Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Czarna lista » Uważajcie na scjentologów!!!!!!! |
| Autor | (Odpowiedzi: 4) |
|---|---|
| Anonim | Post #1 2005-10-06 15:55 (3 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
Chciałbym Was ostrzec przed sektą scjentologów, która pod pretekstem oferowanej pracy w hotelu Camelot Castle w Tintagel, dokonuje naboru Polaków w swoje szeregi. Początkowo wszystko wygląda niewinnie, nikt do niczego nie zmusza, są przesadnie mili i oferują swoją pomoc w rozwiązywaniu problemów, zarówno tych finansowych jak i osobistych, obiecują szybkie pięcie się po szczeblach kariery oraz pełnię szcześcia w życiu. Uniwersalnym kluczem do tego ma byc dianetyka, teoria wymyślona przez pisarza powiesci science fiction niejakiego Hubbarda (straszny oszołom z niego był). Jest ona mieszanką psychoanalizy Freuda, medytacji i hipnozy (choć oni sami zarzekaja się, że jej nie stosują). Scjentologię pokazują w jak najlepszym świetle, umiejętnie cedząc nie do końca zgodne z prawdą informacje. Tak naprawdę zajmują się oni praniem mózgu, którego celem jest stworzenie bezwzględnie oddanego, wypranego z wszelkiej indywidualności poddanego. Polaków zatrudniają tylko dlatego, że planują wypuścić swoje macki na wschód gdzie nie są jeszcze znani i mają małe wpływy korporacyjne. Ich psychomanipulacyjne poczynania mają na celu budowanie wrażenia, że poza niesieniem dobra, pomocy innym nic innego ich nie interesuje. Swój prestiż i pozytywny wizerunek tworzą poprzez werbowanie sław show business-u takich jak Tom Cruise i niech was to przypadkiem nie zmyli! W rzeczywistości są bardzo niebezpieczną organizacją pseudoreligijną (Hubbard założył kościół scjentologiczny, bo tylko w ten sposób mógł być nietykalny i zarobić miliony) !!!!!!! Wiem, że to wszystko co niektórym wyda się niezbyt prawdopodobne, ale uwierzcie: takie rzeczy naprawdę się dzieją!!!!!! Myślę, że tą sprawą powinna zając się również redakcja tego portalu.
|
| borntobebored | Post #2 2005-10-07 17:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-07-2005 |
A mozesz napisac konkretniej co kolega Cruise tam robi? Albo jak to sie stalo, ze szukal akurat szczescia/pracy w tym hotelu?
|
| Annap | Post #3 2005-11-06 20:15 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-11-2005 |
Ni badz naiwny. Kolega Cruise reklamuje ten kosciol tak jak kolega Beckam reklamuje Pepsi!!!
Anna Pankiewicz
|
| VIK | Post #4 2006-02-07 20:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-01-2006 |
Podaj namiary nate firme .
Moga sobie prac .najpierw praca a potem ....żegnam oszolomów VIK
|
| lobo | Post #5 2006-02-18 13:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2006 Skąd: salford |
ja tez chcialbym namiary gdyz jestem tak zepsutym ateuszem i libertynem ze zadna sekta mi nie straszna
lobo
|