Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Czarna lista » UBEZPIECZENIE NA ZYCIE |
| Autor | (Odpowiedzi: 4) |
|---|---|
| baska4321 | Post #1 2007-10-16 13:42 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 30-05-2007 |
CHCIALABYM SIE UBEZPIECZYC NA ZYCIE.CZY MAKTOS JUZ JAKIES DOSWIADCZENIA Z FIRMAMI UBEZPIECZAJACYMI?KTORE NAJLEPSZE.NA POCZATKU TO WSZYSTKIE DOBRE,ALE JAK CO DO CZEGO PRZYJDZIE NIE CHCA WYPLACAC PIENIEDZY?WIEC JAK WYBRAC UCZCIWA I DOBRA?I MOZE WIE JAKIE SA KOSZTY TAKIEGO UBEZPIECZENIA.Z GORY DZIEKUJE
|
| gosian | Post #2 2007-10-16 13:49 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
ja i mój maz jestesmy ubezpieczeni w norwicz union na 350 ooof na wypadek smierci którego z nas na 22 lata koszt 15 f miesiecznie .to ubezpieczenie jest tylko na wypadek smierci , zadnych innych rzeczy nie obejmuje.
Jesli zginiesz ty lub zona (odpukac oczywiscie) to kto sie zajmie twoimi dziecmi jesli masz ? ten drugi , A kto utrzyma rodzine i pujdzie do pracy - Polisa na zycie . Pozdrawiam [ Ostatnio edytowany przez: gosian 16-10-2007 16:14 ] Nie rezygnuj z marzeń w obawie przed przegraną......
|
| gosian | Post #3 2007-10-16 13:51 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
pójdzie ó zamkniete sorki
Nie rezygnuj z marzeń w obawie przed przegraną......
|
| frelcia | Post #4 2007-10-16 16:11 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: Skelmersdale - Lathom |
Ja mam ubezpieczenie w StoneBridge.
Place £13.09 na miesiac i dodam, ze pokrywa cala moja rodzinke. Pozdrawiam Przyjaźń jest najdelikatniejszym kwiatem, który rozwija się z wzajemnych kontaktów międzyludzkich. Jeżeli nie dbamy o niego cierpliwie i niestrudzenie, więdnie i usycha, zanim otworzy wszystkie swoje pączki.
|
| sylwia12341 | Post #5 2007-11-18 00:01 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 07-08-2006 |
Witam
Ubezpieczenie na zycie powinno miec kilka cech, ktore mniej wiecej sprobuje opisac: - po pierwsze musicie miec pewnosc, ze jestescie ubezpieczeni na kazdy wypadek smierci, a nie tylko na wypadek tzw accidental death, czyli podam przyklad: jest wypadek zostajecie potraceni przez samochod ale karetka was zabiera do szpitala i tam umieracie z powodu zatoru, zawalu czy czegos innego to w przyoadku takiej polisy rodzina nie dostanie ani FUNTA! - po drugie warto by bylo miec dodatkowa opcje czyli ubezpiec zenie na choroby krytyczne; kazdy z nas ma wsrod swoich wlasnych znjomych przyklad ze w wieku 20,30 czy 40 lat pojawia sie rak, zawal.wylew czy inna choroba i osoba mloda umiera. Dlatego powiem mysle ze lepiej czasami doplacic np 3 funty ale byc pewnym, ze jezeli sie zachoruje to sie bedzie mialo za co leczyc!!! -po trzecie powinno to byc ubezpieczenie term-czyli terminowe i level- czyli skladka ale i wartosc ubezpieczenia powinna byc zagwarantowana przez caly okres ubezpieczenia - po czwarte- DZIECI POWINNY BYC UBEZPIECZONE ZA DARMO!!! to jest podstawa jak ktos ma dzieci, zeby w razie powaznej choroby tez miec srodki zeby dzieci leczyc -po piate- jezeli ubezpiecza sie malzenstwo zwrocic nalezy uwage zeby tzw oba zycia byly ubezpieczone czyli: wiele jest polis na rynku, ktore oferuja ze w razie smierci pierwszego malzonka zostanie wyplacona suma ubezpieczenia, a gdy to umiera druga ososba : dzieci czy rodzina juz nie dostaja nic! Te ubezpieczenia wcale nie sa tansze ani nie maja dodatkowych jakichkolwiek plusow warto o tym wiedziec!!! - po szoste: jezeli macie mortgage nie musicie miec tzw mortgage protection z banku jezeli bank wam kazal wziasc ubezpieczenie od nich lamie prawo! To co powinniscie miec to dobre ubezpieczenie na zycie i krytyczne choroby z opcjami takimi jak: ze firma ubezpieczajaca bedzie oplacala za was skladki w razie niezdolnosci do pracy, powaznej choroby; zeby byla opcja ze w razie terminalnej choroby cala suma zostala wyplacona za zycia; zeby mozna bylo rowniez podnosci wartosc ubezpieczenia wraz z inflacja; zeby w razie stalego kalectwa polisa zostala od razu wyplacona itp. - po siodme: przemyslcie sume ubezpieczenia: ile bedzie potrzebne twojej rodzinie pieniedzy na pogrzeb i zastapienie twoich zarobkow przez najblizsze kilka lat albo ile musza meic zeby splacic dlugi -po ósme: nie przeplacajcie jezeli ktos placi za swoje ubezpieczenie wiecej niz 50 funtow a za pare 100 to znaczy ze przeplacacie !! Warto sprawdzic inne opcje! Jezeli jestes mloda i nie palisz nie powinnas placic wiecej niz 30 funtow za dosc wysokie ubezpieczenie z krytycznymi chorobami! -po dziewiate: warto pomyslec o spisaniu testamentu, jezeli w polisie nie ma wpisywanych benificjentow! Zaoszczedzisz tym bliskim wielu klopotow! -po dziesiate: jezeli myslisz o ubezpieczeniu to mozesz skorzystac z mojej pomocy jezeli masz ochote jezeli masz pytanie chcialabys sprawdzic ile bys placila itp z checia odpowiem doradze jesli mi przeskanujesz polise przeczytam i powiem co dokladnie masz itd za darmow oczywiscie mam kilkuletnie doswiadczenie w ubezpieczenia, prawie i ksiegowosci w UK wiec postaram sie jak najbardziej rzetelnie podejsc do kazdej sprawy moj numer tel to 07738741015 e-mail sylwia12341@gmail.com Pozdrawiam |