Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Formalności, Finanse... » czy nie mam juz szansy dostac maternit...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: Redakcja, AGALON

Strona główna » Formalności, Finanse... » czy nie mam juz szansy dostac maternity allovance

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 1)
anka77

Post #1

2008-05-14 13:36:46 (2 miesiące temu)

anka77

Kobieta

Z nami od: 04-05-2008

czy moze mi ktos pomoc!nie przyznano mi maternity allovance poniewaz nie miałam certyfikatu od poloznej. w listopadzie pojechalam do polski w odwiedziny. tam trafilam do szpitala bo w 32tyg.ciazy zaczely odplywac mi wody plodowe. lezalam w szpitalu 6tyg. i urodzilam18.12.2007.w jobcentre przedstawilam przetlumaczony wypis ze szpitala, pozostale warunki spelnilam ale nie przyznano mi ze wzgledu na brak certyfikatu. mieaszkam tutaj od 2lat. chcialam urodzic tutaj ale wyszlo inaczej.czy mam szanse jeszcze dostac odwolujac sie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2

2008-05-14 20:44:37 (2 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Wydaje mi się że ten certyfikat od położnej dostaje się dość długo przed porodem, tak więc to że urodziłaś w Polsce cię nie tłumaczy. Pomijam fakt że w 8mym miesiącu odbywałaś podróże samolotem i jeszcze zamierzałaś zdążyć wrócić przed porodem! Wydaje mi się że raczej celowo zaplanowałaś urodzenie w Polsce. W każdym razie możesz się odwołać, to nic nie kosztuje a może wyższa instancja zrozumie twoją nietypową sytuację, powodzenia
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW