Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Czarna lista » G4S |
| Autor | Strona: 2 z 3 |
|---|---|
| vicealigator | Post #1 2007-03-30 09:01 (rok temu) |
Z nami od: 28-03-2007 Skąd: Bristol, UK |
Bylem wczoraj w CAB - trudno im bylo uwierzyc, ze taka sytuacja mogla zaistniec. Ale mialem na wszystko kwity. Na wtorek umowili mnie z solicitorem, ktory ma mnie poinstruowac, co mam robic dalej
|
| vicealigator | Post #2 2007-04-06 09:32 (rok temu) |
W poniedzialek mialem spotkanie z moja rep ze zwiazku, a potem razem bylismy na spotkaniu z moim managerem.
W zwiazku zawiodly kanaly komunikacyjne, a nyloby milo. gdyby wczesniej mnie ktos o tym poinformowal, ale wzieli sie jednak za moja sprawe. Swiadczy o tym gruba teczka z dokumentami mojej sprawy. Manager wreczyl mi natomiast ... wypowiedzenie. G4S motywuje to tym, ze nie moze zatrudniac osoby bez licencji ani nawet nie bedacej na drodze do jej uzyskania. Niby zrozumiale, ale ... Na szczescie 15-ego kwietnia maja mi zaplacic za okres, w ktorym nie pracowalem. Rep napisala za mnie nawet odwolanie od decyzji - przepisalem na kompie i wyslalem, przy okazji dolaczajac frapujace mnie od weekendu pytanie. Otoz dowiedzialem sie, ze co najmniej 2 znajomych, ktorzy uzyskali licencje na wlasna reke, nie wysylalo do SIA dowodow (a zazadala go ode mnie firma). Jeszcze przed poludniem w poniedzialek, zadzwonilem do SIA i poinformowano mnie: "we don't accept national IDs" !!! Tak wiec, zapytalem przy okazji firme, o co w tym wypadku chodzi? CZekam na odpowiedz. We wtorek mialem miec spotkanie z solicitorem w CAB, ale przelozone je na nastepny tydzieno |
| Cobra1981 | Post #3 2007-04-06 10:08 (rok temu) |
Z nami od: 30-03-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2007-03-29 23:10, Wasal napisał(a): Dlatego najlepszym rozwiazaniem jest zainwestowac w licencje ze swoich pieniedzy, w miedzy czasie zajac sie inna praca...ja tak zrobilem. Jezeli robicie licencje przez firme zawsze potem trzeba podpisywac kontrakt na rok, potem sie meczyc jezeli jest cos nie tak....Bedziesz mial licencje dam Ci na priva namiar. W Londynie jest duzo firm, duzo walkarzy ktorzy beda placili po 6 funtow i katowali sziftami po 16godzin. Najlepsze rozwiazanie angielska firma.....prawdziwa angielska Pozdrawiam i zycze szczescia. Odradzam firme SAFE4Security, chyba ze ktos ma ochote walic za 6.00 po 16h dziennie!!!!!!!! Mam prosbe do Ciebie Wasal czymuglbys mi podac jakies namiary na firmy badz agencje. Szukam pracy od okolo 5-msc i lipa, chyba szukam w zlych miejscach, niewiem. Cobra1981@tiscali.co.uk lub na forum. Z gory dziekuje jesli to czytasz. |
| Wasal | Post #4 2007-04-06 22:07 (rok temu) |
Z nami od: 19-04-2006 |
www.safesecurity.co.uk ale mowie, 6 funtow dostaniesz na starcie, po 6 miesiacach 0.50 wiecej i po roku 0.25 i na tym sie wszystko konczy!!!!!!! Firma jedynie dobra jezeli szukasz pracy a ze wzgledu na brak doswiadczenia nie mozesz nic zlapac. Lokacje typu szkoly, synagogi, sklepy, jeden plus jak chcesz to rzniesz po 16 godzin ahahaha. Ale nie polecam, nie podpisuj kontraktu, popracuj kilka miesiecy i w trakcie szukaj czegos innego!!!!
Na pewno beda chcieli Ci wcisnac street patrol w nocy....wiec jak jestes zdesperowany to bierz po miesiacu gdzies Cie przeniosa. Powodzenia. Na stronce masz numer telefonu!!!!!! |
| vicealigator | Post #5 2007-04-07 09:21 (rok temu) |
Ja od razu mialem w G4S 7.40, 50 godz/tydz. -gdyby nie te dokumenty, pewnie bym sie trzymal tej roboty
|
| Cobra1981 | Post #6 2007-04-07 09:23 (rok temu) |
Z nami od: 30-03-2007 Skąd: Londyn |
Dzieki Wasal. Bede tam uderzal. No i dzieki zainteresowanie. Wesolych swiat i udanego dlugiego weekendu.
|
| maciejg | Post #7 2007-05-05 09:37 (rok temu) |
Z nami od: 27-04-2007 |
witam
ja tez mam plan jechac i robic kurs na ochroniarza ale mam taki plan jesli chodzi o dokumenty. wyrobie sobie drugi dowod osobisty, w Urzedzie miasta powiem ze tamten zagubilem i pojade do UK z dwoma. jeden ten niby w Polsce niewazny wysle do SIA a drugi ten niby w polsce wazny bede trzymam przy tyłku. Zobaczymy czy niedorozwiniety angielski narod sie kapnie:) |
| kropekpf | Post #8 2007-05-11 21:26 (rok temu) |
Z nami od: 11-05-2007 |
Witam! Widze ze jestescie juz ze tak powiem doswiadczonymi pracownikami- przynajmniej dla mojej osoby a ja jestem ze tak powiem swierzak i mam pytanie. Czy wiecie cokolwiek o firmie JBN consulting z ktorej spotkania odbywaja sie w Warszawie? Mialem okazje byc tam na rozmowie pod koniec lutego-powiedzieli ze jestem przyjety-wypelnilem wszystkie dokumenty na miejscu i.... do dnia dzisiejszego nie otrzymalem od nich oferty;/ pisalem dzwonilem ale mowia ze poprostu angielski pracodawca tak zwleka ze to od nich nie zalezy;/ A ja zwyczajnie czuje sie nabity w butelke;/ Bardzo chcilabym podjac prace ochroniarza w UK - moj jezyk jest na pozimoe dobrym. Znacie moze kogos kto wyjechal z JBN z siedziba w warszawie? Czy tez tak dlugo czekal? Szukalem na ich temat w necie informacji jzu pare dni ale neistety nic;/MOzecie mi cos doradzic? Dzieki za chec pomocy i czekam na wasze posty!
|
| daevar | Post #9 2007-05-11 21:31 (rok temu) |
Z nami od: 18-01-2006 Skąd: wziąć kupę kasy |
Cytat: 2007-05-11 21:26, kropekpf napisał(a): Czy wiecie cokolwiek o firmie JBN consulting z ktorej spotkania odbywaja sie w Warszawie? Wydaje mi się, że prędzej uzyskasz odpowiedź jeśli założysz osobny temat o tej firmie - będzie to na pewno bardziej widoczne, niż któraś z kolei odpowiedź w temacie o całkiem innej firmie. Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie.
|
| samuel_jr | Post #10 2007-05-12 06:49 (rok temu) |
Z nami od: 18-03-2005 Skąd: Sopot,londyn |
Witam
Jesli macie jakies problemy z praca,napiszcie do mnie.Jestem tu od 2,5 roku jako oficer ochrony osobistej.Siedze w branzy od 12 lat.Piszcie napewno poradze znam rynek ochrony w anglii. marek_kolowski@yahoo.co.uk Close Protection Officer
Member of International Bodygurad Association
Member of International Association of Close Protection Officers
SIA Close Protection Officer
|