MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

beata_pais

Post #1 Ocena: 0

2005-12-16 22:08 (20 lat temu)

beata_pais

Z nami od: 14-07-2005

Pracodawca moze Ci zaplacic zalegly urlop pod koniec roku, ale nie musi. Prawo nakazuje tylko wyplate accrued holiday pay (naleznego niwykorzystanego urlopu) tylko w dniu zwolnienia z pracy.

w 4 tygodnie urlopu na rok (rok wakacyjny moze zaczynac sie w dniu ustalonym przez pracodawce) wchodza niestety bank holidays i swieta. Dla osoby ktora pracuje 5 dni w tygodniu, 4 tygodnie oznaczaja 20 dni na rok, dla osoby pracujajcej 1 dzien w tygodniu oznacza to 4 dni na rok. Osoby ktore nie maja stalych godzin pracy w okresie rozliczeniowym, beda mialy placony urlop jako przecietna z ostatnich 12 tygodni.

URLOP NALEZY SIE OD POCZATKU ZATRUDNIENIA, A NIE PO PRZEPRACOWANIU NP ROKU.

Oczywiscie, pracodawca zawsze moze dac wiecej dni rocznego urlopu, niz ustawowe. Wieksze firmy raczej dbaja o pracownikow i zapisuja to w umowach o prace.

Beata
ZWROT PODATKU i rozliczanie z karty CIS. Przyjazna i rzetelna obsluga. Na podst. P60, P45: Koszt max 9%, od £35. Tax Return: do ustalenia po wstepnej rozmowie. Zadzwon, to nic nie kosztuje (a jesli Cie kosztuje, to chetnie oddzwonie).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Rrrr

Post #2 Ocena: 0

2005-12-17 00:30 (20 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:
w 4 tygodnie urlopu na rok (rok wakacyjny moze zaczynac sie w dniu ustalonym przez pracodawce) wchodza niestety bank holidays i swieta.

swieta wcale nie musza wchodzic w urlop. wszystko zalezy od umowy. ja np mam 22 dni urlopu plus wszystkie swieta i training days platne, wiec tych dni wolnych od pracy wychodzi mi sporo ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,