MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kupowal ktos dom w Anglii?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2005-05-16 15:44 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Cytat:

sprzedaje za np 5-10 tys

To chyba musi byc garaz oddalony 30 km od najblizszej wsi ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bl

Post #2 Ocena: 0

2005-05-16 17:59 (20 lat temu)

bl

Z nami od: 03-03-2005

do anonimka ktory pyta o kredyt:
to raczej trzeba zapytac jaki bank dal mi kredyt a nie z jakiego bralam, niestety jezeli nie jest sie rezydentem i ma sie minimalny wklad wlasny to nie przebiera sie w bankach jak w ulegalkach :)
kredyt dal mi natwest na 95% wartosci mieszkania
nieatrakcyjny min dlatego ze ze wzgledu na maly wklad wlasny do kredytu doliczono mi prowizje za duza ryzykownosc /prawie 2000£/
ale z drugiej strony, kupuje mieszkanie nowe wiec nie mialam prowizjii za wycene
z pewnych wzgledow nie placilam duty stamp
i takie tam rozne ...
inne banki maja odrobinke nizsze oprocentowanie niz natwest ale trzeba miec conajmniej 10% wartosci nieruchomosci /Barclay/
a np w Bank of Scotland " nierezydentom" udzielaja kredytu tylko przy 20% wkladzie wlasnym
zaznaczam ze warunki kredytowe bankow bardzo czesto sie zmieniaja wiec prosze sie nie sugerowac specjalnie tym co pisze bo to co bylo aktualne wczoraj dzisiaj moze wygladac zupelnie inaczej
poza tym najciezej dostac pierwszy kredyt, ale nawet jezeli poczatkowo nie mozna dostac najlepszej oferty na rynku to po kilku latach jak juz czesc nieruchomosci jest splacona mozna tym swoim kredytem "zonglowac" i przerzucac go z banku do banku /oczywiscie wczesniej trzeba sprawdzic czy nasza umowa przewiduje taka mozliwosc/ w zaleznosci od tego ktory aktualnie ma najlepsza oferte

radze zaplacic dobremu mortgage adviserowi...
samemu ciezko "wychodzic" kredyt i porownac oferty, teoretycznie jest to mozliwe ale moze pochlonac tyle czasu ze stanie sie nieoplacalne.
bl

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2005-05-16 19:20 (20 lat temu)

Anonim

wcale nie garaz... :-]

troche malo znasz UK :-]

nie zdarza sie to czesto ale jednak...:

HOMEOWNERS in run-down areas are turning down a free offer of new houses.

Families in homes worth as little as £5,000 are being offered the chance to move to new ones in the same part of Manchester while keeping their existing mortgage - but some insist on staying put.

The scheme is part of a drive to knockdown and rebuild neglected parts of east Manchester and double the population to 60,000 over the next 20 years.

Several householders told the Manchester Evening News they would fight on if the council tried to force them to move.

The extra cost of the house swap will be met by a `home loss payment' from the city council, a relocation grant and a pioneering town hall equity stake in the new property. The first area targeted will be Eccleshall Street and surrounding parts of Clayton.

Eighty-nine owner-occupiers have been identified as qualifying for the scheme. The city council wants to knock down empty houses first, then rebuild, then move the owner-occupiers, then finish demolition.

Anyone who tries to sell one of the new houses in the first five years after moving in would have to repay both the equity stake and the relocation grant.

Basil Curley, the council's executive member for housing, said: "It is a win-win situation." But Vivienne and Bryan Clark, who believe their two-bed home on Eccleshall Street is worth £30,000 to £35,000, insisted: "We have paid our mortgage and we don't want to go."

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2005-05-17 06:22 (20 lat temu)

Anonim

bl, piszesz dostałaś 95% kredytu. Czy ten bank mnożył X razy Twoje roczne dochody.Jeśli tak to ile wynosi X (słyszałam, że to może byc 3,4 razy) i napisz proszę jak dłudo trwają formalności (od chwili kiedy powiadziałaś TAK - kupuję). Z góry dziękuje :-D

Do góry stronyOffline

bl

Post #5 Ocena: 0

2005-05-20 15:09 (20 lat temu)

bl

nie mam pojecia co bank mnozyl i jak kalkulowal, jest bardzo duzo czynnikow ktore wplywaja na zdolnosc kredytowa, kazda aplikacja jest rozpatrywana indywidualnie, jedyny sposob na to aby przekonac sie czy sie kredyt dostanie to zlozyc aplikacje, najpierw taka "do systemu" system najczesciej odpowiada ze da kredyt, ale potem rozpatruje to zywy czlowiek, wiec nie ma sie co sugerowac tym ze "system" powiedzial tak
obiecuje ze napisze wiecej o tych wszystkich procedurach i gdzie mozna sobie zrobic wstepna kalkulacje online jak tylko przylacza mnie z powrotem do interentu, teraz znikam na okolo 2 tygodnie
ps. ja powiedzialam TAK?
komu ? kiedy?
nie przypominam sobie zebym byla ostatnio pijana :)
bl

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2005-05-20 16:29 (20 lat temu)

Anonim

Dzięki :-] :-] :-]

Do góry stronyOffline

Anonimek

Post #7 Ocena: 0

2005-06-06 10:41 (20 lat temu)

Anonimek

Z nami od: 06-06-2005

Wiesz co, BL? Wydaje mi sie ze minelo okolo 2 tygodnie ;-) Wez sie reinkarnuj i napisz co i jak, ludzie tu czekaja!

Do góry stronyOffline

bl

Post #8 Ocena: 0

2005-06-07 09:01 (20 lat temu)

bl

ale mnie rozbawilas/es z samego rana ta reinkarnacja LOL :)))))))))))
OTO JESTEM
zreinkarnowana
po ciezkej przeprowadzce z zepsutym samochodem w tle
wlasnie laskawcy z Bt podlaczyli mi interenet
wypadlam troche z watku i nie wiem co pisac
przeczytalam pobieznie, ktos tam pisze o councilowskich blokach, oczywiscie ma racje zeby tego nie kupowac absolutnie, ale mysle tez ze nikt nie ma zamiaru i nie o takich mieszkaniach rozmawiamy...
w okolicach londynu byduje sie teraz sporo tzw "new development" mieszkania na miare naprawde europejska, jasne, duze, ladnie wykonczone z mozliwoscia wyboru np podlog czy szafek w kuchni, wszystko ogrodzone, bramy na fotokomorke, miejsca parkingowe itd, ja wlasnie w takim "new development" kupilam mieszkanie, moi nowi sasiedzi to w wiekszosci mlodzi, pracujacy ludzie, nie zadna councilowska szumowina sikajaca na klatkach
teraz o kredycie bo to chyba najbardziej wszystkich interesuje, a chalupe to juz sobie kazdy wg gustu wybierze...
ale co mialo byc o tym kredycie???
co bank mnozyl i przez ile? nie wiem i zaden bank nikomu tego nie powie jakimi prawami sie rzadzi przy udzielaniu kredytu /pracowalam kiedys w banku w polsce, wlasnie przy kredytach i wiem ze jest to tez troche loteria, ale tu jest zdecydowanie latwiej dostac kredyt niz u nas/
moja rada:
1. poszukac mieszkania/domu a przynajmniej poogladac kilkanascie mieszkan zeby wiedziec czego sie chce a przede wszystkim za ile
2. odwiedzic kilka bankow i kilku mortgage adviserow /na poczatku to nic nie kosztuje/ i zapytac
kazdy mortgage adviser wydrukuje za darmo wstepna kalkulacje i zapyta system czy udzieli kredytu
trzeba do tego miec jednak dane:
cena domu
wklad wlasny
roczne dochody brutto

czas mi ucieka, musze sie zbierac do pracy, ale teraz juz bede tu zagladac,
zadawajcie pytania
te bardziej prywatno-finansowe mozna na l_uk_bl@yahoo.com">bl_uk_bl@yahoo.com
pozdrawiam i milego dnia zycze

bl

Do góry stronyOffline

jaskiermp

Post #9 Ocena: 0

2005-07-19 18:53 (20 lat temu)

jaskiermp

Z nami od: 17-07-2005

hej bl.... czy jestes jeszcze czasem online? uzywasz ciagle tegosamego meila?
pozdrawiam
jaskiermp pozdrawia Was

Do góry stronyOffline

Numer ICQ

Anonim

Post #10 Ocena: 0

2005-07-19 22:23 (20 lat temu)

Anonim

bl czy mozesz polecic jakiegos dobrego brokera?
dzieki _a_

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,