|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2005-06-16 12:21 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Mam pytanko, jaka umowe spisujemy w angli wynajmując od kogoś pokój i czy w ogóle spisuje sie cos czy płacimy w ciemno pieniadze??? Są moze jakieś wzory tej umowy czy cos takiego???
Ewentualnie co ma sie znaleść na takiej umowie? Jeszcze jedna sprawa chodzi mi o Personal References, a raczej o gotowy formularz, który osoba potwierdzajaca moja torsamość miała by podpisać.Gdzie mozna znaleść coś takiego? Prosze o pomoc! |
Post #2 Ocena: 0 2005-06-16 12:40 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2005-06-16 15:42 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Dzieki Elza
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2005-06-16 15:53 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2005-06-16 17:16 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
"Nie ma zadnych umow oprocz ustnej -(chcesz mieszkaj ,nie chcesz bedzie mieszkal kto inny) -jezeli chodzi o podnajmowanie pokoju lub miejsca w pokoju od glownego lokatora ."
moze w jakis podrzednych dziurach... ZAWSZE powinno sie spisac umowe, bez wzgledu na to czy to agencja czy osoba prywatna. bez umowy nie wiesz na czym stoisz, i potem sa rozne problemy... kazda uczciwa osoba zgodzi sie na spisanie umowy bo lezy to w interesie obu stron. jak sie nie zgodzi to lepiej szukac innego mieszkania. ruda |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2005-06-16 17:23 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2005-06-16 18:01 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Larry | Post #8 Ocena: 0 2005-06-16 21:02 (20 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2005 Skąd: ...Kraina Bazyliszka |
Na stronie typu "GOV" ze Szkocji wyczytałem, że przy wynajęciu pokoju mniej niż 1 miesiąc tzw. "recepta" jest Twoją umową :-W
Niestety sam drąże wszelkie możliwe (legalne sprawy) informacje i jest wiele niewiadomych......... Chiiiba nikt jeszcze nie wymyślił "Poprawnego Prawa" ![]() ps. (może ktoś wie/odpowie) Czy w UK jest tzw. "Jedno Prawo" , czy każda część (np.Anglia,Szkocja, Walia) ma swoje prawa ??? . [ Wiadomość edytowana przez : Larry on 16-06-2005 22:22 ] Świat stoi otworem, tylko ciężko znaleść odpowiednie drzwi
![]() |
Anonim | Post #9 Ocena: 0 2005-06-16 23:46 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
owszem umowa jest do konca w interesie obu stron. housing act obejmuje kwestie prawne i nie ma tam nic na temat ile depozytu stracisz i w jakich okolicznosciach, albo co jest wliczone w czynsz, itd, itp.
(ten link nie dziala) nie musi ta umowa byc na pismie, ale dobrze jest ustalic WSZYSTKIE szczegoly z gory i najlepiej przy jakims swiadku. ...zamiast plakac potem po wszystkich forach, jak tylko jakies problemy i komplikacje wystapia nie ma tez przymusu wynajmowania pokoju od Polaka... ![]() elza, czyzbys namawiala ludzi do unikania spisywania umowy? no coz, skoro dobrze jest pracowac na czarno, nawet kiedy juz nie trzeba, to widocznie dobrze tez jest wypiac sie na jakiekolwiek udogodnienia ktore moga nam zaoszczedzic nerwow, czasu i gotowki... ![]() w UK jest jedno prawo (poza strefa bezclowa, gdzie leza np brytyjskie wyspy Jersey i Guernsey, ktore nie sa czescie UK) ruda |
Post #10 Ocena: 0 2005-06-17 08:53 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|