MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nowy paszport i zmiana nazwiska

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malke

Post #1 Ocena: 0

2008-09-10 18:21:27 (17 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Serdecznie dziekuje za odpowiedzi.Co do sprzecznych informacji to wcale mnie to nie dziwi wkoncu to Polska!Zanim zaczne zalatwiac zadzwonie do USC i sie dowiem czego wymagaja wlasnie w tym konkretnym urzedzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

duszyczkapl

Post #2 Ocena: 0

2008-09-10 20:54:36 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

Z nami od: 26-08-2006

czesc

a w przypadku gdy paszport nie stracil waznosci a nazwisko zostalo zmienione przez zawarcie zwiazku malzenskiego w uk, mozna jakis czas korzystac z paszportu czy jest niemozliwym przekroczenie granicy i powrot spowrotem do uk?

wydaje mi sie mocno ze mniej skomplikowane to jest jesli konsulat zalatwia z polska wszystkie sprawy zwiazane z zalegalizowaniem malzenstwa w polsce.. wogole itiotyzm ze to odrazu automatycznie nie idzie, gdyby nie to ze jeszcze mam rok do bryt paszportu to polskiego bym nie wyrabiala nawet :|

[ Ostatnio edytowany przez: duszyczkapl 10-09-2008 21:01 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

ktosktos

Post #3 Ocena: 0

2008-09-10 21:09:37 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

Cytat:
mozna jakis czas korzystac z paszportu czy jest niemozliwym przekroczenie granicy i powrot spowrotem do uk?

ja kozystam juz prawie rok czasu i jak narazie wszystko ok i nie wiem czy wymieniac bo jeszcze mam wazny przez 8 i pol roku :)
" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-09-10 21:34:14 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-09-10 20:54:36, duszyczkapl napisał(a):
czesc

a w przypadku gdy paszport nie stracil waznosci a nazwisko zostalo zmienione przez zawarcie zwiazku malzenskiego w uk, mozna jakis czas korzystac z paszportu czy jest niemozliwym przekroczenie granicy i powrot spowrotem do uk?

Nie można. Po zawarciu małżeństwa do chipa ukrytego w paszporcie przesyłany jest bezprzewodowo rozkaz samozniszczenia, małe bum i nie masz paszportu.
Cytat:
jeszcze mam rok do bryt paszportu

Baju baju bedziem w raju :-D
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

duszyczkapl

Post #5 Ocena: 0

2008-09-11 12:15:06 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

vitekbardzo smieszne ha ha ha
ktosktos z tym ze ja nie mam zgloszone do konsulatu czy w polsce w urzedzie stanu cywilnego ze wyszlam za maz.. ( a z tego co wyczytalam to ty masz to zalegalizowane)wiec stad moje obawy czy mnie przepuszcza na granicy.. do polski moze i wpuszcza, ale w anglii nie ma juz takiej pani o tym nazwisku wiec nie wiem.. tutaj wszedzie w urzedach , banku, pracy jestem pod nowym nazwiskiem

czy jest obowiazek wogole zglaszania malzenstwa w polsce? jesli tak to czy cos mi grozi z tego tytulu? jesli moglabym spokojnie jezdzic na tym paszporcie co mam to wsumie nie widze sensu by sie z tym spieszyc..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Post #6 Ocena: 0

2008-09-11 15:22:52 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

duszyczkapl

Post #7 Ocena: 0

2008-09-11 16:47:29 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

Maya64dziekuje serdecznie za odpowiedz :)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

lidands

Post #8 Ocena: 0

2008-11-20 19:17:32 (16 lat temu)

lidands

Konto usunięte

A czy orientujecie sie, czy jezeli po slubie nie zmienie paszportu i bede miala na nim stare nazwisko, a moje dziecko bedzie mialo paszport z nowym nazwiskiem, czy bede miala problem podrozujac z dzieckiem?

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #9 Ocena: 0

2008-11-21 09:37:45 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Nie bedziesz miala zadnego problemu. Ewentualnie zapytaja czyje to dziecko ;-) chyba ze dziecko starsze, to zapytaja jego/ja kim jestes dla tego dziecka ;-)

Do góry stronyOffline

agchor

Post #10 Ocena: 0

2010-08-19 16:08:52 (15 lat temu)

agchor

Kobieta

Z nami od: 17-05-2010

Czy ktos moze mi poradzic?
Wzielam slub z anglikiem w londynie.
Do nowego paszportu potrzebny byl mi polski odpis aktu malzenstwa wiec pojechalam do Polski i tam musialam zlozyc moj oryginalny angielski akt malzenstwa. Powiedziano mi ze musze moj orginal zostawic u nich juz na zawsze.
Martwie sie teraz poniewaz wiem ze w angli angielski akt malzenstwa jest potrzebny do wielu spraw np jesli chciala bym z mezem wziasc kredyt na mieszkanie, lub jesli chce zmienic prawo jazdy na nowe nazwisko itp.
Co mam teraz zrobic czy jest mozliwosc uzyskania drugiego angielskiego aktu malzenstwa? watpie bo powiedziano nam prtzy zawarciu slubu zeby pilnowac tego dokumentu jak oka w glowie:(
Co robic?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,