MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprzedałam auto i co dalej??

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

redalercik

Post #1 Ocena: 0

2008-05-22 15:48:02 (17 lat temu)

redalercik

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2007

Dzięki daisyk i całej reszcie za cenne rady i informacje. jesteśmy umówieni w lokalnym office w Chester. Nie chciałem tego wszystkiego tłumaczyć przez telefon, bo jak to przez telefon nie zawsze wychodzi jak by się chciało a jak zobaczą człowieka, to może poważniej i szybciej sprawę ruszą. jesteśmy dobrej myśli. Mam nadzieję, że da się to odkręcić i mam nauczkę, żeby uważniej czytać dokumenty ( znów ten angielski ;-) ) no i przede wszystkim nie ufać tak bezgranicznie ludziom jak zaufałem 8 miesięcy temu...

Facet naprawdę wyglądał uczciwie, przyjechali w 3 z córką i każdy uwierzyłby w jego dobre intencje. Przypuszczam, że wcale nie wygląda to tak, że nie przerejestrował go, bo pomyślał, że jak złapie mandat czy jakąś kare za złe parkowanie to pójdzie na mnie. Tylko po prostu wrzucił papiery do schowka lub na półkę i zapomniał i pewnie w tym jego jedyna wina.

Mojej jest więcej, to ja powinienem wysłać do przerejestrowania, powinienem wziąć od niego jakiś adres no i wreszcie jakiś dowód sprzedaży. Teraz za głupotę zapłacę nerwami i kosztami wyregulowania tego. Nie jest to miłe ale spowodowane raczej moją wcześniejszą nie wiedzą niż większym roztargnieniem. Dam znać co załatwiliśmy jutro. Na razie policje odpuszczam, zobaczymy co dalej.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2008-05-22 16:07:54 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2008-05-22 15:48:02, redalercik napisał(a):
Dzięki daisyk i całej reszcie za cenne rady i informacje.

Jako reprezentant "calej reszty" odpowiadam "do uslug" ;-) :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-05-22 17:27:09 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Magda100

Post #4 Ocena: 0

2008-05-23 09:52:37 (17 lat temu)

Magda100

Kobieta

Z nami od: 11-04-2008

Witam,jezeli juz w temacie sprzedazy auta to mam pytanie,pisze w imieniu znajomego(gdyz nie ma dostepu do internetu)Ma on zamiar sprzedac auto,czy tylko wysyla do dvl odcinek ze zmienia auto wlasciciela czy cos jeszcze?(procz oczywiscie zlikwidowania ubezp.)Dziekuje za informacje.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-05-23 10:03:50 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-05-22 17:27:09, Tlumacz_Ania napisał(a):
Vitek, niewiem skąd masz takie informacje, ja mieszkam w Anglii całe życie i zawsze było tak, że jak się kupowało samochód, zatrzymywało się jedną część a drugą odsylało, nawet grubo przed rokiem 2004-tym ;)

Np. stąd:

In an effort to improve the accuracy of vehicle records, help reduce vehicle crime, anti-social use of vehicles, reduce road tax evasion and ensure effective sanctions against those evading tax, the way in which Vehicle Excise Duty (Motor Tax) is enforced has now changed.

It is now the responsibility of the registered keeper to ensure that a vehicle is licensed (taxed), or to notify DVLNI of any changes of ownership, disposal of the vehicle, or to obtain a Statutory Off Road Notification (SORN).

Skoro now to chyba niedawno to się stało, o ile pamiętam właśnie w 2004. A jak było wcześniej tego nie wiem bo ja właśnie w 2004 przyjechałem, ale skoro now się zmieniło to before musiało być inaczej :-)
Ale nie ważne.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2008-05-23 13:37:38 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline