|
Strona główna » Formalności, Finanse... » oszczednosci |
| Autor | (Odpowiedzi: 5) |
|---|---|
| userka24 | Post #1 2008-08-28 22:30:07 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 23-08-2008 Skąd: Londyn,Harrow |
Witam!Chcialabym z mezem odlozyc troszke pieniazkow na domek czy samochod,mamy malego synka i juz myslimy zeby zapewnic mu lepsza przyszlosc w zwiazku z tym chcielibysmy zalozyc konto oszczednosciowe.Czy ktos mi moze polecic w ktorym banku najlepiej to zrobic.W tym momencie wplacamy pieniazki na konto osobiste(Nat West)no i lepiej by bylo jakby pieniazki troche rosly.Dodam ze chcemy tu zostac ok 4-5 lat.Dziekuje za kazda odpowiedz>Pozdrawiam!
|
| krakn | Post #2 2008-08-28 22:57:52 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
w takim przypadku warto poprosić o specjalne konto, które do kwoty 5000 funtów na rok zwalnia z podatku, nie mam takiego ale kiedyś rozmawiałem o tym z pracownikiem banku.
Nie dość że rośnie tam oprocentowanie szybciej to jeszcze ma dodatkowe punkty przy ew zakupie domu !Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express !
Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ
|
| userka24 | Post #3 2008-08-28 23:11:03 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 23-08-2008 Skąd: Londyn,Harrow |
Dzieki za szybka odpowiedz:)ale mam jeszcze jedno pytanko o jakie zwolnienie z podatku Ci dokladnie chodzi bo ja nic o tym nie wiem:(i dodam ze my bedziemy chcieli odlozyc srednio 10-15tys. rocznie.P
|
| krakn | Post #4 2008-08-29 19:40:05 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
no to właśnie coś około 10 tyś jeżeli zostaje zamrozone na tym koncie to nie podlega opodatkowaniu, nie pytaj o szczegóły udaj sie do banku, hm, jezeli nie zapomnę to prawdopodobnie be,de się widział z panią z banku HBSC na śniadaniu biznesowym w następny czwartek, jeżeli nie zapomnę to zapytam się o więcej szczegółów
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express !
Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ
|
| Nycza | Post #5 2008-08-29 20:25:12 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-01-2007 Skąd: Londyn |
takie konto nazywa sie ICA i mozna je otworzyc praktycznie w kazdym banku
|
| crochet | Post #6 2008-08-29 22:11:19 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 13-07-2007 Skąd: Supraśl |
Konto nazywa sie ISA, mozna je zalozyc w kazdym banku, niezaleznie od tego w jakim banku masz rachunek. W ciagu roku podatkowego mozesz odlozyc 3600 funtow ktore sa oprocentowane ok. 6.5% i sa zwolnione od podatku. Wszelkie inne formy oszczedzania sa opodatkowane - chjyba ze mowimy o jakis formach inwestycyjnych ale tutaj wchodza w gre duze sume i masz doradce ktory powie jak uniknac opodatkowania lub przynajmniej jego czesci.
|