| Autor |
Strona: 5 z 5 |
| szubi |
Post #1 2007-11-27 01:01 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 14-01-2007 |
uwaga na Driving edge wala niezle na kase oraz ciezko cos u nich zalatwic
niby dobre warunki mieszkaniowe ale ani garnkow nie bylo talerzy itd pokoje mialy byc max po 2 osoby bylo po 3-4 osoby w pokoju za mieszkanie inkasowali po 70ł od osoby za tydzien i nie placili cuncil taxu [ Ostatnio edytowany przez: szubi 27-11-2007 01:03 ]
|
|

|
 |
|
| gosiabaska |
Post #2 2008-02-27 12:30:24 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 27-02-2008 |
Czesc Moniu!
Pisze artykul o Polakach, ktorzy wyjechali do UK i zostali oszukani przez posrednikow. Jesli chcialabys podzielic sie swoimi doswiadczeniami i ostrzec inne dziewczyny napisz prosze do mnie gomrocz@poczta.onet.pl
Malgosia
|
|

|
 |
|
| karenglad |
Post #3 2008-03-24 11:12:05 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 08-03-2008 Skąd: York |
z pewnoscia moge dodac do czarnej listy pracodawcow pewna firme, zajmujaca sie housekeepingiem w hotelach. ja i moje znajome zostalysmy przez nich oszukane - obiecano nam stawke za godzine, a okazalo sie by miec zaplacone za godzine pracy trzeba posprzatac w jednej godzinie 3,5 pokoju. a to jest nierealne.wiec pracujesz wiecej godzin niz masz zaplacone....
i nie placa wiekszej stawki za prace w bank holiday...
uwazajcie jak chcecie pracowac w hotelach - zwykle placa minimalna.
|
|

|

|
|
| ironiqus |
Post #4 2008-03-24 18:35:11 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Jaki jest sens umieszczania na czarnej liscie "pewnej firmy"? Komu ma to pomoc? Jak masz jakies informacje, jestes tego pewna, to podaj nazwe i fakty - inaczej to nie ma sensu. Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
|

|

|
|
| karenglad |
Post #5 2008-03-25 08:17:07 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 08-03-2008 Skąd: York |
z pewnych powodow nie podaje jaka to firma - jak ktos jest zainteresowany to chetnie podam szczegoly - moj mail to takamori0@wp.pl
|
|

|

|
|
| kasia777 |
Post #6 2008-04-20 13:44:51 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 18-04-2008 |
oszusci w harpenden k st albans
kochani.....moja historia byla taka...przenioslam sie z innego miejsca tutaj bo tu mam znajomych i tu znalazlam prace w harpenden
moja dobra prace w szpitalu zostawilam oficjalnie 5 marca i 10 marca podpisalam kontrakt w nowej frmie w harpenden w THE CARING COMPANY (UK) LTD
dziadostwo od poierwszego wrazenia....biur firmy miesci sie gdzies daleko od centrum i wszyscy tam nie wiedza o co chodzi
tragedia
po podpisaniu kontraktu 10 marca 2008 mialam czekac na CRB (zwykle jest to czas do 2 tygodni)
od tygodnia probuje sie czegos dowiedziec od mojego menagera , ten mnie odsyla do senior care assistant
dzis tam bylam
okazalo sie ze maja balagan w komputerach....menager nie pojawil sie dzisiaj
powiedzieli ze jutro dadza znac i odezwa sie jutro
czy to normalne...czy oni tak moga poniewierac obckorajowcami, nami Polakami????
doradzcie mi cos
|
|

|
 |
|
| monikaspodymek |
Post #7 2008-04-24 22:35:39 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 11-10-2006 Skąd: colchester |
Cytat:
2008-04-20 13:44:51, kasia777 napisał(a):
oszusci w harpenden k st albans
kochani.....moja historia byla taka...przenioslam sie z innego miejsca tutaj bo tu mam znajomych i tu znalazlam prace w harpenden
moja dobra prace w szpitalu zostawilam oficjalnie 5 marca i 10 marca podpisalam kontrakt w nowej frmie w harpenden w THE CARING COMPANY (UK) LTD
dziadostwo od poierwszego wrazenia....biur firmy miesci sie gdzies daleko od centrum i wszyscy tam nie wiedza o co chodzi
tragedia
po podpisaniu kontraktu 10 marca 2008 mialam czekac na CRB (zwykle jest to czas do 2 tygodni)
od tygodnia probuje sie czegos dowiedziec od mojego menagera , ten mnie odsyla do senior care assistant
dzis tam bylam
okazalo sie ze maja balagan w komputerach....menager nie pojawil sie dzisiaj
powiedzieli ze jutro dadza znac i odezwa sie jutro
czy to normalne...czy oni tak moga poniewierac obckorajowcami, nami Polakami????
doradzcie mi cos
null
Na CRB czeka sie do 6-ciu tygodni ( i zazwyczaj tyle to zajmuje...) wiec moze i balagan maja, ale moze po prostu nadal czekaja? Tego nie zalatwia sie na komputerze ale wysyla listownie... NIe rozumiem co nazywasz poniewieraniem? Dziadowska firma - trzeba bylo isc gdzies indziej a nie godzic sie na wspolprace z nieudacznikami. Rozumiem ze pewnie nie bylo nic innego i nie mialas wyjscia, ale skoro od poczatku firma ci sie nie podobala - trzeba bylo sie nie zgadzac na wspolprace. Nie widze oszustwa - ale po prostu zle dzialajaca firme...
No ale dla innych udajacych sie do Harpenden (piekne miasteczko) - dobra przestroga. ...XXX...
|
|

|
 |
|
| alutka82 |
Post #8 2008-05-17 20:10:02 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 28-04-2008 Skąd: londyn |
to prawda nie wierzcie zadnej agencji z kutna, ja skorzystalam z pewnej agencji juz nie pamietam jakiej, przyjechalo nas wtedy do londynu 30 osob wysadzili nas kolo tesco na lewischam i sobie pojechali. Ta agencja byla sprawdzana w urzedzie pracy czy jest legalna i byla a co sie okazalo ze nie jest,uwazajcie! [ Ostatnio edytowany przez: alutka82 17-05-2008 20:19 ]
|
|

|

|
|
| Catch |
Post #9 2008-05-17 21:21:42 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 29-06-2007 Skąd: Gravesend |
Ranc Care Homes - mój 1 "zmywak" i w zasadzie jedyny zmywak każda praca potem była bardzo OK
firma ma wielkie problemy z księgowością -trzeba było co miesiąc samemu liczyć godziny, nadgodziny, podatki itp a w księgowości znają tylko jeden kod podatkowy BR niezależnie czy ściągają Cię do pracy z Polski czy zaczynasz nowy rok podatkowy, niezależnie od podania NIN do księgowości - nie masz NIN na Pay slipie a P45 - jest nieosiągalne mimo wielu listów które tam wysłałem.
Menagerowie rekrutowani są chyba na zasadzie - kto umie najwięcej zaoszczędzić na wszystkim - bo dokładnie tak robiono począwszy od środków czystości dla pracowników po środki medyczne i żywność dla rezydentów (nie życzę też nikomu żeby tam znalazł się "pod opieką" bo z takim zarządzaniem i tak wydawanymi pieniędzmi - niedługo się da pociągnąć - ale kierownictwo stać na nowy helikopter więc git)
pracowałem tam czas temu więc już na spokojnie mogę powiedzieć - nie życzę największemu wrogowi - pozdrawiam też mężożonę szefa całej firmy - cóż są ludzie którzy dla pieniędzy będą sypiać z 60 kilkuletnim facetem (mężożonę bo nie wiem który z tych kolesi był kim...) Nie dyskutuj z idiotą - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem...
|
|

|

|
|
| lucynkaoo7 |
Post #10 2008-05-31 11:55:26 (miesiąc temu) |
Z nami od: 14-05-2007 Skąd: londyn |
[ Ostatnio edytowany przez: lucynkaoo7 24-06-2008 11:20 ]
|
|

|