The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Formalno¶ci, Finanse... » utrata prawka.jak sie ratowac?

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Formalno¶ci, Finanse..." opiekuj± siê: Redakcja, AGALON

Strona g³ówna » Formalno¶ci, Finanse... » utrata prawka.jak sie ratowac?

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 4 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 4
Catch

Post #1

2008-03-04 15:13:01 (6 miesiêcy temu)

Catch

Mê¿czyzna

Z nami od: 29-06-2007

Sk±d: Gravesend

spróbowaæ mo¿esz - có¿ ci szkodzi zawsze mo¿esz sk³amaæ ¿e zgubi³e¶ i po ptokach a jak wyjdzie - napisz na forum bo temat ciekawy
swoj± drog± niedawno kumpel (anglik) dzwoni³ do mnie z zapytaniem o imiê nazwisko i jaki¶ adres z polski ( mog³y byæ fa³szywe) bo mia³ 15 mil wiêcej i fotkê tylnej tablicy i powiedziano mu ¿e jak poda dane osoby która opu¶ci³a ju¿ UK a prowadzi³a autko to nie bêdzie mia³ ani mandatu ani punktów - muszê go kiedy¶ zapytaæ czy przesz³o

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #2

2008-03-04 15:35:51 (6 miesiêcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Sk±d: London/Neasden

No ciekawe.Jakis czas temu s³ysza³am o kobiecie,co szala³a tu autkiem.Zdjêcia jej robili co chwila ale ona sobie z tego nic nie robi³a-przeciez polska rejestracja,polskie prawko.
Jakie by³o jej zdziwienie,jak po kilku miesi±cach przyszed³ na jej polski adres stos mandatów do zap³acenia.
Tak wiêc...mo¿e sie uda,mo¿e nie.
A swoj± drog±-jesli juz Ciê spisali,znaj± Twoje dane i choæbys wymieni³ prawko,to i tak Ciebie znajd±.Przeciez wiedza gdzie mieszkasz.A nawet jesli ''sprawiedliwosci''uciekniesz,a za jakis czas znowu Ci sie trafi b³ysk flesza,lizaczek...to jak to wyt³umaczysz?
No ciekawe...potrzebny kozio³ ofiarny od zaraz.I koniecznie napisz co i jak
Powodzenia

Do góry stronyOffline

monikaspodymek

Post #3

2008-03-04 15:58:54 (6 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Z nami od: 11-10-2006

Sk±d: colchester

Macku - a czy sadzisz ze pan policjant to twoje dane o przekroczeniu predkosci trzyma w notatniku w kieszeni?:-]
Przeciez to juz poszlo w komputer! To ze jeszcze masz prawko w kieszeni to nic nie znaczy. Jak cie znowu zlapia (jutro) to i tak im wyjdzie co tam juz naskrobales wczoraj (a nawet 15 min wczesniej). I co dalej? Zmienisz prawko na polskie i sprzedasz auto? A potem jak ci przyjdzie tu w UK jezdzic na polskim i zatrzymaja? Przeciez nazwisko tez moga sobie w komputer wrzucic i im wyjdzie!
...XXX...

Do góry stronyOffline

monikaspodymek

Post #4

2008-03-04 16:02:37 (6 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Cytat:

2008-03-04 15:13:01, Catch napisa³(a):
spróbowaæ mo¿esz - có¿ ci szkodzi zawsze mo¿esz sk³amaæ ¿e zgubi³e¶ i po ptokach a jak wyjdzie - napisz na forum bo temat ciekawy
swoj± drog± niedawno kumpel (anglik) dzwoni³ do mnie z zapytaniem o imiê nazwisko i jaki¶ adres z polski ( mog³y byæ fa³szywe) bo mia³ 15 mil wiêcej i fotkê tylnej tablicy i powiedziano mu ¿e jak poda dane osoby która opu¶ci³a ju¿ UK a prowadzi³a autko to nie bêdzie mia³ ani mandatu ani punktów - muszê go kiedy¶ zapytaæ czy przesz³o

Z tego co mi wiadomo za fotke placi osoba na ktora auto jest zarejestrowane. Musi udowodnic ze to nie ona prowadzila w tym czasie (stad lepiej sie nie usmiechac do kamery. ;-)), a to nie takie proste. Niedawno byla afera o odkupowaniu punktow - i teraz juz nie tak latwo sie wymigac smetnym alibi!
...XXX...

Do góry stronyOffline

ex-rak

Post #5

2008-03-04 16:18:39 (6 miesiêcy temu)

ex-rak

Mê¿czyzna

Z nami od: 25-03-2007

Sk±d: West Bridgford

Wbrew pozorom moja wypowiedz jest na temat. Chcialem cie ratowac w sensie moralnym, ale spodziewalem sie, ze nie o taki ratunek Ci chodzi.

Poza oczywiscie doradzanym wczesniej klamstwem, oszustwem, swiadczeniem nieprawdy dla osiagniecia wlasnych korzysci......
.....moge od siebie doradzic przejechanie na pasach dla pieszych wracajacego z pracy ex-raka.
Wyciagniecie z portfela denata nieobciazone punktami prawo jazdy. A nastepnie uzywanie do woli wyzej wspomnianego dokumentu, az do momentu uzbierania nastepnych 6 punktow karnych.

Proceder ten mozesz powtarzac cyklicznie, biorac na cel innych uczestnikow forum.

Powodzenia
;-)

[ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 04-03-2008 23:28 ]

Do góry stronyOnline

_Steve_

Post #6

2008-03-04 22:35:38 (6 miesiêcy temu)

_Steve_

Mê¿czyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

Sk±d: |_ [] |\| |] [] |\|

ex-rak, czasami jak cos napiszesz, to nie wiem jak sie ustosunkowac do Twojej wypowiedzi. ;-) Ale to juz chyba wyzszy etap wtajemniczenia - podoba mi sie :-]

Znajomy byl z bratem na imprezce. Znajomy pojechal samochodem, strzelil 'lampke wina' i wracaj juz samochodem jego brat. Cyknelo im fotke. Oczywiscie mandacik przysszedl na adres posiadacza auta. Ten natomiast napisal, ze to nie on prowadzil ten samochod w tym momencie. NIe napisal jednak kto prowadzil (albo napisal ze nie pamieta) i co dziwo jemu anulowali, a do brata nic nie przyszlo i nawet nie dochodzili. To bylo ciekawe - spotkal sie ktos z taka sytuacja?

W Polsce znam przypadki, ze po nagraniu na fotoradar, kierowca szedl na policje z prawem jazdy np. 60-cio letniej mamy, czy cioci. Chodzilo o to, zeby punkty poszly na konto osoby, ktora ma prawko a w ogole nie jedzi. Taki przekrecik
Jestem na urlopie

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

pajkuhan

Post #7

2008-03-04 22:57:35 (6 miesiêcy temu)

pajkuhan

Z nami od: 13-06-2007

Cytat:

2008-03-04 12:40:06, vitek napisa³(a):
Cytat:

2008-03-04 10:44:33, pajkuhan napisa³(a):
na polskim prawku mo¿esz je¼dziæ do roku czasu,zreszt± jak wymienisz na UK to masz dodatkowy dokument dziêki któremu jeste¶ o wiele bardziej wiarygodny-wszêdzie! Ja wiem czy taki spokój? musia³by ganiaæ po s±dach albo pisaæ z nimi trochê bo za to ¿e nie mog± Ci dodaæ punktów zazwyczaj powiêkszaj± mandat drog± s±dow±. Polskie prawko dostanie tylko jak wróci do Polski i poprosi o nie w wydziale komunikacji-dostanie to samo co mia³:) pozdrawiam

Masz 2gie miejsce po ewie. Odpozdrawiam

tzn?

Do góry stronyOffline

vitek

Post #8

2008-03-05 09:36:47 (6 miesiêcy temu)

vitek

Mê¿czyzna

Z nami od: 19-06-2007

Sk±d: Yorks

Ano tzn. ¿e g³upoty piszesz.

Monika te¿ baardzo m±dra komornik mo¿e j± zmusiæ do pozostania w kraju. A nie jest przypadkiem tak ¿e zakaz opuszczania kraju to ograniczenie wolno¶ci które mo¿e na³o¿yæ tylko Wysoki S±d? Poza tym komornikowi raczej nie chodzi o twoj± osobê a o maj±tek, co mu przyjdzie z cz³owieka jako takiego? Na targu niewolników ciê nie sprzeda.
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

monikaspodymek

Post #9

2008-03-05 10:34:58 (6 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Cytat:

2008-03-04 14:51:57, AGALON napisa³(a):
Cytat:

2008-03-04 13:13:44, monikaspodymek napisa³(a):
Czy ktos (moderator) moze zamknac te uszczypliwe komentarze???

Moderator moze zamknac caly temat, ale nie same pojedyncze komentarze. Takie ewentualnie mozna usunac.

Agalon: chodzilo mi o zamkniecie osoby ktora takiez teksty pisze: zablokowanie konta. Forum jest dla wszystkich, mamy prawo wyrazac swe opinie a osoba ktora wpisuje posty powinna byc przygotowana nie tylko na dobre porady ale tez na krytyke, natomiast wydaje mi sie ze jesli ktos wchodzi na forum tylko po to aby dogryzc i, pozwole sobie zacytowac:
Cytat:

2008-03-04 12:48:19, vitek napisa³(a):
Nie, lubiê sobie tylko poczytaæ te wasze wszystkie nies³ychane teorie. Krztuszê siê przy tym ze ¶miechu i wprawia mnie to w dobry nastrój na ca³y dzieñ. Normalnie nie mogê do roboty wyj¶æ jak nie sprawdzê forum ;-)

oraz obrazac i wyzywac - nie powinna tu byc. Mysle ze nie ma na forum osoby ktora choc raz nie uslyszala od Vitka czegos obrazliwego i zlosliwego. Skoro facet nie ma nic do dodania w temacie a jego porady sa przepelnione sarkazmem i docinkami, moze czas to zakonczyc? Owszem - mozna go ignorowac, tylko ze niektorym jakos tak nie po drodze obojetnie przejsc obok kogos kto publicznie nazywa innych idiotami/glupkami.
To moje zdanie na ten temat.
...XXX...

Do góry stronyOffline

marta12

Post #10

2008-03-05 10:49:02 (6 miesiêcy temu)

marta12

Z nami od: 30-01-2007

Witam

pracuje w kancelarii prawnej, gdzie zajmujemy sie miedzy innymi obrona w sprawach punktow karnych za predkosc uzyskanych przez fotoradar. Jesli otrzymales zdjecie z kamery i obawiasz sie punktow za szybka jazde zadzwon do nas zanim wyslesz wypelnione dokumenty.
Pozdrawiam

edytowane przez: AGALON
uzyskanie adresu, email i nr telefonu mozliwe poprzez kontakt pw z uzytkownikiem
Marta

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony