Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Formalności, Finanse... » Dokumenty w samochodzie

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: Redakcja, AGALON

Strona główna » Formalności, Finanse... » Dokumenty w samochodzie

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
seth1977

Post #1

2008-06-15 17:54:50 (2 miesiące temu)

seth1977

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2008

no nie jak nic nie masz... musisz mieć ID, bo jak cię złapią i nie masz nic, to skąd mogą wiedzieć kto ty jesteś?

jak masz powiedzmy paszport i zagraniczne prawko, czyli np Polskie to faktycznie dostaniesz 7 dni, a jak nie masz nic to najpierw muszą wiedzieć komu dają te 7 dni, a może ukradłeś właśnie samochód?

nie musisz miec przy sobie doslownie nic.zatrzymali mnie pare dni temu nie mialem zadnego dokumentu.masz 7 dni na dostarczenie papierow na wybrany przez ciebie posterunek policji.jesli mialbys jakis dokument na pewno trwaloby spisywanie krocej ale konsekwencji nie posiadania przy sobie dokumentow nie ma.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2

2008-06-15 22:20:26 (2 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-06-15 17:54:50, seth1977 napisał(a):

no nie jak nic nie masz... musisz mieć ID, bo jak cię złapią i nie masz nic, to skąd mogą wiedzieć kto ty jesteś?

jak masz powiedzmy paszport i zagraniczne prawko, czyli np Polskie to faktycznie dostaniesz 7 dni, a jak nie masz nic to najpierw muszą wiedzieć komu dają te 7 dni, a może ukradłeś właśnie samochód?

nie musisz miec przy sobie doslownie nic.zatrzymali mnie pare dni temu nie mialem zadnego dokumentu.masz 7 dni na dostarczenie papierow na wybrany przez ciebie posterunek policji.jesli mialbys jakis dokument na pewno trwaloby spisywanie krocej ale konsekwencji nie posiadania przy sobie dokumentow nie ma.

Zaraz zaraz, facet jedzie samochodem i nie ma nic, zatrzymuje go policja i na słowo mu wierzy że nazywa się kowalski? i mówią panie kowalski ma pan 7 dni na udowodnienie że jest pan kowalskim?
:-o
Ja miałem prawko co prawda, ale i tak gdzieś dzwonili, przez radio podawali moje dane itd...

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 15-06-2008 22:22 ]

[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

madziara81

Post #3

2008-06-16 11:18:47 (2 miesiące temu)

madziara81

Kobieta

Z nami od: 18-06-2007

A ja akurat wczoraj mialam taka sytuacje:
Jechalismy z mezem autem-on prowadzil, za nami policja. Kiedy tylko sie zatrzymalismy pod domem znajomego, podeszla do nas policjantka. Powiedziala, ze to rutynowa kontrola i poprosila o dokument od meza. Okazalo sie, ze zapomnial portfela! Poprosila wiec o dane i zapisala sobie.Podala przez radio nr rejestracyjny (jezdzimy angielskim autem), po chwili uslyszelismy, jak ktos lamie sobie jezyk podajac jej imie i nazwisko meza (dodam, ze typowo polskie). Wszystko sie zgadzalo, wiec podziekowala ladnie i pojechalismy dalej:)
*17/01/2007*

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Catch

Post #4

2008-06-16 14:19:08 (2 miesiące temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

Cytat:

2008-06-15 22:20:26, krakn napisał(a):
Zaraz zaraz, facet jedzie samochodem i nie ma nic, zatrzymuje go policja i na słowo mu wierzy że nazywa się kowalski? i mówią panie kowalski ma pan 7 dni na udowodnienie że jest pan kowalskim?
:-o
Ja miałem prawko co prawda, ale i tak gdzieś dzwonili, przez radio podawali moje dane itd...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>krakn</i> 15-06-2008 22:22 ]

a ja nawet sie pochwaliłem że właśnie sie przeprowadziłem i nie znam nowego adresu bo nie pamiętam i nie miałem problemów:)
tylko sprawdzili w czy autko nie jest kradzione i powiedzieli miłego dnia :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #5

2008-06-16 22:02:28 (2 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

wszystko zalezy na jakiego wariata trafisz, i co akurat chce szukać, prawoko nie zajmuje du.zo miejsca, a przydaje się w wielu sytuacjach.
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Catch

Post #6

2008-06-16 22:13:09 (2 miesiące temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

Cytat:

2008-06-16 22:02:28, krakn napisał(a):
wszystko zalezy na jakiego wariata trafisz, i co akurat chce szukać, prawoko nie zajmuje du.zo miejsca, a przydaje się w wielu sytuacjach.

taak ale już raz mi wszystkie papierki buchnęli bo miałem przy sobie
zresztą - wożę prawko w portfelu nie dlatego że dla policji potrzebuje a dlatego że czasem trafia się różnymi pojazdami pojechać i trzeba pokazać że kategoria jest :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony