MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Paszport dla niemowlaka raz jeszcze

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wiolonczela

Post #1 Ocena: 0

2008-09-29 09:13:10 (17 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

siemka! Mam problem z wyrobieniem paszportu dla małego, ale moze od początku - mój partner wysłał oryginał i skrócony akt urodzenia (brytyjski) do Polski, facet na poczcie wysłał go do ...Portugalii 9 jak sie później dowiedzielismy z paragonu), dzwoniłam na pocztę główna i tam poinformowano mnie, że jezeli na kopercie było "Polska" i tam tam list został skierowany, no ale długo to trwało i sprawdziłam, że ten facet wysłał to przez Airsure, który nie dochodzi do Polski, złozyłam reklamacje na poczcie i czekam.
W urzędzie wystawili nam copy pełnego aktu urodzenia, ale moim rodzicom powiedziano, że na tej podstawie nie wyrobią nam polskiego aktu urodzenia. konsul tez odpisuje mi rzeczy, które moge przeczytac na ich stronie głównej. co mam robic dalej?? Jak ten list sie nie odnajdzie???? to nie wyjedziemy z Anglii? przeciez to śmieszne! a drugiego oryginału raczej nie wystawiają (?!). Poza tym, przecież copy ma te same pieczątki i podpisy. ktos ma jakiś pomysł? kończy nam się umowa na wynajem i chcę wyjechac jak najszybciej a jestem normalnie uwięziona -hihi, ale wcale smiac mi sie nie chce. To co kto ma jakies alternatywne wyjścia z tej sytuacji?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mysiapysia

Post #2 Ocena: 0

2008-09-29 10:48:50 (17 lat temu)

mysiapysia

Konto usunięte

a ile ma dzidziuś bo piszesz że to niemowlę w tytule więc przecież nie potrzebujesz polskiego aktu urodzenia zeby wyrobic w uk dziecku pierwszy paszport wazny na rok !!!

Do góry stronyOffline

madziark

Post #3 Ocena: 0

2008-09-29 10:58:23 (17 lat temu)

madziark

Konto usunięte

wlasnie wyrob tutaj paszport, wazny rok.potrzebna jest kopia aktu urodzenia.ja tak zrobilam czekalam 5 tygodni i juz mamy.

Do góry stronyOffline

wiolonczela

Post #4 Ocena: 0

2008-09-29 11:02:32 (17 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

no właśnie 4 miesiące (w czwartek) ale konsulat napisał, że muszę go zarejestrowac w Polsce. Jednakże, niedawno dostałam e-maila od w/w Pana i napisał, że bez problemu wystawią mi paszport na podstawie kopii/odpisu oryginału))));;;; ihaaaaaaaaa
Poza tym ,nawet na stronie ambasady jest napisane, że dziecko trzeba zarejesrtowac w Polsce i dopiero na podstawie polskiego aktu otrzyma się paszport.
Mam nadzieję, że w Londynie będą zgodni co do tego odpisu i bez kłopotu to załatwimy.pozdowienia:-)

Do góry stronyOffline

nicola2006

Post #5 Ocena: 0

2008-09-29 11:48:22 (17 lat temu)

nicola2006

Z nami od: 05-02-2008

najlepiej wyrobic paszport na rok potrzebny jest tylko akt urodzeia dziecka nie wazne czy to jest angielski czy polski i nie musisz dziecka rejestrowac w polsce bo to bedzie jego pierwszy paszport

Do góry stronyOffline

ktosktos

Post #6 Ocena: 0

2008-09-29 12:39:31 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

poczytaj tutaj
http://www.londynkg.polemb.net/index.php?document=96&PHPSESSID=734f411ae80b8ddab0a77deb0713c01c
" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,