecieli, ci co pracowali na nie pełny etat i byli najmłodsi stażem, ale trzeba przyznać w tym wypadku podziękowali im elegancko i dostali miesięczna odprawę.
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony