2008-01-18 09:33, monikaspodymek napisał(a):
a ja podziwiam anie - swietnie sobie wszystko zaplanowala, zorganizowala i ulozyla
wyszła za przyszmalowanego tubylca, ot co
|
Strona główna » Formalności, Finanse... » MACIERZYNSKIE - A CO PO ??? |
| Autor | Strona: 3 z 3 |
|---|---|
| vitek | Post #1 2008-01-18 23:33 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat: 2008-01-18 09:33, monikaspodymek napisał(a): a ja podziwiam anie - swietnie sobie wszystko zaplanowala, zorganizowala i ulozyla wyszła za przyszmalowanego tubylca, ot co 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| monikaspodymek | Post #2 2008-01-19 09:53 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 11-10-2006 Skąd: colchester |
tak czy siak - byt ma zapewniony... nie jej wina ze facet w ktorym sie zakochala ma kase... a co? miala wyjsc i miec dzieci z jakims nieudacznikiem co nosi jedne buty od 10 lat bo go na nowe nie stac??? jak to moja babcia zawsze mowi: piekna geba jesc nie daje... lub tez: dobrego charakteru do garnka nie wlozysz... czy jakos tak
...XXX...
|
| marcinnika | Post #3 2008-01-27 15:48:02 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 23-08-2007 |
not
[ Ostatnio edytowany przez: marcinnika 09-02-2008 01:11 ] |
| monikaspodymek | Post #4 2008-01-27 16:12:20 (5 miesięcy temu) |
po pierwsze: nie ja oddalam swe dziecko do przedszkola w wieku 3 mcy, nawet stwierdzilam ze to zle (przeczytaj dokladnie). po drugie: jesli chodzi o psychike dziecka to pewnie powinnas wiedziec ze oddanie 9 miesiecznego i starszego dziecka na pare godzin opiekunce od czasu do czasu nie skrzywdzi jego psychiki, pod warunkiem ze nie placze i krzyczy a przeciwnie: jest zadowolone i usmiechniete. Dzieci tak jak i dorosli potrzebuja obcowania z innymi z dala od mamy i wierz mi - nie dzieje im sie krzywda jesli dzieje sie to od czasu do czasu. Po trzecie nie kazdy z wielu wzgledow moze spedzac cale dnie w domu z dziecmi i nie zawsze ma sie wybor - czasem trzeba. po czwatre zycze powodzenia jak przyjdzie czas szkoly a ty zostawisz swa 5-letnia corke na 6 godzin w szkole pierwszy raz w otoczeniu samych obcych... na pewno bedzie to dla niej bezbolesne i beztresowe! po czwarte: nie jestem wszechwiedzaca, pisze jak mam cos do powiedzenia, ludzie zadaja pytania - odpowiadam na ile wiem. po piate - do dodawania otuchy to sa przyjaciele, rodzina i znajomi - lub psycholog, dla co niektorych... a na pewno ktos kto pyta jak dostac benefity nie potrzebuje otuchy. moze i nie potrzebuje komentarzy i uwag, ale ja nie sadze ze ty bylas zlosliwa - ot napisalas co myslisz i ja tez czasem pisze co mysle. a jesli jestem "z gory osadzajaca" - to chetnie to uslysze od osoby ktora urazilam, nie od adwokata.
no i tak na marginesie: mysle iz pisanie ze oddanie dziecka do opiekunki od czasu do czasu nie jest zbrodnia (jak ty i co niektorzy sadza) dodaje otuchy mama ktore na te pryjemnosc siedzenia w domu z maluszkami nie moga sobie pozwolic... mysle ze czuja sie dosc zdolowane czytajac iz oddanie dziecka nawet na chwile komukolwiek jest ZLE. pozdrawiam, i moze wrocmy do tematu? jak masz jeszcze uwagi na moj temat - to mozesz sie wypisac na moj PW... [ Ostatnio edytowany przez: monikaspodymek 27-01-2008 16:29 ] ...XXX...
|
| kasiamartins | Post #5 2008-01-27 16:32:38 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 21-07-2007 Skąd: Newbury |
Marcinnika mysle ze Tobie cos sie musialo odbic na psychice skoro piszesz takie bzdury. Moja corcia ma 7 miesiecy i jak skonczyla 4 to zaczela chodzic do zlobka na 2 dni w tygodniu a ja moglam w ten sposob wrocic do pracy na pol etatu. Moje dziecko jest szczesliwe i uwielbia przebywac w towarzystwie innych dzieci i wiem ze zadna krzywda jej sie nie dzieje. Nie slyszalam jeszcze zeby przebywanie dziecka z innymi dziecmi zle na nie wplywalo. Pozdrawiam
|
| nicia | Post #6 2008-05-15 14:11:05 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 15-10-2006 Skąd: Eastwood(Nottinghamshire) |
Witajcie kobitki:)Tak sobie czytałam i ja coś skrobnę
|
| monikaspodymek | Post #7 2008-05-15 14:44:54 (2 miesiące temu) |
Hej nicia!
Napisz gdzie mieszkasz - moze akurat ktos cie zdarzy z twej miesciny! ...XXX...
|
| ktosktos | Post #8 2008-05-15 15:26:09 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 04-04-2008 |
a ja mam 18 miesiecznego szkrama i moj maz pracuje od 9tej do 17stej a ja od 18tej do 21ej od poniedzialku do piatku i tak sobie jakos radzimy. pozdrawiam
" teraz serca mam dwa, smutki dwa
i miłość po kres, i radość do łez"
|
| nicia | Post #9 2008-05-15 21:55:04 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 15-10-2006 Skąd: Eastwood(Nottinghamshire) |
Hejka.Mieszkam w Eastwood koło Nottingham.Wątpię że ktoś się znajdzie.
|