Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Czarna lista » nieuczciwy pracodawca

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Czarna lista" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Czarna lista » nieuczciwy pracodawca

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 7)
iloclaude

Post #1

2007-07-31 13:35 (rok temu)

iloclaude

Kobieta

Z nami od: 23-07-2007

Witam serdecznie! Chcielibysmy ostrzec wszystkich o nieuczciwym pracodawcy i jednoczesnie dowiedziec sie od Was, co zrobic z tym fantem....
Pracodawca znajduje sie on w Luton i jest to agencja mieszkaniowa ASTRAD (dallow road). Jej wlasciciele to Polka, ALICJA P. I JEJ MAZ ASGAR (chyba Pakistan,badz te rejony). Moj ojciec remontowal ich 3 domy. Z pierwszym i drugim bylo wszystko w porzadku-zaplacili od razu po zakonczeniu pracy.Ale dom nr 3 to juz masakra! Od ponad dwoch, prawie trzech miesiecy nie chca wyplacic pieniedzy!!! Chodze tam co chwile pytajac o zaledwie 310£, ktore powinni jeszcze wyplacic, a ta malpa (Polka) ciagle mowi to samo: za dwa tyg, za dwa tyg! Dzisiaj mi powiedziala,ze jesli jeszcze raz ktos od nas przyjdzie to zadz na policje,ze ja nachodzimy! Ojciec moj pracowal tam niestety "na czarno", czyli nie ma zadnego papierka. Ale jakies 1,5 miesiaca temu rozmawilam z jej mezem i cala rozmowe nagralam. Mam tez swiadkow na to, ze tata tam pracowal.
Pytanie: Czy ktos wie, co zrobic w takiej sytuacji???? Kto moglby nam pomoc?
Prosze o jakies sugestie, bo juz naprawde mamy serdecznie dosyc!!!

A tak przy okazji: NIE PRACUJECIE DLA TYCH ZLODZIEJI!!! Wciaz maja ogloszenie, ze potrzebuja pracownikow budowlanych na umowe zlecenie badz na stale,ale tam nie ma ZADNEJ umowy!!!!!
:-Y:-Y
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andrzej25

Post #2

2007-08-07 16:13 (rok temu)

andrzej25

Z nami od: 03-06-2007

Jak mozna pracowac bez umowy ? Czy was pogielo juz do reszty ?

Do góry stronyOffline

driller

Post #3

2007-08-27 15:58 (rok temu)

driller

Z nami od: 28-01-2006

Latwo krytykować - dlaczego robił bez kontraktu? MySlę , ze bariera językowa jest powodem wielu nieszczęść..........
Turek Waldemar

Do góry stronyOffline

maderfaker

Post #4

2007-09-12 22:19 (rok temu)

maderfaker

Z nami od: 12-09-2007

jak myślisz że ci kolorowy napłaci tos głupi cy jaki?:-D

Do góry stronyOffline

Mazury

Post #5

2007-09-12 22:53 (rok temu)

Mazury

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2007

Sugeruje skierowac sprawe do sadu Small Claims Track. Jest to uproszczona procedura i jesli rzeczywiscie udowodnicie, ze okreslona prace tam wykonywaliscie, moim zdaniem sprawa do wygrania. Nie ma znaczenia, ze pracowal tam 'nielegalnie', to slowo ma zreszta 1000 znaczen.
Trzeba najpierw postraszyc ich porzadnym pismem, pozniej gdy to nie poskutkuje - do sadu.
Zapraszam na skype: dybson007, lub gg: 8963358, lub tel: 07737907701.
powodzenia,
k.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

terri007

Post #6

2007-09-13 07:27 (rok temu)

terri007

Z nami od: 19-07-2007

ze Small Claims sie zgadzam, - ale tam trzeba udowodnic, ze 'pracodawca' zlecil ta prace do wykonania. Pisze dlatego, ze niekiedy jak przyjdzie co do czego, to wycofuja sie i wtedy mowia -"no,no, - tak, ten pan tam pracowal, - ale my nigdy nie mielismy umowy co i jak bedzie wykonane, i ile to bedzie kosztowalo, bo przeciez on to robil tak po kolezensku - dla przyjaciela". "My dalismy mu cos tam, owszem, ale to bylo za materialy."

Do góry stronyOffline

GINES73

Post #7

2007-09-13 14:15 (rok temu)

GINES73

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2007

perwsza i podstawowa rada-NIE CHWAL SIE W ZADNYM URZEDZIE A TYM BARDZIEJ W SADZIE ZE NAGRALES ROZMOWE Z WLASCICIELKA AGENCJI PONIEWARZ TUTAJ W UK JESLI ONA NIE WYRAZILA ZGODY NA TO JEST TO NIEZGODNE Z PRAWEM I NAROBISZ SOBIE KLOPOTOW JESZCZE ONA ZROBI CI SPRAWE KTORA WYGRA!!!!
Jezeli nagranie jest bez jej zezwolenia to sad nawet nie wezmie go pod uwage jako dowodu,pozdrwawiam Gines73
Mowia ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej-hmm gdzie teraz jest moj dom?(od 3 lat UK a za 2-3 lata gdzie dalej?)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

hogactwo

Post #8

2007-10-16 12:58 (11 miesięcy temu)

hogactwo

Z nami od: 10-08-2005

Cytat:

2007-08-07 16:13, andrzej25 napisał(a):
Jak mozna pracowac bez umowy ? Czy was pogielo juz do reszty ?

Cóż, z tym moze być kłopot. W większości miejsc, gdzie pracowałam ja, lub moi znajomi nikt nie wystawiał kontraktu. Umowa ustna i dopuszczenie do pracy wystarczało. Co tydzień przychodziły payslipy i oki. Nawet wystawieni głupiego listu opotwierdzajacego zatrudnienie zajmowało wieeeele tygdni. Raz sama napisałam taki list i zaniosłam gotowy managerowi do podpisu, bo nie mogłam się doczekać, a był mi niezbedny do HO.
hogat

Do góry stronyOffline