MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak otworzyć konto w banku?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2005-05-13 11:13 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Czasem te wszystkie dokumenty sa nieosiagalne, szczegolnie jak ktos dopiero ktos przyjechal. W takiej sytuacji mozna sie zglosic do banku z paszportem i listem polecajacym od pracodawcy. W HSBC zalatwili mi to od reki, korzystam z ich uslug od roku i nie mam zastrzezen - calkiem porzadny bank.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2005-05-13 21:24 (20 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Ruda

Post #3 Ocena: 0

2005-05-13 22:24 (20 lat temu)

Ruda

Z nami od: 07-05-2005

no, troche przesadzaja :-Y

kiedys chcialam zalozyc konto mojemu dziecku w NatWest - sama juz mialam tam konto - mialam ze soba paszport, list od IR i jakis rachunek, nie pamietam co dokladnie, oraz swiadectwo urodzenia dziecka. kobieta z ktora rozmawialam stwierdzila ze nie moze uznac mi listu z IR, na co ja :-o i kazalam jej zawolac managera. poszla, wrocila po 5 min - stwierdzila ze manager jest zajety, ale powiedzial ze listu nie uznaja, na co ja drugi raz :-o
wiec z 3 wymaganych dokumentow mialam tylko 2... a przypominam ze sama juz tam mialam konto (!!!) i rozchodzilo sie nie o potwierdzenie adresu dziecka tylko mojego :-Y
nie bede sie wyrazc, ale pomyslalam sobie odpowiednio o tej pani. ona zaproponowala zebym przyszla jeszcze raz z jakims innym dokumentem. are you nuts?! po czym zgarnelam wszystkie papiery, ktore juz zdazylam wypelnic, ksero mojego paszportu, i reszte i oswiadczylam ze ide do innego banku. przy wyjsciu trzasnelam drzwiami. konto dziecku zalozylam na poczcie bo byla po drodze 8-)
to bylo zaraz po tym jak wprowadzili nowe przepisy odnosnie zakladania kont - chyba jakies 4 lata temu, i w bankach nikt nie mial zielonego pojecia co i jak - w tej chwili ten list by uznali. przez 4 lata juz sie troche nauczyli ;-)

niedawno otwieralam kolejne konto, majac przy sobie wylacznie paszport, kobieta z usmiechem stwierdzila ze wystarczy, a jak opowiedzialam jej powyzsza historie to sama dla odmiany zrobila :-o . a bylo to w tym samym banku :-] (oczywiscie inna kobieta)

ogolnie wszystko zalezy od ludzi ktorzy tam pracuja - jesli odmowia wam otworzenia konta w jednym banku, warto probowac w innym, nawet w innym oddziale tego samego banku...

btw , kiedys pracowalam w Holandii - konto mi otworzyli od reki, na podstawie samego tylko paszportu, nawet potwierdzenia adresu nie chcieli - wychodzac z zalozenia ze jak im podam zly to karty debetowej nie dostane, jak wysla poczta... juz nie wspominajac faktu ze ich karty debetowe mialy juz wtedy chip&pin - cos co dopiero wprowadzaja w UK... :-]

fiuuuu, ale sie rozpisalam ;-)
RD

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2005-05-14 07:20 (20 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2005-06-02 22:11 (20 lat temu)

Anonim

nie trzeba bylo tego wszystkiego kasowac tak zupelnie, tylko przeredagowac porzadnie i juz ;-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2005-06-03 14:50 (20 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia