Forum dyskusyjne

Formalności, Finanse... » problem z BG

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: stokesay, AGALON

Strona główna » Formalności, Finanse... » problem z BG

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 9)
iwona4321

Post #1

2008-06-05 12:18:54 (4 miesiące temu)

iwona4321

Kobieta

Z nami od: 01-08-2007

Witam, mam problem z niezapłaconym rachunkiem za prad.Kupilam dom i od momentu wprowadzenia odebrania kluczy zarejestrowalam licznik pradu na siebie.Przychodzily jakies niezaplacone rachunki za wczesniejszy okres ale je ignorowalam.Teraz dostalam wzmianke od prawnika z British Gas ze jezeli nie ureguluje wchodze ze mna na droge sadowa co robic?
in

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2

2008-06-05 13:11:32 (4 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Odpisac, ze kupilas dom w dniu takim i takim (mozesz zalaczyc kopie dokumentow), stan licznikow byl spisany w dniu przejecia nieruchomosci i rachunki zgloszone na Twoje nazwisko i nie ponosisz odpowiedzialnosci za niezaplacone rachunki poprzedniego wlasciciela nieruchomosci.

I wyslac list registered lub recorded delivery, zebys miala dowod na to kiedy wyslalas, a oni nie mogli mowic, ze nie dostali.

A tak w ogole to poprzednie rachunki do kogo byly adresowane? Jesli je ignorowalas to zakladam, ze do poprzednich wlascicieli. Do kogo byl adresowany list od prawnika?
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

iwona4321

Post #3

2008-06-05 13:45:39 (4 miesiące temu)

iwona4321

Kobieta

Z nami od: 01-08-2007

List adresowany by do Occupier na moj obecny adres
in

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4

2008-06-05 15:30:34 (4 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

To wysylasz list jak wyzej napisalam.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

prycz

Post #5

2008-06-05 16:24:39 (4 miesiące temu)

prycz

Z nami od: 18-08-2007

jesli chodzi o to nazwisko occupier to ja mieszkam w liverpool i na moj obecny adres tez ciagle cos przychodzi jakis cwaniak zniego byl same firmy windykacyjne
kundzia

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Krzysztof_L

Post #6

2008-06-05 16:27:28 (4 miesiące temu)

Krzysztof_L

Z nami od: 02-10-2007

occupier to nie nazwisko

occupier - mieszkaniec, użytkownik, najemca

listy tak zaadresowane otwiera sie i czyta.

Do góry stronyOffline

prycz

Post #7

2008-06-05 16:53:50 (4 miesiące temu)

prycz

Z nami od: 18-08-2007

dlaczego mam je otwierac i placic za cos oco niewiem chodzi
kundzia

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

wiadkuju

Post #8

2008-06-05 17:33:53 (4 miesiące temu)

wiadkuju

Kobieta

Z nami od: 22-03-2006

nie placisz jak nie twoje! To sa po prostu informacje dla obecnych mieszkancow o stanie np zadluzenia domu w gazowni czy counsil-u. Nie wiedza kto teraz mieszka to adresuja ogolnie do mieszkancow domu
"Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku"

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

krakn

Post #9

2008-06-05 20:20:58 (4 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

u nas też tak było, pewnego dnia przyszła ekipa z wodociągów i ustaliliśmy od kiedy my mieszkamy i od kiedy płacimy, w sumie facet sam mi sugerował że nie dłużej jak 3 miesiące, a w sumie mieszkałem znacznie dłużej, spisał wszystko zapłaciłem za 3 miechy wstecz i po sprawie, wizytorów z firm windykacyjnych informowałem że nie nazywam się jak poprzedni mieszkaniec, wezwania do zapłaty na zmianę odsyłałem z dopiskiem na nie otwartej kopercie że taki tu nie mieszka, oraz do agencji z informacją by zadzwonili tam bo co mnie obchodzą rachunki z przed terminu gdy wynająłem mieszkanie i nie na moje nazwisko.

W sumie dziwne listy że facet zalega ze spłąta rachunków zanikły w ciągu 2 lat, ale jeszcze od czasu do czasu mimo że gośc tu nie mieszka ponad 4 lata przychodzi że wisi za jakiś kredyt studencki 3500 funtów, czasami odsyłam, czasami do kosza, kontrolnie otwieram te listy żeby nieb być zaskoczonym gdyby się okazało że mają mi się włamać z cancilu do domu, gdy dostaje podobny list np od sądu otwieram i natychmiast przekazuje go do agencji, a sobie zatrzymuje kopie, lub sami dzwonimy, w sumie tak się zdążyło dwa razy.
Aha skutkiem "trefnego" adresu było to że przez dwa lata miałem problem z kupieniem telefonu z górnej półki, żądali odemnie kaucji 150 funtów, pewnie kredytu bym nie dostał za żadne skarby.
Aha prawdopodobnie ten sam problem był powodem odmowy założenie konta, potem udzielenia mi karty kredytowej, choć wolę zwykłą dobra i bezpieczną Vise.
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Kane

Post #10

2008-06-15 00:44:16 (4 miesiące temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Cytat:

[B]Aha skutkiem "trefnego" adresu było to że przez dwa lata miałem problem z kupieniem telefonu z górnej półki, żądali odemnie kaucji 150 funtów, pewnie kredytu bym nie dostał za żadne skarby.

Dziwne - credit report przywiazany jest do Ciebie imiennie, a nie do miejsca gdzie mieszkasz. Jest tam pokazane czy regulujesz na czas stale platnosci, bez problemow splacasz kredyt, karte kredytowa itp. Mozesz sobie obejrzec swoj credit report za darmo (przez miesiac) na experian.co.uk i zobaczyc, czy masz tam cos podejrzanego - jesli masz to mozna starac sie "wyprostowac" nieprawdziwe dane.

Choc mi tez odmowiono karty kredytowej z... Tesco (chcialem zbierac punkty). A historie kredytowa mam czysta jak lza i bynajmniej nie pusta, co jest wazne - ciekawe.

[ Ostatnio edytowany przez: Kane 15-06-2008 00:45 ]

Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline