MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Paszport w jedna stronę...?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wiolonczela

Post #1 Ocena: 0

2008-08-30 11:49:04 (17 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

witam! może powtarzam temat ale wybaczcie, chciałabym uzyskac konkretne informacje na temat paszportu dla maluszka. Pisałam do konsulatu czy możliwy jest uzyskanie dokumenty uprawniającego zjazd z dzieckiem do kraju - bez możliwości powrotu do Anglii i odpisali mi, że dziecko do 1 roku nie musi miec paszportu na powrót do kraju:-o, później o poprosiłam o pełna info. na ten temat, napisali, że dziecko musi miec paszport tymczasowy:-o:-o:-o:-o. Czytałam cos o paszportach zjazdowych o tym, że za stosowna opłatą załatwia sie takowy od ręki -Czy ktoś z was tak robił? Zależy mi na szybkim powrocie do kraju.
Poza tym, wysłałam dzisiaj do Polski jego brytyjski akt urodzenia i jak dobrze rozumiem musi byc on przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego, wpisany do ksiąg USC i zrobią mi odpis jego aktu urodzenia w języku polskim? wtedy jadę z tym do konsulatu, czy po drodze zapomniałam jeszcze o czymś? nie orientujecie się ile trwa załatwianie takiej sprawy w Polsce? sorry, może się powtarzam i zadaje głupie pytania ale jestem już skołowana informacjami docierającymi do mnie zewsząd o różnych treściach:-Y
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ktosktos

Post #2 Ocena: 0

2008-08-30 11:55:43 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

mozesz im dac angielski akt urodzenia, nie ma z tym problemu. a tutaj masz link do konsulatu polskiego w londynie i tam sobie poczytaj co i jak
www.londynkg.polemb.net
" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

wiolonczela

Post #3 Ocena: 0

2008-08-30 12:05:23 (17 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

właśnie o to chodzi, że nie mogę tak zrobic!!! do tej pory też myślałam, że akt urodzenia brytyjski wystarczy a tu zonc!:-o Czy ktoś był w podobnej sytuacji niedawno? Jak to załatwiliście, bo mam błędne informacje nawet z konsulatu

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-08-30 12:09:43 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia