Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Formalności, Finanse... » urlop a urlop macierzynski

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: Redakcja, AGALON

Strona główna » Formalności, Finanse... » urlop a urlop macierzynski

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 2)
kara44

Post #1

2008-05-04 20:12:29 (3 miesiące temu)

kara44

Z nami od: 26-06-2007

jestem w 26 tygodniu ciazy, poinformowalam mojego pracodawce, ze zamierzam rozpoczac moj urlop macierzynski 11 tygodni przed data porodu i zamierzam wykozystac lacznie 39 tygodni urlopu (11 tygodni przed porodem i 28 tygodni po porodzie). moj pracodawca poinformowal mnie, ze przysluguje mi ponadto 20 dni platnego urlopu, ktorego wczesniej nie wykozystalam- ale powiedzial mi, ze da mi 4 tygodnie normalnego urlopu i 36 tygodni urlopu macierzynskiego. czcialam sie dowiedziec czy to jest zgodne z prawem? myslalam, ze w sytuacji kiedy nie wykorzystalam normalnego urlopu musze go wykorzystac plus 39 tygodni urlopu macierzynskiego. jak to wyglada ze strony prawnej?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lidands

Post #2

2008-05-04 21:02:58 (3 miesiące temu)

lidands

Z nami od: 20-07-2007

Naleza Ci sie Twoje 4 tygodnie urlopu plus 39 tyg albo i wiecej ale juz nie platne. Jemu moze chodzilo o to, ze skoro chacesz wziac 11 tyg przed i 28 tyg po porodzie, to 4 tyg z tego bedzie twoj normalny urlop, ktory jest platny normalnie. Mozesz wziac 39 tyg macierzynskiego plus 4 tyg normalnego, ale jezeli macierzynski ci sie skonczy w nowym roku urlopowym, to naprawdopodobniej bedziesz musiala wykorzystac te 4 tyg przed macierzynskim.

Do góry stronyOffline

kara44

Post #3

2008-05-04 21:06:10 (3 miesiące temu)

kara44

Z nami od: 26-06-2007

dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Do góry stronyOffline