Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Formalności, Finanse... » pytanie do wlascicieli kont w lloydsie...

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: Richmond, stokesay, AGALON

Strona główna » Formalności, Finanse... » pytanie do wlascicieli kont w lloydsie

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 16)
anika84

Post #1

2008-08-30 10:21:43 (3 miesiące temu)

anika84

Kobieta

Z nami od: 14-03-2006

mam pytanie, czy kara za debet na koncie jak nie ma sie ustalonego Overdraftu jest naliczana automatycznie??
czy jest jakas kwota za ktora nie ma kary?
jak to w ogole wyglada?
zrobilam debet 10p i tak sie zastanawiam czy wlepia mi 30f kary :)
minol juz ponad tydzien, a kary jeszcze nie ma, a moze w ogole nie bedzie ;)
jak ktos cos wie to prosze o informacje
z gory dziekuje :)
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2

2008-08-30 10:49:45 (3 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Jesli do 15.30 tego samego dnia uzupelnilas stan konta to nie ma kary. Kara jest zwykle doliczana na koniec miesiaca.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOnline

anika84

Post #3

2008-08-30 11:00:54 (3 miesiące temu)

anika84

Kobieta

Z nami od: 14-03-2006

no niestety nie uzupelnilam, bo po kilku dniach sie dopiero zorientowalam :(
no nic :) czekam cierpliwie na list z zawiadomieniem ;)
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4

2008-08-30 14:04:50 (3 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

byc moze masz 5 lub 10 funtow na luz zazwyczj daja takie małe cos
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Ferguson

Post #5

2008-08-30 14:33:33 (3 miesiące temu)

Ferguson

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2007

Jeśli to pierwszy raz idz do banku z polską obsługa i porozmawiaj to anuluja kare i załatw sobie niedurzego overdrafta i po kołopocie.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

pandorka

Post #6

2008-08-30 19:36:19 (3 miesiące temu)

pandorka

Kobieta

Moderator

Z nami od: 25-04-2006

albo pilnuj zeby nie wyczyścic konta do zera
[img][/img]

Do góry stronyOffline

Jaacek

Post #7

2008-08-30 20:35:41 (3 miesiące temu)

Jaacek

Mężczyzna

Z nami od: 14-08-2006

Moze ja sie podlacze do pytania,ale troche z innej beczki.Mam konto w Halifax,20 kazdego miesiaca sciagaja mi kase za tel.Ostatnio wplacilem kase na konto 20 myslac ze bedzie ok.Niestety bank przyslal list i kara 38.Dodam ze bylem w banku o 9 rano!Dla tych s....li za pozno.Na nic sie zdaly tlumaczenia w banku,telefony.Odpowiedz jedna "kasa musi byc dzien wczesniej".Niedlugo wymysla ze np do 12 w poludnie,albo w banknotach 20 funtowych.Byle tylko kase wyciagnac.Mam pytanie do tych ktorzy maja konto w innym niz Halifax banku czy wasze banki tez stosuja takie gowniane praktyki?Jak dla mnie miarka sie przebrala i chce zmienic bank.Pozdrawiam i przestrzegam tylko nie H.
Ps.Wiecie cos czy zakonczyl sie juz proces o karne oplaty i czy mozna ubiegac sie o zwroty?

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

ironiqus

Post #8

2008-08-30 20:54:08 (3 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Kary raczej nie dostaniesz, zazwyczaj banki (dla kart bez overdraft) do 10 funtow nie stosuja kar. Dostaniesz pewnie list z banku z informacja w podobnym stylu: informujemy ze przekroczylas stan konta, a to konto nie ma przyznanego debetu. Tym razem ci darujemy, jednak jak sytuacja sie powtorzy, to moze skutkowac zamknieciem konta.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

littleflower

Post #9

2008-08-30 20:57:46 (3 miesiące temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

co do konta w lloyds to chyba jak do tej pory nie dostalas listu to juz chyba nioe dostaniesz, no i do sumy kary to ona sie zmienila, teraz jest 15 f za zrobienie debetu i 6 f za kazdy kolejny dzien do czasu uregulowania dlugu, bez wzgledu na sume dlugu, a mozy Ty masz przyznany jakis limit kiedy zakladalas konto, ja niedawno pomagalam zakladac konto mojemu bratu i od razu dostal limit 50 f dostepnego overdraft. wiec ty moze tez tak masz.
spieszmy sie kochac ludzi, tak szybko odchodza

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN Messenger

ironiqus

Post #10

2008-08-30 21:06:39 (3 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-08-30 20:35:41, Jaacek napisał(a):
Moze ja sie podlacze do pytania,ale troche z innej beczki.Mam konto w Halifax,20 kazdego miesiaca sciagaja mi kase za tel.Ostatnio wplacilem kase na konto 20 myslac ze bedzie ok.Niestety bank przyslal list i kara 38.Dodam ze bylem w banku o 9 rano!Dla tych s....li za pozno.Na nic sie zdaly tlumaczenia w banku,telefony.Odpowiedz jedna "kasa musi byc dzien wczesniej".Niedlugo wymysla ze np do 12 w poludnie,albo w banknotach 20 funtowych.Byle tylko kase wyciagnac.Mam pytanie do tych ktorzy maja konto w innym niz Halifax banku czy wasze banki tez stosuja takie gowniane praktyki?Jak dla mnie miarka sie przebrala i chce zmienic bank.Pozdrawiam i przestrzegam tylko nie H.
Ps.Wiecie cos czy zakonczyl sie juz proces o karne oplaty i czy mozna ubiegac sie o zwroty?

Nie jestem specjalista od przelewow miedzybankowych, jednak:
- 20 zaczyna sie o polnocy, a sesja operacji poomiedzy bankami miala miejsce np. o 3:00. Wtedy nie bylo pieniedzy na koncie, wiec bank doliczyl kare. Mozna to zaakceptowac lub nie. Nie jestes jedyny - w tej chwili sprawa jest w sadzie.
Tutaj na przykladzie Llloyds znajdziesz wiecej informacji na ten temat.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony