Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Czarna lista » Czarna lista pracodawców!

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Czarna lista" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Czarna lista » Czarna lista pracodawców!

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 5
Anonim

Post #1

2005-05-13 09:42 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Ubaw po pachy :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2

2005-05-13 13:47 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Dobre i to bardzo, a swoją drogą dobrze jest wiedzieć o takich gosciach.... i nie dać się nabrać :-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #3

2005-05-16 19:10 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

jesoooooo, co za czasy, co za ludzie..... :-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #4

2005-05-16 20:00 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

To my Polacy... :-(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5

2005-05-24 22:18 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

KIEROWCY UWAGA!!!!!!!!!

Kierowcy uwazajcie na ogloszenie ,ze potrzebuja pilnie kierowcow do pracy w Harwich Inter.Ogloszenie zawiera numery tel.-07862123178 01255245450.pisza,ze pilnie potrzebuja,dlatego ze kazdy kto tam pojedzie ucieka po pierwszym dniu.Niegwarantuja ubezpieczenia,bardzo malo placa,rozladowujesz recznie co dziennie po 10ton ryzu w workach(sam).Pracuje sie takze w niedziele.To hinduska firma XXX.
Data publikacji: 05-24-2005

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #6

2005-05-25 07:10 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

brawo elza :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #7

2005-05-29 10:02 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

o "Pol-consulting" z Kutna(och te Kutno) przedruk z www.ang.pl :


radrad (gość) 28 Maj 2005, 09:57 odpowiedz
wysłano z: *.krasnystaw.sdi.tpnet.pl
Witam,
Wczoraj znalazłem ich ofertę gdzieś w sieci, poprosiłem o informacje (napisałem maila). Dziś rano otrzymałem odpowiedź - jakieś ble ble o tym czym się zajmują, o ofertach aktualnych, opatrzone adresem i nr-em te. Zadzwoniłem, typ odebrał i zaczął mi lać wodę że legalnie, że akurat brak mu jednej osoby (stały kit) i że bym przyjechał. Po rozmowie sprawdziłem jedną rzecz - czy są w ks. tel. tpsa, bo jako firma nie powinni się bronić przed akwizytorami tpsa proszącymi o pieczątkę a w zamian za to jest przecieżreklama w ks.tel., wiem bo sam miałem działalność. I co? Kicha, bo ich tam nie ma.
Jestem już uczulony na takich typów, raz już się naciąłem na 3.000 w grudniu 2002 r. Praca miała być w Norwegii - w przetwórni ryb za 25.000 NOK (ok.12,5 tys. zł.). Oszust się nazywa Jarosław Murdzyński i oszukał ok.400 osób w całej Polsce (mnie na 3.000zł., poza tym dwóch moich kolegów po 2.500zł. Średnio myślę że każdego na ok.2.500zł., bo brał od 1.500 do 3.000zł.), czyli nachapał się 1.000.000. Połowę przepił, przegrał itp., więc zostało mu 500.000zł. Po drodze nieźle załatwił kilku, co dla niego zbierali, bo ci kasy przecież nie mają, a ludzie do nich mają pretensje, bo im - pośrednikom dawali. Teraz siedzi a ja i inni wnieśliśmy cywilną sprawę do sądu o zwrot kasy.
Bardzo dzięuję tym co byli, zostali oszukani (współczuję im, bo sam zostałem oszukany przez podobnego oszusta) i zechcieli się tu wypowiedzieć. Przyszło nam żyć w czasach, gdzie trudno o dobrą robotę i oni - ci oszuści na tym żerują.
Zastanawiam się tylko co nimi kieruje? Myślą że nie wpadną? - Nie mam pojęcia. Dla mnie są debilami, bo sam bym nie ryzykował np. dla 500.000 zł. Co taki debil sobie myśli? Że ucieknie na koniec świata za takie grosze? Że będzie za nie żył do końca życia? (choć swoją drogą pewnie będzie, bo nie wróżę mu długiego życia). Załóżmy że zainwestował, ale sam nic nie siebie nie ma, bo kupował na żonę czy kochankę i komornik nie ma z czego ściągnąć kasy żeby oddać ludziom. I co z tego? Ci ludzie sami sobie odbiorą, zaszlachtują skur..., bo za ostatnie lub cząściej za pożyczone chcieli wyjechać, z pracy nie raz się zwalniali i nie mają już powrotu, a tu taki ---- ich oszukał...
Piszcie jak najwięcej na takich forach i ostrzegajcie znajomych przed tymi skur...

Pozdrawiam wszystkich chcących od życia czegoś więcej niż tylko wegetacji za polską pensję.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8

2005-06-10 13:05 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

uwaga na oszusta mgr Jan Z.

Ludzie uważajcie na OSZUSTA nazywa sie Jan Z.mieszka w Angli w Bradford bierze kase i obiecuje prace i mieszkanie wywozi do cyganów i znika , ludzie uważajcie na tego typa, podaje że nazywa sie mgr Jan Z. i ma ogłoszenia w tym serwisie i w innych, na miejscu okazuje sie też że posługiwuje sie innym imieniem i nazwiskiem na imie ma Jacek , UWAGA UWAGA ,


0782 136 5234 - z Polski: 0044 782 136 5234, pisze że ma prace i prowadzi biuro tłumaczeń a tak naprawde znika i nie ma śladu po pieniądzach , wywozi do cyganów skąd sie wieje ile sił w nogach !!!!!!!! UWAGA , ma niebieski samochód z szyberdachem automat !!!!!! UWAGA UWAGA !!!!!!!

Data publikacji: 06-10-2005
(wiadomosc z netu)

[ Wiadomość edytowana przez : elza on 25-06-2005 15:34 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sasj

Post #9

2005-06-10 13:48 (3 lata temu)

sasj

Posty: 270

Z nami od: 18-02-2005

:-o
praska aga.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Larry

Post #10

2005-06-10 15:14 (3 lata temu)

Larry

Posty: 308

Z nami od: 09-06-2005

Skąd: ...Kraina Bazyliszka

Cytat:

05-05-2005, Anonim wrote:
świetny pomysła z czarną listą :-D

Wg.mnie, to tylko ćwierć pomysłu :-W :-W :-W

Co z tego, że ktoś zapoda na tym forum swoje żale???
Forum niniejsze zobaczy tylko garstka ludzi.
Jest wiele osób które nie mają dostępu do Netu lub do tej strony!!!

Oszustów powinno się zgłaszać do odpowiednich departamentów.
(nie wiem jak jest w UK, czy policja się tym zajmuje, czy HO, czy jakiś Labor Dept. ?

Nietety przypuszczam, że większość poszkodowanych zachowa się podobnie jak w polsce , tzn."a po co sie będę mieszać, później tylko kłopoty i roboty nie znajdę" !!! Czyż nie tak?

[ Wiadomość edytowana przez : Larry on 10-06-2005 15:17 ]

[ Wiadomość edytowana przez : Larry on 10-06-2005 15:28 ]
Świat stoi otworem, tylko ciężko znaleść odpowiednie drzwi :-) [ e-mail usunięty ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony