Taką informację znalazłem na necie, ale nie wiem, jak to się ma do rzeczywistości. Czy w takim razie ktoś poradzi, co zrobić?
Zadzwonić do banku i zapytać o tą sprawę , ew. poprosić o nie naliczanie kary?
Na przyszłość mogę wnoskować o overdraft, ale jak to jest gdy zostanie mi on przyznany? Jest to tak,że muszę go spłacić w jakimś określonym czasie bez naliczania odsetek, czy bank nalicza odsetki, jak w przypadku przekroczenia nieplanowanego overdraftu, ale mniejsze i bez kary? Bo samo przyznanie ovedraftu jest z tego co wiem bezpłatne, płaci się dopiero, jak sie z niego korzysta?!
Kolejne pytanie dotyczy zmiany banku na inny.
Na taki, gdzie transakcje dokonywane w sklepach, itd będą księgowane na koncie on-line i po wejćiu na konto będzie tylko opcja available balance, bez opcji account balance. Czy jest taki bank, który oferuje takie usługi? Naturalnie zależy mi na full karcie-bankomaty, sklepy, obsługa konta przez internet i płatności na aukcjach,karta darmowa, byłoby też dobrze, żebym nie mógł zrobić zakupów w momencie, gdy na koncie nie mam kasy-po prostu ładuję kartę,wstukuję pin, pani mnie informuje, że nie mogę zapłacić tą kartą, bo nie ma środków i do widzenia. Jest coć takiego?
Po prostu coraz częściej łapię się na tym, że nie mam czasu i głowy do bieżącego kontrolowania stanu konta i wolałbym opcję darmowego konta z blokowaniem zakupów, gdy available balance jest 0 i księgowanie odbywa się on-line na bieżąco 24 godz/7 dni w tygodniu.
Jeśli to możliwe, to proszę o odpowiedź fachowców, może kogoś, kto pracuje w banku lub naprawdę się zna an bankowości, a nie tylko usłyszał, że coś w trawie piszczy.[b]
Pozdrawiam.
[ Ostatnio edytowany przez: lieft 17-05-2008 11:49 ]